www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Concert Green Donkeys


Sweetdeeds
 Share

Recommended Posts

Avem deosebita placere sa va invitam, luni 25 februarie 2008, ora 21, in Big Mamou, la concertul de debut al trupei Green Donkeys, ce are o componenta variata (va lasam pe voi sa descoperiti). Un lucru important de precizat: intrarea este libera, berea nu.

Va asteptam! :):):)

Edited by Baumwolle
Link to comment
Share on other sites

Playlist:

 

- laura non c'e (nek)

- every breath you take (police)

- i'm a bitch (meredith brooks)

- joyride (roxette)

- ain't no love (whitesnake???)

- don't speak (no doubt)

- i'm a believer (the monkees) - cantata de mircea (chitara)

- i love rock'n'roll (joan jett & the blackhearts)

- i want to break free (queen)

- alright now (free)

- cherry lips (garbage)

- be yourself (audioslave)

- the kids aren't right (offspring)

- why don't you get a job (offspring)

- a girl like you (edwyn collins) - cantata de mircea (chitara)

- you shook me all night long (ac/dc)

BIS

- ain't no love (whitesnake???) - terminata cu o cantare de "la multi ani mircea"

- o compozitie proprie a lui mircea (chitara) cu un alt vocal si un alt basist

 

 

 

Recenzie only by request.

:)

 

 

PS: nu sunt sigur 100% de ceea ce este scris cu caractere italice. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Ain't No Love in the Heart of the City este Whitesnake, iar ultima piesa se numeste California si a fost cantata impreuna cu vocalul si basistul fostei Zenith.

Edited by Baumwolle
Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Eu am fost. Un review in adevaratul sens al cuvantului n-am sa va fac, insa am sa incerc sa va dau o parere cat mai obiectiva. Ca plusuri, as mentiona un sunet (foarte) bun, inchegat si mult mai legat decat la repetitii. Ca minusuri v-as sugera sa aveti un pic mai multa prezenta scenica, sa fiti un pic mai dinamici (stiu ca scena din Big Mamou nu permite multe astfel de escapade, dar tare mi-ar fi placut sa vad Sting Ray-ul ala in toata splendoarea sa, nu inghesuit in spate, pe un scaun). Per ansamblu a fost un concert reusit, iar trupa are potential. Felicitari! :)

 

PS: adaug o nota subiectiva - nu puteati incepe cu o melodie mai vesela? :)

Link to comment
Share on other sites

Ca minusuri v-as sugera sa aveti un pic mai multa prezenta scenica, sa fiti un pic mai dinamici (stiu ca scena din Big Mamou nu permite multe astfel de escapade, dar tare mi-ar fi placut sa vad Sting Ray-ul ala in toata splendoarea sa, nu inghesuit in spate, pe un scaun).

 

Ah, vrei sa imi ia colegii scaunul de sub mine ? Pai as pica jos :)

Multumim pt review !

Edited by gicacontra
Link to comment
Share on other sites

Am aflat de pe forumul Rgc.ro cã în aceastã searã va fi primul concert al trupei "Green Donkeys". "Intrarea liberã, berea nu" scria în anunț. Plictisit ºi însetat, mi-am zis sã dau o raitã prin zonã ºi sã beau o bere, mai ales cã în locația din Splaiul Independenței nu am fost niciodatã. Am ajuns la Big Mamou pe la 20:30. Spațiul seamãnã cu un pub. Pentru a ajunge la scenã trebuie sã urci câteva trepte ºi sã treci prin zona de fumãtori, un lucru ce nu-mi produce o satisfacție deosebitã. Baia se aflã în aceiaºi zonã, trecerea printre spectatori în timpul spectacolului dovedindu-se o adevãratã încercare. Existã o intrare alternativã, însã era închisã. Toate mesele din salã erau ocupate sau rezervate deja, lucru ce nu putea decât sã mã bucure. Mi-am luat o bere ºi am aºteptat rãbdãtor sã începã concertul. M-am aºezat pe locul plasatorului, în zona de nefumãtori. Dupã câteva minute de zãcut în neant, au apãrut doi tipi ce au luat loc lângã mine. Am încercat sã fac abstracție de discuțiile lor despre joburi, bani, investiții ºi alte chestii neinteresante. La un moment dat, tipul mai chel a scos un aparat foto ºi a început sã-i explice celuilalt "ce face butonul asta". Nu ºtiu cum i-a venit lui ideea sã-mi facã ºi mie pozã. A îndreptat aparatul spre mine, însã am încercat sã-l evit ºi i-am fãcut semn sã înceteze. Zâmbea.

 

Ora 21:30. Se aud primele acorduri. Încerc sã-mi fac loc printre spectatori, Berti Barbera ºi gențile lãsate în drum, ca sã ajung la baie. Concertul pare sã înceapã. Prima piesã este "Laura Non C'e". Pãcat. Eu aº fi vrut s-o vãd pe Laura. Oricum, dacã aº fi vrut sã se întoarcã la mine aº fi încercat s-o înduplec pe un alt ton. Ori solista trupei nu ºi-a încãlzit vocea, ori fumul din salã o afecteazã, ori ... ? Mã întorc la locul meu ºi aºtept liniºtit piesa urmãtoare. Tipul cu aparatul foto s-a urcat pe scãri, a fãcut câteva poze, iar apoi s-a întors la masã. Mi-am început a doua bere. Vãd cã îmi face câteva poze pe ascuns, ținând aparatul pe genunchi, îndreptat înspre mine. Ce pot sã-i fac? Sã-i iau aparatul, sã-l ameninț, sã-l lovesc? Pf! Prefer sã-l ignor complet. Aplauze. Tocmai s-a terminat "Every Breath You Take". Trupa a început sã se dezlãnțuie. "I'm a Bitch" sunã bine, vocea este în registrul potrivit, instrumentalul la locul lui, mai cã îmi vine sã mã agit puțin. "Prietenii" mei se ridicã ºi pleacã, deci pot sã mã bucur în liniºte de concert. Barmanul spalã pahare ºi serveºte clienții ce coboarã ocazional sã comande. Încerc sã mã relaxez, în nu este chiar un "Joyride" pentru mine. Piesa asta nu sunã nicicum, lipseºte farmecul duetului dintre Marie ºi Per, soundul nu este "ãla". O piesã de umpluturã, desigur.

 

"Ain't No Love in the Heart of the City" m-a trezit din apatie ºi mi-a demonstrat cã "Green Donkeys" nu este doar o altã trupã de coveruri. "Well, well, well, mãgarii aºtia ºtiu ºi sã cânte nu numai sã ragã". Douã solouri excelente, o voce la locul ei, o secțiune ritmicã plinã de balans, o piesã ce-i pune indiscutabil în valoare. Magia se spulberã odatã cu "Don't Speak". Probabil cã este greu sã treci prin registre vocale diferite într-un interval scurt de timp, mai ales la prima ieºire în public, ºi totuºi, cu un playlist echilibrat, toate acestea se pot îmbina într-un mod cât se poate de plãcut. Piesa nu a sunat rãu, însã pãrțile liniºtite de voce nu au fost "in tune". Urmeazã un moment amuzant, poate o parodie, cãci chitaristul Mircea trece la voce ºi cântã "I'm a Believer". A fost amuzant, dar atât. Lucrurile se îndreptã odatã cu clasicul "I Love Rock'n'Roll". Energia piesei se transmite ºi la public. Alterarea unei piese "reci" cu una "caldã" se contureazã ca o rețetã "verde". "I Want to Break Free", da, încã una ºi plec ºi eu. Solista a pierdut controlul vocii pe final, iar tonul chitãrii lui Brian May nu a existat decât în amintirea mea.

 

Este deja ora 22:15. Dupã cum m-am aºteptat, a venit piesa "caldã": "Alright now". Am remarcat în mod deosebit basul, însã, din pãcate, acest instrument nu a avut parte de expunerea pe care o meritã, instrumentistul stând tot timpul pe scaun, lipit de stația care din când în când bâzâia deranjant. Asta se întâmplã atunci când eºti comod, te bazezi pe aparatura clubului ºi nu-ți aduci sculele proprii (pe care le cunoºti ºi le stãpâneºti). "Cerry Lips" ºi "Be Yourself" au trecut aproape neobservate. Mã uit la ceas: 22:25. Asta înseamnã cã nu mai e mult. "The Kids Aren't Right" trezeºte publicul din amorțealã. În sfârºit solista formației îºi face datoria de entertainer ºi dialogheazã muzical cu publicul. Prind ºi eu un loc liber lângã mixer ºi mã plantez lângã butoane. "Why don't you get a job" menține publicul în prizã. Desigur, urmeazã "A Girl Like You" cu Mircea la voce. Trebuia sã vinã ºi piesa "rece", nu-i aºa? Îi salveazã, din fericire, soloul de chitarã. Vã puteți imagina AC/DC cu o voce de fatã, lipsitã de scremãnãturile lui Brian Johnson? Nici eu. "You Shook Me All Night Long" este concluzia acestui recital. "Una caldã, una rece" dupã cum spune Ioan Gyuri Pascu.

 

Tobele sunã bine, au sunat bine aproape tot timpul, însã parcã au sunat prea tare. Lipseºte un simț al fineții, un simț ce îl poți dobândi doar prin experiențã. Publicul cere bis. Trupa reia "Ain't No Love in the Heart of the City", o alegere foarte foarte inspiratã. Aplauze. Toatã lumea din salã se ridicã de pe scaunele confortabile ºi începe sã-i cânte "La Mulți Ani" lui Mircea. Urmeazã ultima piesã a serii, "California", cântatã de Mircea alãturi de foºtii sãi colegi din trupa "Zenith" (una bucatã vocalist ºi un basist în picioare). Bãieții aveau un look hardcorist însã au cântat bine. A fost un moment frumos. Concertul s-a încheiat, emoțiile au dispãrut, lumea este veselã, dar ºi berea mea s-a terminat, aºa cã plec spre casã cu amintirea unei trupe debutante ce are potențial, dar care nu are încã experiența necesarã pentru a-l pune în valoare.

 

:)

 

 

 

Ati vrut review, l-am scris. :)

Playlistul l-am postat putin mai sus. :(

 

:)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Cu placere! Ati vrut ceva detaliat. :)

Astept amenintarile pe PM; injuraturile si berea la urmatorul concert. :)

 

Eu ii rog sa nu posteze. :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Guest Mircea19

Junk Yard ai o bere de la mine la urmatorul concert :) pt deranjul de a scrie un review... destul de obiectiv as putea spune:)

 

ma rog..{ de pe scena e mai greu sa-ti dai seama ce se intampla pe fatza.. uneori te ajuta publicu ( dar nu a fost cazul pt ca erau numai cunostinte in sala in proportie de 90 %)}..

 

eu cel putzin sunt de acord cu tine la multe dintre criticile aduse,,, si sunt sigur ca si restu trupei stie ca nu a fost o seara tocmai buna..

 

speram pe viitor sa umplem golurile ...

 

cam atat,,, multzumesc tuturor celor prezentzi,, ne vedem la urmatorul ,,, din seria "intrarea libera, berea nu"

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Ba eu as zice ca fata de repetitia la care am asistat, a fost o seara foarte buna si de aceea ma astept ca urmatorul concert sa fie mult, mult mai bun. :)

Link to comment
Share on other sites

@Mircea19: Multumesc frumos de bere. Deci una de la tine, una de la Cearny, ... Eu cred ca voi vreti sa ma imbatati la urmatorul concert. :)

 

Ce am scris mai sus n-am scris cu rautate, mai ales ca nu va cunosc, sunteti tineri si a fost primul vostru concert. Nu am incercat sa va critic sau sa va laud. Pur si simplu am scris cum am vazut eu concertul (dupa cum vezi este o cronica destul de personala, mi-am notat mai multe detalii, inclusiv timpul la care ati cantat unele piese). Initial am trimis reviewul, in forma sa prescurtata, celor ce mi l-au cerut pe PM. Nu am vrut sa-l postez si sa creada lumea ca incerc sa va fac o imagine nasoala inca de la prima iesire in public. Sper ca nu v-ati suparat, dar nu uitati ca, in cele mai multe cazuri, o critica este mai folositoare decat o lauda. Am incercat sa fiu obiectiv. :( Prietenii oricum va lauda (am sesizat si eu treaba cu 90% prieteni in sala), asa ca lasati-ma pe mine sa fiu carcoas! :)

 

Multa bafta in continuare! :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.