www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[amplificator] Ibanez Valbee


Guest Rayvann
 Share

Recommended Posts

Guest Rayvann

Amplificator Ibanez Valbee, cumparat de la mcmusic din Bacau cu 700 ron. Este al unui prieten, dar am reusit sa pun mana pe amplificator pentru o seara si am avut timp sa ma joc un pic pe el.

post-3017-1217963420_thumb.jpgpost-3017-1217963424_thumb.jpgpost-3017-1217963429_thumb.jpgpost-3017-1217963437_thumb.jpgpost-3017-1217963447_thumb.jpg post-3017-1217963451_thumb.jpg

 

Amplificator de 5w si cu o boxa de 6.5". Are un canal, switch-uri de on/off si standby, switch pentru boost (practic, switch-ul pentru overdrive). Knoburi pentru gain, master si presence, care merg de la 0 la 10, si eq "activ" (zic ei), cu o plaja de la -12 la +12. Activ sau nu, este foarte sensibil la modificari si setari precum "bass maxim, middle la zero",etc. vor rezulta intr-un sunet grosolan. Folosit insa cu grija si cumpatare, se pot face toate corectiile necesare. Mie imi place mai mult sa ma joc din setarile chitarii asa ca tin absolut totul la 12 o'clock. Ma mai joc cu knob-ul de presence si rareori cu gain/master, pentru ca imi place cum suna pe "mediu". Iesire de casti/inregistrari. Procesorul meu Tonelab s-a imprietenit imediat cu amplificatorul datorita fxloop-ului. Nu am cantat vreodata pe vreun amplificator serios, dar dintre amplificatoarele pana in 20w, Valbee-ul a fost singurul care a adus viata Tonelab-ului. Zgomotul nu e cine stie ce problema, are doar putin brum pe fundal. Are doua lampi, un 12AX7 in preamp si un 6L6GC in poweramp. Preamplificatorul are si o parte pe tranzistori, motiv pentru care nu suna extraordinar impins in overdrive. (de asta probabil suna asa de bine Tonelab-ul, conectat la fx-return, sare peste preamp si intra direct in poweramp).

 

Prima impresie a mea despre Valbee este de amplificator mic de studiu, cu sunet extraordinar pe clean! Pana in 200euro mai sunt amplificatoare mici pe lampi de la Fender, Epiphone si Peavey, insa acelea par sa duca lipsa de facilitati (sa zicem butoane :) ). Eq-ul, master volume-ul si boost switch-ul mi se par aceste facilitati care le am si la bazatul meu aplificator de 15w pe tranzistori si la care n-as putea renunta. Ideea e ca sunetul de clean pe lampi este perfect utilizabil, nu ca sunetului unui amp pe tranzistori. Simti imediat tonul si caracteristicile chitarii tale. Nu suna a Fender sau a Marshall sau a ceva tangibil, pur si simplu este un sunet curat si adevarat pe lampi. Ne asteptam in curand la o lampa noua pentru power amp, poate un EL34 pentru un sunet mai warm. Conteaza foarte mult cum iti folosesti chitara, cu doze single coil sunetul ramane curat aproape pana la capat, la humbuckers cu gainul peste 6-7 incepe sa intre in crunch. Dat tare suna bestial pentru blues, cantat mai usor si cu niste corectii de eq se tine bine si pe jazz. Cu butonul de boost activat, avem imediat un sunet care ne aminteste ca jumatate din preamp e bazat pe tranzistori. Pe scurt, suna ca si denumirea, ca o albina zgomotoasa, boxa amplificatorului fiind predispusa la sunete cam aspre si de frecventa inalta. Ceea ce m-a mirat e ca, activand boost-ul, amplificatorul nu mai suna asa de "loud". Poti insa canta rezonabil un blues mai distorsionat, un hard rock, poate si un metal daca pentru tine metal inseamna maiden si judas (daca inseamna megadeth si metallica atunci nu prea). Nu am idee cum s-ar comporta impreuna cu carabusi (faptul ca am deja procesor si amp pe tranzistori m-a cam descurajat sa mai dau bani si pe pedalute), in orice caz probabil ceva mai bine ca setup-ul meu actual :) . Iarasi, boostul nu e punctul forte al amplificatorului, ci sunetul clean. Dar ca sa fie clar, overdrive-ul, desi nu este pe gustul meu, suna mai bine ca unul de pe un amp pe tranzistori, deci nu este neaparat un minus, depinde din ce punct de vedere privesti.

 

Mi-a placut cum suna curat si faptul ca iti reda dinamica modului tau de a canta. Daca tot e amplificator de practice, macar sa poti exersa corect pe el. Mi-a placut de asemenea numarul de facilitati pentru un amp asa de mic, in comparatie cu alte amplificatoare asemanatoare (un buton de volum si atat - multi vor zice ca atat e suficient si eu ii cred pe cuvant, adesea e adevarat, insa e vorba doar de o preferinta). Fxloop! Mi-a placut modul in care e construit, pare foarte tzapan, daca nu-l busesti si nu-i spargi lampile, pare sa reziste mult si bine. Arata chic!

 

Nu prea mi-a placut sunetul de overdrive. Iti trebuie un microfon serios sa-l poti inregistra, prin headphones suna ok, dar direct in placa de sunet suna subtire. E scump!!. Boxa e mica si suna intepat iar schimbarea ei presupune o alta suma de bani care in mod normal n-ar trebui cheltuita pe asa ceva. Se incalzeste repede si incalzeste camera, daca e folosit intr-un apartament.(nu zic ca face pe radiatorul, dar dupa o ora-doua de cantat cu usa inchisa sa nu innebunesti parintii, mori de cald in camera).

 

De la mine primeste nota 7/10 in special pentru pret si pentru sunetul de overdrive. Este un inceput bun pentru cum ar trebui sa fie gandite si construite amplificatoarele de studiu - sa sune ADEVARAT pe clean, nu compresat si lipsit de viata, ci sa redea caracterul chitarii. Pacat ca nu se ocupa firmele decat de panarame de cutiute solid state. Mi se pare alegerea ideala pentru cei care isi cumpara hibrizi gen seriile Vox Valvetronix sau Marshall AVT. Daca exista vreun sunet mai trist ca cel de tranzistori, probabil e cel de pe un hibrid. Asa ca, in masura puterilor tale, cauta si asculta/incearca/cumpara un amplificator adevarat, adica pe lampi.

 

Revin in curand cu cateva sample-uri.

Edited by Rayvann
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.