www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Defineste Versatilitatea Unei Chitari Electrice?


vapi
 Share

Recommended Posts

dragul meu, vad ca "teoretic" stii foarte multe. asa de multe ca stau si ma gandesc daca mai merita sa te mai apuci de chitara. ne intrebi pe unii dintre noi, care avem pretentia ca stim cate ceva despre acest instrument si vrei sa-ti dam raspunsuri gandind ca tine, care te declari si se pare ca esti incepator.

 

Teoretic m-am documentat, iar pina la virsta care o am acum (cred ca mai mare decit a multora de pe aici) am tot invatat (uneori singur) o serie de lucruri ... iar uneori am invatat si ajutat si pe altii fara sa-i jignesc sau sa cer mare lucru in schimb.

Chiar te rog sa-mi dai raspunsuri gandind ca mine, adica punindu-te in locul meu pentru ca asa cred ca poti sa-mi dai raspunsul pe care l-as intelege cel mai bine. Pina la urma, da-mi-l cum vrei tu .. numai sa fie politicos.

 

si uite, ca sa vezi ca nu gandesc doi "specialisti" la fel, pt. mine o chitara trebuie sa aiba un singur pot gen de volum si 2 sau 3 doze nesplitabile cu tonuri separate sau ton general, cu switch cu 3 pozitii si vibrator. mai precis un strat. chestie de gust.

E util sa stiu ce chitara ti se potriveste dar acum mai mult m-ar interesa sa stiu ce chitara mi se potriveste.

 

iar tu, daca tot apelezi la sfaturile unor asa zisi cunoscatori, ce argumente ai sa le contrazici sau sa alegi varianta optima?

Cind am contrazis, am facut-o cu argumente dar pe mine atitudinea m-a deranjat foarte mult. Stau de multi ani pe internet (cam de cind a aparut in universitatile de la noi) si nu mi s-a intimplat sa primesc raspunsuri "deranjante ca atitudine". Poate am fost norocos.

 

eu, unul, ma gandesc ca cineva care are cat de cat talent, adica "simte", se apuca de chitara.

Iti inteleg ironia, dar aici ai tras o concluzie gresita. Nu am pretentia ca am talent sau ca "simt", dar pe chitara clasica am exersat o perioada de timp. Am primt-o cadou de la un prieten care stia ca exersez pe o chitara imprumutata. Din diferite motive n-am progresat prea mult. Cunosc acordurile de baza si reusesc sa fac un acompaniament. Acum imi permit sa-mi cumpar o chitara electrica (10-12 mil), m-am documentat cam ce-mi mai trebuie si vreau sa fac pasul urmator. Si pentru ca probabil asta va fi prima si ultima mea chitara electrica vreau sa o aleg bine din prima. Nu vreau sa cumpar prima chitara care-mi iese in cale ca mai apoi sa-mi para rau ca n-am ales bine. De aceea ma docmentez.... intreb... iar ma documentez.. iar intreb.... pina-mi este clar. S-ar putea sa-mi ia mai mult decit altora pentu ca asa fac eu cind imi cumpar un lucru mai de valoare.

 

daca ai alte puncte de vedere, imi pare rau, dar consider ca imi pierd timpul, asa ca renunta sa ne mai inveti pe noi ce trebuie sa te invatam pe tine. :)

Dragul meu, te rog sa nu-ti pierzi timpul (si o spun fara ironie) pentru ca s-a pierdut mult timp scriind pe linga subiect. A trebuit sa pierd si eu mult timp raspunzind la polemici. In schimb, tot am retinut ceva (legat de chitara) din toata aceasta discutie dar raman surprins ca exista pareri diferite legate de un subiect care ar fi trebuit sa fie oarecum clar.

Ma indoiesc ca vrei sa mai continui 'reprosurile', haideti sa ne oprim aici iar eventuale 'reprosuri' va rog sa mi le trimiteti pe pm. Daca sunt utile, le iau in considerare. :)

Noapte buna !!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.