• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
redin

Amp Pt Electro-acustica Si Electrica

5 posts in this topic

Salut!

As dori sa cumpar un amplificator (combo) pe care sa il pot folosi atat pt chitara electro-acustica cat si pt o viitoare chitara electrica.

Fender G-DEC 15 W, G-DEC Junior sau Roland Cube 30X sunt potrivite pt un sunet cald,placut pe acustica?

In viitor as vrea o electrica pt niste Metallica, Nirvana si caut un amp bun atat pt electro-acustica, dar si pt electrica, insa ma intereseaza sa am un sunet foarte placut pe acustica.Ampul este pt a canta singur, in camera de apartament.

Desigur daca aveti sugestii, le astept cu placere.Suma de cheltuit: max 10.500.000, de preferabil mai putin.

 

 

G-DEC

Roland Cube 30x

G-DEC Junior

 

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut !

 

din cate stiu eu, exista niste amplif-uri de chitara electro-acustica facute de Fender - ACUSTASONIC - dar nu stiu cat de bune sunt !

 

stiu ca au si intrare de microfon pt. preluarea chitarei !

 

cauta pe forumuri pareri despre ele ! Marcian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt foarte sigur ca o sa sune bine un singur amp cu ambele chitari ... electroacustica [din cate stiam eu] are un preamp integrat, iar electrica "normala" nu, deci una din chitari nu va avea o impedanta "buna" pentru ampu' in cauza

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-a intrebat cineva daca as putea sa-i transform o chitara acustica in electro-acustica.Omul respectiv nu vrea acum un modul cu display sau equalizer,ci pur si simplu sa lege chitara sa zicem la calculator in line in sau in statie si sa se auda.Banuiesc ca totul consta printr-un microfon amplasat in chitara.Aveti vreo sugestie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt mai multe moduri de "electrificare" a unei chitare acustice. Le poti spune tuturor dozelor "microfon" si viceversa pentru ca toate transcriu vibratia mecanica in semnal electric dar prin procedee diferite. Cand electrifici o acustica scopul tau e sa-i capturezi sunetul natural, ori daca pui pur si simplu un microfon intr-o pozitie arbitrara in interiorul ei nu vei avea succes.

De obicei se folosesc una sau mai multe doze piezo dar se gasesc si doze magnetice pentru acustica (a fost recent si un thread despre asta).

Cel mai "transparent" si flexibil mod de a inregistra o acustica ramane cu unul sau mai multe microfoane "transparente" (liniare, de obicei tip condenser), la distanta relativ mare pt. close miking (poti incepe de la 1m).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.