www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[chitara Electrica] Ibanez Rg 370dx Bk


Squier
 Share

Recommended Posts

Nume echipament

Ibanez Rg 370 DX BK , Made in Korea

 

Pret

Am ajuns in posesia ei in urma unui schimb,pretul sau fiind 379 euro pe http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg370dxbk.htm si 13 milioane lei vechi la http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...randProductID=3

 

Caracteristici:

Chitara este foarte solida din punct de vedere al constructiei.Are o greutate apreciabila insa nu si deranjanta.Corp basswood si rosewood fingerboard,iar dozele cu care este echipata stock chitara nu sunt extraordinare pentru o gama foarte larga de stiluri.Chitara mea are instalate doua humbuckere Duncan Designed in bridge respectiv neck,acestea conferindu-i un sunet mai dulce decat varianta cu infinity-uri.

Imbinarea gatului cu corpul este una dintre cele mai bine gandite aspecte ale chitarei(si a chitarelor Ibanez in general) rotunjirea aceea permitand un acces facil la tastele superioare fara a trebui un efort suplimentar din partea chitaristului in a arcui mana pentru a putea canta "sus".

Potentiometrele si electronica in general nu mi-au creat probleme,nu au fasait in momentul in care se trece de la o doza la alta sau zgomote ciudata la invartirea volumului.

Sistemul floyd este Edge III ,copie Edge Pro si se comporta respectabil pana acum (o am de 6 luni) nu dezacordeaza grosolan si nici nu au existat probleme cu cutitele.Este drept ca nici eu nu abuzez de el,folosindu-l ocazional pentru condimentarea solourilor.

Gatul este foarte solid si acest lucru ii confera un plus fata de alte marci.

 

Cum suna / Cum se comporta

Este de departe cea mai buna chitara pe care am avut-o si suna foarte bine pentru gustul meu.Fiind o chitara extrem de comoda nu am avut niciodata probleme de ergonomie si m-a ajutat foarte mult sa progresez.Dozele actuale au mai cumintit-o ,dar ramane o "bestie".

 

Parti bune / Parti rele

Sunt foarte multumit de chitara asta,are un raport pret/calitate exceptional in opinia mea.

Parte mai putin buna se leaga de faptul ca pe gat in spatele tastierei ,pe o portiune apreciabila finishul se duce destul de repede din cauza lemnului ales cred eu mai la "duzina" decat la modelele din clasele superioare de pret.

 

Impresie generala

Nu ma hazardez in note astronomice ,ramane o chitara de aproape 400 de euro si nu ii poti cere mai mult decat este ,insa pentru acest moment se dovedeste o chitara de nadejde.

Cu o investitie in niste doze de top(Dimarzio,Seymour Duncan) cred ca este o chitara care nu te lasa la greu.

8/10

:)

Edited by Squier
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.