www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[amplificator] Fame Gx60r


Guest Izzy Waan
 Share

Recommended Posts

Guest Izzy Waan

MODEL : FAME GX60R

SERIA : 07061298

PRET : 120 euro MUSIC STORE, Koln

 

Official WEBSITE FAME INSTRUMENTS

 

CARACTERISTICI :

 

GX60R este un combo de chitara electrica cu o putere de 60 watts livrata intr-un difuzor de 12" 4 ohms MEGATONE. Sunt disponibile doua canale , clean si drive, un SPRING reverb, mufe auxiliare tip SEND-RETURN, mufa pentru external footswitch, intrare de CD si iesire de HEADPHONES. Canalul de CLEAN are un egalizator grafic in doua benzi : joase si inalte, iar canalul de DRIVE are in plus si medii. Trecerea de pe canalul de CLEAN pe cel de DRIVE se poate face , in lipsa footswitch-ului extern, si de pe comutatorul montat pe panoul frontal pozitionat intre potentiometrele canalelor CLEAN si DRIVE.

Optional se poate achizitiona footswitch-ul BESPECO VM-26 un comutator latch in doua pozitii.

Etajul de preamplificare este construit cu un tub 12AX7 produs de ELECTRO-HARMONIX si circuite integrate din seria amplificatoarelor operationale JFET TL082.

Amplificatorul se comporta bine pe ambele canale indiferent de setarea valorilor le EQ. Sunetul este unul plin, gras fara medii inalte stridente caracteristice amplificatoarelor cu tranzistori bipolari. Distorsiunea pe canalul DRIVE , insa, are ceva rece in sound.... cu GAIN-ul la 4 deja incepe sa se simta prezenta amplificatoarelor operationale, Avand in constructie un singur tub , acesta nu poate livra indeajuns GAIN pentru o distorsiune zdravana. Aici intervin circuitele integrate si sunetul se schimba ..... efectul de distorsiune se simte puternic la frecventele inalte in detrimentul celor joase. Nu spun ca dispar joasele..... nicidecum, dar distorsiunea este prezenta pe benzile de inalte mai mult decat pe cele joase . La canalul de CLEAN, in schimb, cu GAIN-ul la 10 distorsiunea este produsa de cele doua triode ale tubului 12AX7..... :) ...... nu te poti abtine sa nu zambesti....... armonici pare, ton plin, dinamica pana la cele mai mici detalii se poate face simtita cand corzile sunt lovite cu putere sau bland.......

Recomand acest amplificator pentru tipi care canta altceva decat heavy metal sau genuri similare. Se comporta bine si cu o pedala de overdrive in fata, desi nu cred ca e nevoie. Poate doar pentru mai multa flexibilitate sau variatiuni de timbru.....

Reverbul este unul analogic si suna pe masura.... Construit cu arc ( SPRING ) are carcasa localizata sub difuzor inchisa intr-o carcasa de metal prevazuta cu mufe RCA la intrare si iesire. Problema la unitatile de reverb de acest tip ar fi ca ele capteaza vibratii externe si le introduc in lantul de amplificare. Pe scena este recomandata pozitionarea amplificatorului cat mai departe de setul de tobe sau alte boxe PA pentru a se evita eventualele socuri. Personal nu am cantat cu el pe scena .... este posibil ca problema socurilor sa nu apara.

Mostrele de sunet cu acest amp au fost trase pe un PENTIUM II 266 MHz 196 RAM si placa de sunet CREATIVE 128 PCI 16bits.Chitara este un HARLEY BENTON HBT16BK cu Doza SD STR-3 la neck si si la bridge una bobinata de mine, corzile sunt GHS de 10.

Microfon Behringer XM1800S - mixer Behringer UB1622FX-PRO - placa de sunet. EQ-ul in mixer a fost setat flat si microfonul pozitionat putin off-axis fata de centrul difuzorului la distanta de 6 cm. Imprimarea s-a facut in COOL EDIT PRO 1.2 fara procesari aditionale. Reverbul de pe inregistrari este cel din GX60R in pozitia 3.

In priviinta notei ..... nu stiu ce sa zic ....este un amplificator foarte bun pentru clasa lui... la 120 de euro nu stiu cate alte amp-uri ii pot face concurenta. Sa zicem 8. Nu de alta dar daca ii dau 9 iar trebuie sa ma cert cu tot felul de "puritani" care nu accepta ca un produs ieftin nu e neaparat si prost.........motiv pentru care atasez si mp3-urile trase cu el.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.