www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender Instrument Care Kit


Guest Rayvann
 Share

Recommended Posts

Guest Rayvann

Site Fender

 

Am cumpãrat setul de la Proguitar (au puține pe stoc, deabia la o lunã de la prima cãutare am gãsit; i-am sugerat cuiva din Bucureºti sã-ºi cumpere cam la o saptãmânã dupã ºi iar nu aveau) ºi m-a costat 65 Ron. Setul conține:

- una bucatã FENDER MIST & WIPE finish enhancer, practic, spray-ul obiºnuit de curãțat;

- una bucatã FENDER SWIRL & HAZE REMOVER, substanțã mai puternicã pentru curãțat;

- una bucatã FENDER POLISH & CONDITIONER, polish;

- una bucatã FENDER ULTIMATE WIPE, burete galben, cu "Fender" pe el.

 

Substanțele nu fac magie aºa cum descriu ei (efect antistatic, daa sigur, "can be used to remove light pick marks", etc), doar fac îngrijitul ºi curãțatul chitãrii mai usor, lãsând un aspect plãcut la vedere ºi foarte plãcut la atingere(dacã ai sentimentul acela cã, dupa jumatate de ora de lustruit chitara cu o cârpã, ți-e lehamite sã mai atingi chitara pentru cã ºtii ca degetul ți se va lipi instantaneu de lemn, lãsând o amprentã hidioasã, atunci poți uita de aºa ceva. Degetele vor aluneca pe un gât de mahon de zici cã patineazã (ghinion pentru cei cu gâturi de maple, Fender nu a scos încã un produs care sa nu atace lemnul :D )). Eu obiºnuiesc sã curãț chitara doar cu spray-ul o datã pe sãptãmâna, ºi cu celelalte douã lunar, la schimbatul corzilor. În rest este suficient sã o ºterg cu o cârpã curatã deoarece nu se mai adunã la fel de multã murdãrie ca înainte. În felul acesta, mã aºtept sã ma ținã mult ºi bine (vreun an, doi). Am folosit pânã acum soluție de Pronto diluat, însã vreau sã spun cã aia doar mai înmuia grãsimea, pe când celelalte o ard de-a dreptul. Stați liniºtiți, nu intrã ºi in lemn :) . Nu ºtiu cum se comportã la diferite finishuri, chitara mea are un finish lucios, dar cum ziceam, în afarã cã aratã curatã, nu are un "glow" dinacela, magic. Din punctul meu de vedere, utilitatea setului de curãțat vine atunci când, în loc sã stai 10 minute sã cureți chitara cu o cârpã zilnic, stai doar douã minute, rezervându-ți puțin timp la sfârºitul sãptãmânii/lunii sã aplici ºi substanțele de curãțat.

 

Plus cã pentru unii ca mine, este pur ºi simplu distractiv sã stai ºi sã meºtereºti la chitarã, chiar dacã este vorba doar de lustruit, cât timp o faci cu produse de calitate :P .

 

În final, am ataºat o pozã cu setul, cãci n-ar avea nici un sens sã pun pozã cu chitara (ați vedea doar o chitarã banalã, curatã :) ).

post-3017-1211126325_thumb.jpg

 

Nota 8/10 - la cât de mult se lãuda Fender cu el, eu mã aºteptam sã am o chitarã care sã arate ca un Ferrari :) .

 

PS. Buretele acela nu l-am folosit încã, ºi nici nu cred cã-l voi folosi prea curând. Am mai multã îndemânare cu o cârpa simplã de bumbac.

Edited by Rayvann
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.