www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Concept Chitara V.1


Sthell
 Share

Recommended Posts

@carramba:

Muchia superioara dinspre corp va fi oarecum jackson design, adica carved in (fost posesor de jacksonjs30 :)).

Cand am pus doar cele doua poturi aveam in gand invaderu si dimebuckeru (apoi Bill Lawrence). Cand am auzit ce doze imi vin pana la urma, a devenit necesara folosirea a 4 potentiometre, pentru ca in cazul acesta cotneaza mai mult functionalitatea decat designu*. Vreau sa pun un 3 way switch ca la Jackson si poate un swith de phase ( dar nu prea le am ). Am o vaga impresie ca ma complic putin :">.

 

@riffjohn: Am sa vad de ce lemn pot sa fac rost, artar sunt mai mult decat sigur ca voi folosi pentru aripioare, acum sa vad pentru neck.

 

Stiti cumva daca se gasessc doar fretboarduri deja ansamblate? :)

 

Vointa sa fie! Cat de curand voi posta update-uri la 3d, cu noile doze, cavitatile interioare si poate un headstock schimbat ca nu prea imi mai place acum :).

 

p.s.: sry for the long message

Edited by Sthell
Link to comment
Share on other sites

De lemn inca nu am facut rost, insa cam la echipamentul asta ma gandesc pentru chitara. Pareri, sugestii? E bun, nu-i bun ? Nu prea le am, insa din cate am citit, am o vaga impresie ca merge. Luni vreau sa fac comanda de pe thomann.de asadar va rog pareri. Multumesc. Banii nu prea sunt problema, cat timp nu devin sume exorbitante pentru un initiat in viata :)

 

thruss rod:

GÖLDO TRUSS ROD DOUBLE DUAL WS48B

 

poturi:

4xGIBSON POTI 500K OHM TAPER SHORT 500ohm log

1xGIBSON PRHK-010 POTIKNOBS

 

cheite:

1xGibson PMMH-040

 

freturi

2xDunLop 6105

 

bridge:

Tunomatic bridge on roller chrome: GÖLDO TUNOMATIC ROLLER BRIDGE

 

pragus:

FENDER ROLLENSATTEL LSR

 

jack:

GÖLDO ZARGENBUCHSE J0020

 

switch doze:

GÖLDO 3WEG SCHALTER

Edited by Sthell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Rayvann

Ai putea sa "inclini" doza de bridge, sa arate a telecaster :) .

Si ai putea sa te interesezi de niste cheite locking, mie mi se par mai potrivite pentru o astfel de chitara.

Edited by Rayvann
Link to comment
Share on other sites

Frumos .

 

Cheile locking eu stiu ca-s pentru "bombdive" , neavand vibrator nu prea au rost , nu slabesti coarda niciodata din bend-uri .

 

Ar fi un avantaj sa nu infasori multe spire ca sa tina coarda acordata.

Eu am la o chitara chei Wilkinson cu cate doua orificii pt coarda la fiecare chieie asa ca fara multe spire se "agata" coarda foarte ferm si nu scapa chiar daca ai numa o singura infasurare ,Avantaj ptr vibrator caci nu se reaseaza spirele si nu falseaza coarda dupa revenire din bombdive.

 

Dozele se monteaza in "noduri de rezonanta" cea ce da soundul specific , la

Fender pozitionarea oblica ar urmari unele armonice ale corzilor , cele subtiri au nod de armonice si in apropierea calusului , dar cele matisate si mai groase au nodul la o distanta mai mare , si calusul ( octava) este compensata .

 

Am vazut o chitara cu doze culisante ce puteau fi pozitionate dupa dorinta , probabil poti sa obtii o mare varietate de sounduri.

 

Gatul pe care-l ai nu are trusrod ? cum se schimba , eu inca nu am demontata nici un gat , iar sa dai jos fretboard-ul este destul de riscant , dar se poate .Am mai mulkte chitare nu am avut probleme cu bara de otel .

 

Daca faci si un surub de reglat unghiul de prindere al gatului cred ca problema este rezolvata si impreuna cu reglajul inaltimi calusului si a curburi gatului poti obtine action-ul dorit.

 

 

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

@Rayman:

Nu vad rostul cu inclinatul :) si nici nu sunt mare fan al tele-urilor.

Am scris mai sus ce cheite am de gand sa-i pun.

 

@karpi:

Mersi pentru ideea cu cheite Wilkinson, ma voi documenta.

Pai da va avea thruss rod si pentru a-l schimba trebuie dat jos fretboardul.

Chitara in cazul meu e Neck-through, asadar inclinatia gatului o obtin cand tai lemnul.

10x

 

p.s. n-am inteles de ce ai atasat pozele respective :)

Edited by Sthell
Link to comment
Share on other sites

Guest Rayvann

Cand am vazut dozele, am crezut ca vor fi montate invers, insa dupa ce am vazut "pozele" singura configuratie care mi-a sarit in minte e a unui telecaster. Pur si simplu mi s-a parut mai firesc sa fie montata doza de bridge inclinat. Poate si doar pentru aspectul estetic :) .

Nu pricep. Existenta unui vibrator nu elimina necisitatea cheitelor locking? Adica ai blocajul de la nut cu suruburi, ba chiar mai mult, cei mai multi (inclusiv eu cand aveam chitara cu locking tremolo) monteaza corzile invers, cu ball end-ul prins in cheita, in locul "innodari" corzii sau adaugarii buclelor in plus, acordajul oricum se face din fine tuners, deci cheitele stau mai tot timpul nemiscate. Daca cheitele locking nu sunt folosite la punti fixe, atunci care le mai este rostul?

Pana la urma e posibil sa nu fi fost atent la vremea respectiva cand am scris postul si nici sa nu fi vrut sa ma refer la astfel de cheite. Cred ca as fi vrut sa zic o anumita marca sau ceva de genul, dar m-a luat gura pe dinainte. Am vazut cheitele Gibson si desi probabil sunt de foarte buna calitate si arata elegant, totusi mie imi dau impresia ca nu s-ar potrivi pe o astfel de chitara, mai degraba moderna in aspect decat vintage.

Oricum, probabil stii ce faci, daca ai ajuns atat de departe. Iti pot ura numai succes !! :)

Link to comment
Share on other sites

@Rayman:

Nu vad rostul cu inclinatul :) si nici nu sunt mare fan al tele-urilor.

Am scris mai sus ce cheite am de gand sa-i pun.

 

@karpi:

Mersi pentru ideea cu cheite Wilkinson, ma voi documenta.

Pai da va avea thruss rod si pentru a-l schimba trebuie dat jos fretboardul.

Chitara in cazul meu e Neck-through, asadar inclinatia gatului o obtin cand tai lemnul.

10x

 

p.s. n-am inteles de ce ai atasat pozele respective :)

 

Credeam ca lasi gatul vechi si are deja un thrussrod.Ca sa nu schimbi bara de otel , cu sistemul din desene poti sa reglezi: Inclinatia gatului cu bara existenta curbura si din inalltimea calusului in asa fel ca sa ai "actiunea" dorita .

 

Cu neck-through se schimba treaba , deci faci un gat complect nou si folodesti doar freatboardul. Gatul nu are inclinatie si pentru "actiunea" se regleza inaltimea calusului .In acest caz calusul nu poate fi prea inalt , poate trebuie sa-l montezi inr-o adancitura precum sunt si dozele daca initial este prea inalt.

Link to comment
Share on other sites

Salut, sunt elev in clasa a 11 la liceul O. Bancila din iasi specializarea design, iar din toamna voi fi a 12a. M-am pus pe lucru inca de pe acum pentru proiectul de atestat de clasa a 12, care sper sa iasa strasnic. Initial mi-a fost putin frica/rusine/[insert emotion here] sa postez pe forum, datorita lipsei mele de experienta ca chitarist/muzician, insa mi-am zis ca nu am nimic de pierdut si iata ca va prezint stadiul in care am ajuns cu proiectul.

 

 

Momentan lucrez la finetunning, ma asigura ca proportiile sunt ok, la fel si dimensiunile. centrul de greutate, distanta pana la corzi, etc. Adica lucrez la planurile tehnice. Imediat ce le voi termina vreau sa trec la munca efectiva pentru a termina pana la sfarsitul verii. M-am gandit ca ar fi o idee buna sa va cer parerea asupra ergonomiei chitarii. Vi se pare o forma buna, v-ar deranja vre-un coltisor pe acolo? Specific ca forma corpului este adaptata corpului meu, cum eu voi fi proprietarul chitarii. Intr-un final sper sa fie facuta din mahon, neck-through body, string-through body, aripioare probabil din artar (inca nu m-am decis), doze SD dimebucker neck si ma gandeam la SD invader bridge (sau un EMG 81), am sa vad, pana una alta mare mea rugaminte este sa-mi indicati o sursa de lemn bun, uscat, numai bun pentru un NTB, preferabil mahon.

 

Thank you,

Robert

 

p.s.: prezentarea (randarea/iluminarea/texturarea) sunt facute la repeazala, aveam nevoie doar de forma

Te sfatuiesc sa pui la spatele corpului niste scobituri ca sa stea chitara pe burta chitaristului (vezi fender ca sa intelegi)

 

 

uite la ce ma refeream

http://hellokittyjunkie.files.wordpress.co...r_pink_back.jpg

e tot ce am gasit pe net fara sa caut mult :)

Link to comment
Share on other sites

Guest ExTrode
Un mic update de prezentare, schimbat putin si designul.

 

 

un single coil size humbucker ..nu prea e humbucker.parearea mea e sa inversezi pozitia dozelor.humbucker bridge si single coil size humbucker neck.

tu probabil ai pus single coil size humbucker in bridge ca ti se pare...ca arata mai... simetric? sau ....

Link to comment
Share on other sites

@obogz: I-am facut, doar ca nu ma mai randat :">

@Rayvann: exactly. I've done my researching :)

 

@karpi: fretboardul vazut din lateral va fi trapezoidal, asadar inclinatia "standard" a gatului o rezolv din fretboard (mai gros la treapta 24, mai subtire la 0), asadar nu e nevoie sa fac cavitate pentru bridge.

 

Multam pentru sfaturi :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Rayvann

Am inteles, dar nu stiu cat de usor poti sa gasesti o doza hot rails de neck, sa-i mai convina respectivului sa o schimbe cu cea de bridge.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Facut rost de o chitara ieftina, o voi cioparti acusi si ii dau forma chitarii mele. Ideea e ca inainte sa o tai pe modelul adevarat, sa fiu sigur ca forma e buna si ca nu voi avea probleme pe viitor (in plus asa ma mai obisnuiesc cu lemnu)

.scuzati calitate pozei

al dracu sa fiu

lopata asta o stat ceva timp prin casa de cultura...

Link to comment
Share on other sites

Cum credeti ca ar trebui sa vina fibrele lemnului pe gat, paralele, perpendiculare sau se poate si oarecum oblic? Dankeshon

 

Cat mai perpendiculare pe fingerboard...asa obtii tipul de taiere ce poarta numele de "quartersawn" care are avantajul ca prezinta cea mai mare rigiditate fata de forta cu care trag corzile...deci fibrele sa fie paralele cu axa de simetrie a chitarii (acel "center-line") si cat mai perpendiculare pe fingerboard (erori de pana la +/- 5 grade se accepta)...obtii o rigiditate si mai mare daca laminezi gatul in 3 sau 5 bucati pastrand o simetrie a bucatilor laterale...Daca ai observat la gaturile laminate de buna calitate (de ex Ibanez Wizard sau Super Wizard) fibrele arata cam asa: \\||||//...imagineaza-ti desenul ca pe o sectiune transversala (sus e fingerboad-ul si jos "neck-countur"-ul)...cu rosu am reprezentat fibrele de artar si cu negru laminarile de walnut, bubinga, si alte lemne foarte dure...Dar daca te hotarasti sa faci gatul de grosimea unuia de strat (aprox 20 mm la primul fret si 23 la fret 12) atunci e super ok daca il faci dintr-o bucata...artarul e extrem de rezistent si rigid...laminari iti trebuie dar daca vrei sa faci un gat foarte subtire si plat gen Ibanez sau Jackson...Succes si mai pui poze :)

Edited by zzz
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.