www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

game


Guest juvina
 Share

Recommended Posts

pai man . fa gamele clasice nu ai nevoie de game speciale...

viteza o sa vina singura .

k sa obtzii viteza fa gamele..si apoi ..ff bine arpegiile . k sa obtzii o panatzie ff buna si sa se intzeleaga fiecare nota care o dai , cand ai sa atingi punctu asta o sa obtzii si viteza

 

 

uite k exercitie ...ia gama si apoi arpegiu de la do M si fale pe tot grifu adik din ton in ton...

fa asta de cateva ori pe zii si apoi ..cand iti iese ....schimba gama..si arpegiu si tot asa .....

si ai sa vezi k obtzii si viteza ..

Link to comment
Share on other sites

Am si eu nevoie de game sa imi maresc si eu viteza.Daca stiti siteuti sau aveti documente txt, mailul meu este juvinaa@yahoo.com, va rog sa imi trimiteti.

Link to comment
Share on other sites

Guest Johnny I

si mieeee!!!! :)

 

mai ales minore si pentatonice pls!!!

 

mail: ion072002@yahoo.com

Edited by Johnny I
Link to comment
Share on other sites

Guest fluffyone

Recomandarea mea este sa va puneti putin mintea la contributie, sa intelegeti cum e construita o gama, dupa care faceti voi cate game vreti... Uitati-va pe tutorialul de pe www.xbass.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

intrati si pe site-ul de la Fender... www.fender.com

acolo sunt o groaza de game pentatonice din toate pozitiile sub format pdf. eu le am deja... sunt bune de studiu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ai putea sa incerci arpegiile alea cu alt picking , cam cum face steve morse..se dezvolta mai rapid controlul panatiei si mai ales mobilitatea mainii drepte.just an opinion

Link to comment
Share on other sites

Guest spyked88

Pãi problema gamelor e simplã.. Gamele în sine sunt o chestie ce țin de teorie muzicalã (o gamã e aceeaºi ºi pe chitarã ºi pe clape, ºi cântatã vocal, deci nu ține de instrument), ºi cred cã existã deja un topic de teorie: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=496 . Nu vreau sã par cârcotaº, dar pânã acum discuția mi se pare cã nu duce nicãieri.

Link to comment
Share on other sites

Daca va da cineva mura-n gura si va arata unde sa va puneti degetele pentru game... mare lucru n-o sa faceti decat sa invatati ceva digitatie... Invati sa scoateti gamele singurei pornind de la formulele de constructie:

Gama majora : Do Re Mi Fa Sol La Si Do

T T St T T T St

 

Gama minora (naturala) : La Si Do Re Mi Fa Sol La Si Do

T St T T St T T T St

Pentatonica = 5 tonuri adik pt gama majora 5 tonuti : Do Re Mi Sol La (Do)octava

pt gama minora 5 tonuri La Do Re Mi Sol (La)

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare mai folositor sa gandesti o gama ca serie de intervaluri, de pilda gama majora este:

tonica, secunda, terta mare, cvarta, cvinta, sexta, septima, octava

sau gama minora:

tonica, secunda, terta mica, cvarta, cvinta, sexta mica, septima mica, octava

Minorul pentatonic este gama minora naturala (sau modul eolic) fara secunda si sexta mica:

tonica, terta mica, cvarta, cvinta, septima mica.

Si asa mai departe. Asta pentru ca te ajuta sa relationezi cu felul cum sunt construite acordurile, de ex un acord major este tonica, terta mare, cvinta; un acord minor de nona este tonica, terta mica, cvinta, septima mica. nona. Etc.

Edited by mickeyG
Link to comment
Share on other sites

Salut

poti sa ai viteza si fara game ,canti ce vrei sau ce se nimereste la viteza maxima ,nu e usor.Deci e bine sa ai o " cale" pe care sa o exersezi .

Este corecta observatia cu " puneti-va mintea la contributie si construitiva gamele" !!! Aicea e problema , gamele cantate pe "clapa "se pot executa cu o singura degetatie " este doar o singura cale " !!! La chitara sunt multe " drumuri" pe fretboard pentru aceisi gama !!

Fiecare chitarist asi lucreaza "lick"-urile "signature" astea de obicei vin multe chiar din aceste pozitii de " game" sau " cale diferita".Pentru cei care nu sunt avansati , vreau sa spun ca trebe studiat fretboard-ul si observat cum acelasi ton ( de aceiasi inaltime !!! se fac dese confuzii in jargon intr TON si TIMBRU !!!) se poate obtine pe diferite corzi la diferite pozitii de aicea si multitudinea de moduri de executie a unei game.OK e lunga povestea doar pentru a intelege despre ce este vorba am lungit-o .

In principiu trebuie exersate gamele in toate pozitiile posibila ( dar pe rand) si asta ia cativa ani buni si ajungi la concluzia ca nu poti sti totul , dar e bine sa stii cat mai mult.

In paralel cu exersarea gamelor si a arpegiilor incet vine si siguranta, obisnuinta si apoi viteza , daca te grabesti undeva .lol.un coleg spunea ca..." aia grabiti termina mai repede partitura si pleaca sa comande bere pana vin si ceilalti mai lenti..."

Nu viteza e problema ci frazarea , din cauza frazari defectuase se poticnesc multi instrumentisti , ai viteza dar ce executi ? Game? Pai nu canti "tema de casa" la un show sau concert .Nu este voie sa sune a exercitiu

o improvizatie.

In paralel cu gamele si arpegiile trebuie construite fraze muzicale si in aceste fraze trebuiesc incluse arpegiile si "gamele".

Credema ca nu viteza este importanta , dar asta inteleg toti si cei care nu au simt muzical ( vorbesc despre spectarori ) vad ca faci niste "aerobic " multe note "codul morse".

 

Viteza (prestissimo) este necesara pentru o compozitie pentru a exprima o stare un feeling si folosit in contrast cu alte parti ale piesei ca si o "modulare" o variatiune a structuri ...etc

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vazand topicul despre game am si eu o intrebare. Am observat ca gamele sunt teorie muzicala dar intrebarea vine : cum cant o gama ? 4 note pe coarda ? 3 note pe coarda ? sau horizontal mode (fiecare deget pe cate o tasta in asa fel incat nu misti mana deloc.... 4 degete 4 taste ) ? Am o carte in care arata pe toate gamele folosite de obicei in diferite stiluri muzicale expuse in varianta cu 3, 4, si horizontal. Care recomandatzi sa se utilizeze ? (mie unul mi se pare f. logica asta cu 3 note pe coarda dar horizontalul e mult mai comod dar mai greu de invatzat) Recunosc ca inca nu stiu toate notele de pe grif, adica le gasesc eu dupa o metoda A D G C F A# D# G# C# F# B E A dar inca nu am libertate pe grif in asa fel incat sa stiu gama si sa ma joc pe note indiferent de cate note pe coarda cant. Ceva sfaturi ?

Link to comment
Share on other sites

trebuie sa stii toate tipurile de parcurgere a gamelor si cand le-ai epuizat pe toate mai cauta ca mai sunt

ia-le in ce ordine vrei dar in final trebuie sa ai libertatea aia de care vorbeai sa te joci cum ai tu chef pe grif intr-o anumita gama. Poti sa stai pe un singur exercitiu cateva ore pana cand iti iese impecabil

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Gasiti si in " manual de chitara pentru incepatori " de Lucian Suciu... detalii pe www.lucian-suciu.com

Bine ai venit saxoo pe forumul RGC ... inteleg ca esti un profesionist si asta ma bucura nespus. Aici sunt foarte multi tineri, incepatori, care au nevoie de sfaturi si bineinteles de manuale sau profesori ... Modul in care ti-ai facut intrarea insa seamana a reclama, asa ca locul cel mai potrivit dupa parerea mea in care sa faci reclama sau publicitate este in sectiunea dedicata acestui lucru. Sper sa ajuti comunitatea cu sfaturile tale si sa ne incanti urechile si cu ceva cantat de tine. Mult succes !

Link to comment
Share on other sites

merci Michel.. nu stiam cum functioneaza siteul asta ... acum m-am prins ... o sa postez un anunt la mica publicitate ...cu manualul... hehe ... poate va fi de ajutor vreunui incepator ... oricum nu ma imbogatesc eu din asta ... am bagat o gramada de bani plus vreo 3 ani de munca ... o bagatela ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.