www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Se cauta un delay


Recommended Posts

Paralela, ca-i pusa de Overdrive. :)

Atunci în mod normal va trebui sã foloseºti delay doar pe wet, sau ar merge folosind ºi semnalul dry, dar vei primi un boost.

Ai sã obții un sunet foarte interesant dacã pui flanger ºi/sau chorus dupã delay, astfel încât acestea sã acționeze doar pe semnalul întârziat, nu ºi pe cel de bazã.

 

Nu pot sã-ți spun nimic despre maxon, cã nu l-am încercat.

 

Oricum, ca un sfat, ar fi bine sã-ți iei ceva tot în formã de pedalã din moment ce nu ai nici o altã sculã de rack. Din câte ºtiu, ai doar pedale.

 

Baftã!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Eu mi-am luat un Line6 DL4 si este ceea ce cautam, suna bine, are tap tempo, este true bypass si stie 3 preseturi. Dezavantajele ar fi ca este mare si destul de greu, functioneaza la 9V AC - nu poate fi alimentat cu orice DC Brick sau ceva similar, nu are display pentru afisarea timpului in milisecunde cum au alte efecte. Un alt dezavantaj ar fi pretul destul de mare, dar dupa parerea mea isi merita fiecare banut. Mi se pare ca suna mai bine decat toate delay-urile de la Boss si Digitech de la ora actuala (nu ma refer la efecte de rack).

Link to comment
Share on other sites

un delay analog bun desi sare de bugetul tau este Diamond Memory Lane 2. ce urmaresc eu la un delay este sa aibe delayul fara adaos de echo. dupa mine este probabil cel mai important lucru la un delay. ce ma enerveaza la un delay este ca la multe pedale tre sa alegi intre cateva plaje de milisecunde si sa misti un switch... e f enervant.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca pentru majoritatea chitaristilor muritori un delay e doar un aparat care....well....repeta sunetul :)

Ai perfecta dreptate. Numai sa-l repete cum trebuie. :)

 

un delay analog bun desi sare de bugetul tau este Diamond Memory Lane 2. ce urmaresc eu la un delay este sa aibe delayul fara adaos de echo. dupa mine este probabil cel mai important lucru la un delay. ce ma enerveaza la un delay este ca la multe pedale tre sa alegi intre cateva plaje de milisecunde si sa misti un switch... e f enervant.

 

Eheee, m-am gandit si la asta, dar pretul e chiar exagerat. Totusi, n-o sa trec de 300 de euro. Variantele Pigtronics, Empress, Carl Martin si Maxon le-am eliminat tot din cauza bugetului, chiar daca am fost impresionat de unele.

Incerc sa trec pe la Electromagnetica sa aud un TC Nova Delay. Pare o solutie versatila si rezonabila, chiar daca as fi preferat analog.

Cand va ajunge si pe la noi MXR Carbon Copy, sper sa nu ma razgandesc. Se pare ca MXR nu s-a asteptat la un asemenea succes de piata.

 

Later: Daca vreti sa vedeti ceva exorbitant de scump, iata delay-ul de 1000 de coco: http://www.proguitarshop.com/product.php?P...p;CategoryID=18

Edited by Doctor X
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
cum adik ai luat chiar 2? :) )) de ce naiba artec:)) lol:p

Da, chiar doua. Artec-ul, la 130 de lei cat a costat, suna bestial. TC-ul in schimb e foarte versatil (tap tempo, 9 preseturi, cateva tipuri de delay, 2290 ms, etc, etc) si nu suna deloc rau. Trebe sa le incerc in bucla, pentru ca n-am avut deloc timp de joaca si le-am pus doar vro juma de ora in fata amp-ului, sa vaz cam ce le poate circuitele. :)

dar de asta ce ziceti?

Asta pare prea scump pentru mine si foarte pretentios, desi nu ma indoiesc ca suna beton. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest The Moan

Buna !

Deschid acest topic pentru a intelege mai bine care este diferenta intre ANALOG DELAY vs. DIGITAL DELAY

atat ca si sunet cat si la stilul de muzica la care s-ar potrivi mai bine unul sau altul.

 

M-arinteresa care considerati ca este cee mai buna pedala de tip ANALOG DELAY dintre :

MXR Carbon Copy Analog Delay vs. altele

Eu pe amp. am un delay incorporat si cred ca este de tip analog ( cel putin asa scrie in carte ) de la VOX suna destul de bine . Enervant este faptul ca daca vreau sa-l activez in timp ce cant pt. a da nuanta unui solo sau in fine orice altceva nu prea merge sa umblu cu manile pe acolo in timpul piesei , motiv pt. care este musai sa-mi iau o pedala si trebuie sa aleg ce e mai bun dar si sa se potriveasca la stilurile de muzica ce le abordez ( Malmsteen , Timo Tolkki ,Axel Rudi Pell , Petrucci , Deep Purple / Rainbow , Iron Maiden, Running Wild , Stratovarius , un pic de Skid Row , Van Halen , Europe poate si un Gary Moore , poate si un pic de trash Metallica the old stuff sau Megadeth nu chestii mai dure de atat etc ).

 

Ma intereseaza care este cea mai buna pedala de tip DIGITAL DELAY dintre :

 

Boss DD7 vs. HardWire DL-8 Delay / Looper vs. Rocktron Cyborg digital delay

 

Boss DD7 am auzit ca schimba sunetul

 

Despre Hardwire am auzit numai lucruri bune > ca are true bypass , ca nu schimba sunetul , ca suna foarte clar si bine si ca este de calitate

 

Despre Rocktron Cyborg am auzit ca suna bine dar nu ai acces la toate setarile decat daca iti iei si un controller de tip midi .

Tin sa precizez ca Cyborgul este cea mai scumpa in raport cu pedalele de mai sus dar asta fiindca are si functia HUSH incorporata pt. reducere zgomot .

Ceea ce as vrea sa stiu aici este daca puteti sa-mi spuneti cei care ati probat pedalele respective daca

Rocktron suna mai bine ca si Digitech Hardwire sau nu , dak strica sunetul si cel mai important daca functia HUSH pt. reducerea zgomotului este activa sau mai bine zis ramane activa si in momentul in care scot efectul de delay atunci cand cant sau se dezactiveaza odata cu delay-ul iar pt. a beneficia de respectiva functie trebuie sa tii tot timpul delay-ul pornit in orice piesa ai canta .

Explicatiile de mai sus sunt importante pt. mine deoarece unii din preferatii mei canta cu Rocktron effects ( vezi Axel Rudi Pell sau Timo Tolkki ex. Stratovarius ) iar mie chiar imi plac pedalele Rocktron .

Insa in conditiile in care nu este mare diferenta as inclina si spre un HardWire DL-8 Delay / Looper true bypass .

Astept parerile dvs. cei care poate ati si folosit astfel de pedale si cunoasteti :)

Dak nu stiti despre ce e vorba , decat sa ma induceti in eroare :) , mai bine nu scrieti nimic

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Salutare!

 

Pentru a-mi completa pedalierul nu mai am nevoie decat de un delay, asa ca apelez la experienta voastra. Nu mi-au trecut multe prin mana, iar in magazinele din Bucuresti ofertele de luat in seama sunt limitate la urmatoarele: Digitech DigiDelay, T-Rex Replica, Ibanez DE-7, Marshall EchoHead si Rocktron Short Timer (plus Line6 DL-4 si TC Electronic Vintage Delay si Nova Delay, de probat la Electromagnetica, dar cam scumpe).

La Rares am auzit si delay-urile analog de la Artec (care m-au impresionat datorita raportului calitate/pret) si EHX.

Personal inclin catre un delay analog, dar si un digital foarte bun ar putea fi o optiune. Bugetul e limitat la 200 de euro.

 

Astept cu interes propunerile voastre.

Multumesc.

 

Salut !

As vreau sa-mi dau si eu cu parerea .

Mi-am comandat saptamana asta un MXR Carbon Copy Analog Delay de la Pro Guitar si astept sa-l primesc .Am ascultat mai multe si cel mai meserias mi s-a parut asta . Intradevar Line 6 , TC electronics si altele sun digitale si mult mai scumpe dar hai sa fim seriosi , de un delay ai nevoie pentru a canta la chitara nu pentru a scoate sunete de aterizare a extraterestrilor pe pamant .

MXR Carbon Copy suna placut ( foarte organic si artistiv vreau sa zic ) , se potriveste si cu distors pentru cei care canta metal , are 600 ms ceea ce este foarte mult pentru un delay analogic ( majoritatea au pana la 400 ms ) , este true bypass , si poti sa faci cu el oscilatii deosebite cum face malmsteen in concerte cu Rolaand Analog Echo , de asemenea este true-bypass ( nu stiu daca conteaza ) si pare sa nu altereze sunetul original ( cu mix-ul dat la maxim wet signal = dry signal deci nu se anuleaza sunetul natural complet ca si la alte pedale de acest gen ) , sa nu mai vorbim ca are si modulatie care poate fi reglata din interior dupa preferinte . Intradevar nu are tap tempo dar daca asta cred ca se poate regla manual ( timpii vreu sa zic ) . Este cam scumpa insa 650 Ron .

Pentru nevoile tale insa iti recomand Boss DD3 . Are un sunet placut mai bun ca DD6 si se cam incadreaza in buget daca mai pui cateva sute de mii . Dar asta in conditiile in care nu mai vrei sa astepti .

Referitor la MXR cand il primesc o sa revin cu un comentariu si o sa-ti zic cum suna mai exact adikdak isi merita banul sau nu . :) Digitech si toate prostiile alea de pedale foarte scumpe ( 300-400) mi se par prea reci digitale si tu ai nevoie de o pedala care sa sune bine si sa canti cu ea nu sa mimezi aterizarea OZN-urilor :)))

Link to comment
Share on other sites

Salut !

As vreau sa-mi dau si eu cu parerea .

Mi-am comandat saptamana asta un MXR Carbon Copy Analog Delay de la Pro Guitar si astept sa-l primesc .Am ascultat mai multe si cel mai meserias mi s-a parut asta . Intradevar Line 6 , TC electronics si altele sun digitale si mult mai scumpe dar hai sa fim seriosi , de un delay ai nevoie pentru a canta la chitara nu pentru a scoate sunete de aterizare a extraterestrilor pe pamant .

MXR Carbon Copy suna placut ( foarte organic si artistiv vreau sa zic ) , se potriveste si cu distors pentru cei care canta metal , are 600 ms ceea ce este foarte mult pentru un delay analogic ( majoritatea au pana la 400 ms ) , este true bypass , si poti sa faci cu el oscilatii deosebite cum face malmsteen in concerte cu Rolaand Analog Echo , de asemenea este true-bypass ( nu stiu daca conteaza ) si pare sa nu altereze sunetul original ( cu mix-ul dat la maxim wet signal = dry signal deci nu se anuleaza sunetul natural complet ca si la alte pedale de acest gen ) , sa nu mai vorbim ca are si modulatie care poate fi reglata din interior dupa preferinte . Intradevar nu are tap tempo dar daca asta cred ca se poate regla manual ( timpii vreu sa zic ) . Este cam scumpa insa 650 Ron .

Pentru nevoile tale insa iti recomand Boss DD3 . Are un sunet placut mai bun ca DD6 si se cam incadreaza in buget daca mai pui cateva sute de mii . Dar asta in conditiile in care nu mai vrei sa astepti .

Referitor la MXR cand il primesc o sa revin cu un comentariu si o sa-ti zic cum suna mai exact adikdak isi merita banul sau nu . :) Digitech si toate prostiile alea de pedale foarte scumpe ( 300-400) mi se par prea reci digitale si tu ai nevoie de o pedala care sa sune bine si sa canti cu ea nu sa mimezi aterizarea OZN-urilor :) ))

 

 

Tin sa te contrazic, nu toate pedalele Digitech suna prost, mie chiar imi plac mult mai mult decat cele Boss. De exemplu am avut un DigiTech GigaDelay de care am fost foarte multumit, am probat un Hardwire de care iarasi am fost foarte multumit, nu mi s-a parut ca suna digital, setarea de analog delay, suna foarte cald si foarte muzical.

Link to comment
Share on other sites

Tin sa te contrazic, nu toate pedalele Digitech suna prost, mie chiar imi plac mult mai mult decat cele Boss. De exemplu am avut un DigiTech GigaDelay de care am fost foarte multumit, am probat un Hardwire de care iarasi am fost foarte multumit, nu mi s-a parut ca suna digital, setarea de analog delay, suna foarte cald si foarte muzical.

 

Sunt de acord cu tine in sensul ca poate sunt si pedale digitale de delay care suna bine dar in general din cate am observat tendinta e ca pedalele analogice delay sa fie mai apreciate in lumea muzicii . Intradevar sunt si pedale digitale care suna foarte bine . Nu am probat hardwire dl 8 asa ca nu pot sa-mi dau seama dar din sample ce am auzit nu suna grozav . Daca vrei o pedala digitala meseriasa care suna bine fara sa stie sa faca si cartofi prajiti incearca Vox TimeMachine digital delay si spune-mi ce parere ai

Link to comment
Share on other sites

Buna !

Am zis ca voi reveni cu un coment. despre MXR Carbon Copy cand il primesc .

Am primit pedala si va spun ca suna extraordinar . Poti sa canti orice cu ea de la heavy metal pana la hard rock ( chestii gen Van Halen - piesa Aint' talkin' about love iasa misto ) , blues etc . Cele 600 ms de delay ii confera o foarte mare versatilitate iar de sound sa nu mai vorbesc este extraordinar . Oscileaza foarte mishto fiindca este o pedala analogica , daca canti pe o scena la final poti face show cu el ca si Malmsteen cu Roland analog echo :)) . Este true bypass , nu este zgomotoasa , este de departe mai buna decat delay-urile digitale care le-am auzit . Are un mod cu modulatie care face sunetul mai bright si este absolut superb . In momentul in care stingi delay-ul modulatia ramane activa adaugand sound-ului un chorus foarte foarte subtil , aproape ca nici nu se simte , asta in cazul in care vrei un sound mai deschis . Pentru un sound mai inchis ( dark ) e mai bine sa fie folosita fara modulatie . Ce sa spun isi merita banii . E foarte frumos construita si robusta switch-ul pare calitativ dar este foarte finut nu trebuie sa apesi tare pe el cand activezi sau dezactivezi pedala . Daca esti taran si esti obisnuit sa dai cu boncancu ca al prost exista toate sansele sa-l strici . Este o pedala pentru oameni cu simt ,mai rafinati nu pentru dilai :))) .

Un lucru ce-mi place foarte mult este culoare care este cu totul deosebita , adica stiu ca nu prea are importanta dar e mishto sa ai o pedala care si suna fain si arata bine .

O chestie care o mai are pedala asta e faptul ca in momentul in care o activezi si ai in fata ei un overdrive iti da parca si un foarte usor boost ceea ce e bine la solouri .

Chestia ce o are in minus este ca daca pun amp. pe canalul de overdrive cu gain-ul si drive-ul la 12 si mai pun in fata si TS 9 cu tonul si volumul la maxim suna superb fara delay insa in momentul cand activez delay sunetul devine putin nasol din cauza suprasaturatiei ( adica nu mai suna asa curat ) . Insa am descoperit schema ce trebuie facuta , pur si simplu trebuie dat mai jos mix-ul din delay ( undeva pe la ora 11 ) iar sunetul devine la fel de extraordinar ( este o chestiune de gust pana la urma ) . Intradevar eu am un amplif de ***** Orange Crush 15 dar e o chestie intermediara pana imi iau ceva pe lampi . Restul sculelor pe care le folosesc sunt profi ( feneder strat cu doze dimarzio Dunlop Cry Baby wah pedal , Ibanez tube screamer TS9 , DOD YJM 308 , Rocktron Metal Planet distorsion , Rocktron Deep Blue super chorus )

Sper ca am fost de ajutor cu aprecerile pe care le-am scris , dar dupa cum am mai spus e o chestie de gust .

In concluzie MXR Carbon Copy merita banul . Adica stiti vorba dai un ban dar stai in fata :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Salutare!

 

Pentru a-mi completa pedalierul nu mai am nevoie decat de un delay, asa ca apelez la experienta voastra. Nu mi-au trecut multe prin mana, iar in magazinele din Bucuresti ofertele de luat in seama sunt limitate la urmatoarele: Digitech DigiDelay, T-Rex Replica, Ibanez DE-7, Marshall EchoHead si Rocktron Short Timer (plus Line6 DL-4 si TC Electronic Vintage Delay si Nova Delay, de probat la Electromagnetica, dar cam scumpe).

La Rares am auzit si delay-urile analog de la Artec (care m-au impresionat datorita raportului calitate/pret) si EHX.

Personal inclin catre un delay analog, dar si un digital foarte bun ar putea fi o optiune. Bugetul e limitat la 200 de euro.

 

Astept cu interes propunerile voastre.

Multumesc.

sal iti pot vinde Electro-Harmonix memory man with Hazarai, are o luna vechime, demoul il poti vedea pe EHX.com,,,are traf cutie si prospect ,,nou e 215 E eu il vand cu 160E, tel 0723082083(Calin) mail calin_grigoriu@yahoo.com

Link to comment
Share on other sites

sal iti pot vinde Electro-Harmonix memory man with Hazarai, are o luna vechime, demoul il poti vedea pe EHX.com,,,are traf cutie si prospect ,,nou e 215 E eu il vand cu 160E, tel 0723082083(Calin) mail calin_grigoriu@yahoo.com

 

Multam de oferta, dar...

 

No, de bine ce am cautat, am ajuns sa-mi iau doua! :)

Un Artec SE-ADL si TC Electronics Nova Delay, si-s foarte multumit de ambele.

Multam de opinii si ... rock on!!! :)

 

Bafta! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Salut , redeschid putin subiectul pentru a primii niste sfaturi cat de obiective posibil.

 

Caut un delay care sa nu depaseasca suma de 800 lei ( 200 euro ) , am nevoie de unul cu tap tempo neaparat ca e digital sau analog nu conteaza. Gandurile mele duc spre Boss dd-20 , tc-electronic nova repeater sau t-rex reptile 2. multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un sfat sau daca a probat sau folosit cineva unul din cele de mai sus.

Link to comment
Share on other sites

Salut , redeschid putin subiectul pentru a primii niste sfaturi cat de obiective posibil.

 

Caut un delay care sa nu depaseasca suma de 800 lei ( 200 euro ) , am nevoie de unul cu tap tempo neaparat ca e digital sau analog nu conteaza. Gandurile mele duc spre Boss dd-20 , tc-electronic nova repeater sau t-rex reptile 2. multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un sfat sau daca a probat sau folosit cineva unul din cele de mai sus.

 

tc electronic flashback...unii spun ca suna chiar mai bine decat repeater-ul.N-are tap tempo insa are audio taping(bati ritmul pe corzi) care dupa pererea mea e o chestie si mai desteapta.Si mai beneficiaza si de "toneprint-uri" uploadabile si looper de pana la 40s.Ce mai ...e delay-ul momentului(sub 200E),toti il lauda.Dac ai putea sa investesti mai mult...strymon el capistan ar fi o alta varianta excelenta .

Edited by andjar
Link to comment
Share on other sites

Salutare!

 

Pentru a-mi completa pedalierul nu mai am nevoie decat de un delay, asa ca apelez la experienta voastra. Nu mi-au trecut multe prin mana, iar in magazinele din Bucuresti ofertele de luat in seama sunt limitate la urmatoarele: Digitech DigiDelay, T-Rex Replica, Ibanez DE-7, Marshall EchoHead si Rocktron Short Timer (plus Line6 DL-4 si TC Electronic Vintage Delay si Nova Delay, de probat la Electromagnetica, dar cam scumpe).

La Rares am auzit si delay-urile analog de la Artec (care m-au impresionat datorita raportului calitate/pret) si EHX.

Personal inclin catre un delay analog, dar si un digital foarte bun ar putea fi o optiune. Bugetul e limitat la 200 de euro.

 

Astept cu interes propunerile voastre.

Multumesc.

 

Cel amai Ok ar fi :

JammanDelay ( asa cred ca se cheama ) Dititech .este si LoopMachina cu 100 patch-uri pe 35 minute intern , cu card extern se poate inca 100 de patchuri a cate 10 minute lungimea maxima. deci 1000 de minute , 16 ore ..wave 44.1/16 (sau 24 _)

 

Am un Loopmachine Jamman Stereo am ramas blocat cat de bune sunt convertoarele AD si DA ..inregistrez chiutarele , toba , bass .voce pe rand cate o intreaga trupa virtuala ( deci fara pozibilitate de post procesare ) si nu se amesteca sunetele totul suna curat , cu putina experienta poti face inregistrari demo bune.dar si BT-uri ,....asa ca de ecou nici nu are rost sa mai amintesc ca are aceiasi calitate..

 

Nici o placa de sunet pe care le am nu suna atata de curat ! Si cauza poate fi numai calitatea .AD si DA ..respectiv IMD extrem de mic ...la E-MU 0404 am IMD extrem de mic dar nu suna atat de curat .

 

http://www.thomann.de/ro/digitech_jamman_delay.htm

 

Este cu 100 Eu mai scumpa dar este o placere sa exersezi sa incerci orice pe loc oriunde in casa nu trebuie sa stai langa calculator .Cu casca nu deranjezi pe nimeni ..

 

Ptr Delay /Echo nu ai nevoie de asa calitate cum are un loopmachine !!

 

Orice ecou este OK deoarece chitara are 5KHz max ..normal un ecou trebuie sa aiba si un filtru pe iesire ce poate sa taie pana la -10 dB inatele .. in acest fel se seteaza ca sa ai repetitie dar sa nu incalece sunetul primar etc...deci calitatea superioarea oricum trebue taiata...deci nu vad de ce ar trebui calitate mai buna .

 

Zoom G1 XB 350 Ron 96KHz /24 bit procesor DSP 96KHz /32bit .are doua echo-uri reglabile separat ,unul ce repeta odata si altul care poate repeta de multe ori .Plus ai si reverb mai multe tipuri .Bineinteles fiind cea mai ieftina versiune bazata pe Zoom's original 32-bit, ZFX-3 processor , celelelte surori mai complexe G2 ..G3..etc...au mai multe reglaje la dispozitie ptr setare .Are si distoruri bune etc...acoustic "simulator " ..compresor ...etc

Dar merita ecoul nici 100 Euro ...pe lanhga asta la ezersat sau cantari mai mici poti sa te duci numa cu G1...G2 si face fata cu brio.

 

Sau cauta delay Zoom 508 ..eu am unul ..la fel este foarte bun .Careva Delay Zoom 99% similar are si chorus .

 

Toate acetea au calitate si ptr a le folosi la voce asa ca ptr chitara este OK.

 

Singura problema ar fi ca nici una nu are iesire numai "wet" , cred ca numai Jamman Delay are posibilitate de iesire numai "wet" .Adica sa nu ai pe iesire semnalul direct ca sa poti pune efecte numai pe ecou sau sa conduci ecoul intr-o statie ( canal de inregistrare ) separata ptr efect ambiental...

 

Nu stiu ce ai auzit ca si calitate la ecouri amintite de tine...au am mai multe ecouri in diferite procesoare ..calitatea la toate este suficienta si pentru "dialog" cu ecoul la un solo bazat pe ecou.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest gibsonles

am un memory man with hazarai dela electro harmonix ...are tap...,volum si este destul de versatil...mi am luat un delay mai scump asa ca il vand memoryman ul la 150euro ...amdat 240 euro ....merge perfect ...respect

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.