www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Guest Death Poop

Exercitii

Recommended Posts

Guest Death Poop

Salutare!

Sunt cam nou-venit pe aici, dar va rog, daca se poate, sa imi ziceti niste exercitii pentru chitara (electrica) de facut zilnic si cam cat timp sa imi rezerv chitarii pe zii.

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

exerseaza ciupitul alternativ cu pana, vei dobandi un pic de viteza. invata cateva game, iar dupa ce intelegi cum sunt formate, le canti, si asa iti prinzi treptat putere in degete. apoi invata sweep picking & cateva forme de arpegii derivate de la acordurile cu barre. exerseaza acordurile in cvinta (power-chords), sa le poti schimba cu usurinta, si la fel si acordurile cu barre, sunt foarte folositoare.

 

sa nu exersezi mai mult de 15 minute incontinuu! iei pauza de 5-10 minute, pentru a-ti relaxa degetele, incheieturile si umerii... inainte sa canti la chitara fa usoare exercitii fizice la brate si incheieturi. sa nu te fortezi la acordurile cu barre, atunci cand intervine durerea la incheietura mainii stangi opreste-te. ai indeajuns timp, le lasi pentru maine. nu e de glumit. si atentie mare la pozitia mainilor, a umerilor si a spatelui, atat cand canti sezand, dar mai ales cand canti din picioare, astfel incat sa depui efosrt minim... poti folosi si "banderole" de protectie pentru incheieturile mainilor.

 

 

daca mai ai intrebari,... astept cu placere

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest EvilCat

Mie exercitiile alea cu 1-2-3-4, 4-3-2-1 ,1-3-4-2, etc mi se par cele mai ok pentru inceput.Asa iti dezvolti si mobilitatea degetelor ca pe viitor sa nu-ti mai fie greu de exemplu daca vrei sa canti ceva mai rapid. Mie mi-au fost de mare folos. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Death Poop

Multumesc pentru sfaturi!

Eu am de 3-4 ani chitara in mana, dar pana in vacanta asta nu am invatat nimic concret...de la inceputul vacantei, repet vreo 6 ore pe zi ce stiu (stau pana seara tarziu :)), dar sunt multe care nu le stiu, spre exemplu, va rog sa imi spuneti ceva de cititul tabulaturilor. Eu stiu ce inseamna cifrele, dar nu stiu ce inseamna "x"-urile si "/"-urile si ">" si "<"-urile si ce inseamna "acordurile in cvinta", cele in barre stiu cum se fac, pe mine ma mai si ajuta un verisor care stie foarte multe la chitara si mi-a aratat cum sa fac dintr-un acord major, unul minor, cum se fac cele cu barre si cum fac astea.....acordurile cu 7 sau cum se numesc :) (ex.C7) si mai multe si mi-am luat recent chitara electrica, stiu ca nu e buna, pentru ca e HB (nu aveam de mai mult), dar cand cant, daca apas mai tare la acorduri, suna fals, dezacordat, daca nu apas prea tare, suna normal. Nu stiti ce problema ar putea fi? :)

atasez si o improvizatie sau ceva compus de verisorul meu si spuneti-mi parerea voastra, daca vreti, pe langa sfaturi.

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest .Snake.

Important e sa canti ceti place. Si sa te intrebi de ce faci un anumit exercitiu, ca nu are rost sati pierzi timpul degeaba (spun asta ptr k ai cerut exercitii in general). Rezervati ceva timp si fii sincer cu tine k sa vezi unde "scartai" si gaseste exercitii pentru ati izola si rezolva problema. Practic intrun exercitiu trebuie analizata o problema separat, one step at a time. Hope this helps

Share this post


Link to post
Share on other sites
Multumesc pentru sfaturi!

Eu am de 3-4 ani chitara in mana, dar pana in vacanta asta nu am invatat nimic concret...de la inceputul vacantei, repet vreo 6 ore pe zi ce stiu (stau pana seara tarziu :) ), dar sunt multe care nu le stiu, spre exemplu, va rog sa imi spuneti ceva de cititul tabulaturilor. Eu stiu ce inseamna cifrele, dar nu stiu ce inseamna "x"-urile si "/"-urile si ">" si "<"-urile si ce inseamna "acordurile in cvinta", cele in barre stiu cum se fac, pe mine ma mai si ajuta un verisor care stie foarte multe la chitara si mi-a aratat cum sa fac dintr-un acord major, unul minor, cum se fac cele cu barre si cum fac astea.....acordurile cu 7 sau cum se numesc :) (ex.C7) si mai multe si mi-am luat recent chitara electrica, stiu ca nu e buna, pentru ca e HB (nu aveam de mai mult), dar cand cant, daca apas mai tare la acorduri, suna fals, dezacordat, daca nu apas prea tare, suna normal. Nu stiti ce problema ar putea fi? :)

atasez si o improvizatie sau ceva compus de verisorul meu si spuneti-mi parerea voastra, daca vreti, pe langa sfaturi.

Multumesc!

 

stiu ca postul e vechi dar sunt nou pe forum si acum am ascultat melodia aia...e foarte frumoasa. Dar nu e buna ideea cu efectele alea. A stricat toata melodia. Era frumos daca punea si niste tobe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.