www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

LANSARE CD + CARTE ROMANIAN TRIBUTE TO HENDRIX


felix
 Share

Recommended Posts

Comunicat de presã

 

ZAKA MUSIC PRODUCTION si SAPTE SERI anuntã lansarea cãrtii PE URMELE LUI HENDRIX si al CD-ului ROMANIAN TRIBUTE TO HENDRIX în ziua de 13 octombrie 2005 la clubul BACKSTAGE, din strada Gabroveni, numãrul 14. Conferinta de presã va începe la ora 19:00, dupã care va urma un concert de promovare sustinut de Vladimir Pocorschi Band, George Baicea Blues Band, Slang si Midnight Express.

Parteneri ai ZAKA MUSIC PRODUCTION sunt: PHILIPS, NATIONAL, MC & CD MEDIA, SUNETE, FIVE'S, BACKSTAGE, City FM, Radio Romania, Radio Bucuresti, DeGaol MEDIA, NORD, Romania Guitarist Comunity si Maximum ROCK MAGAZINE.

 

Întrucât locurile sunt limitate, vã rugãm sã aveti amabilitatea sã confirmati participarea!

 

Intrarea pe baza de invitatie!

 

ZAKA Music Production

Tel: 0742 298 708; 0724 663 786.

 

“când voi muri, nu doresc ca lumea sã mã plângã, as vrea ca

oamenii sã-mi cânte muzica, sã fie liberi.” - Jimi Hendrix

 

Epigeneza dupã Hendrix

 

Regretatul Iosif Sava fãcea cândva retrospectiva carierei sale de ascultãtor de muzicã simfonicã. În tinerete fusese fascinat de Beethoven, de forta si vizionarismul compozitiilor sale inegalabile. La vârsta mãrturisirii, trecut de 60 de ani, Sava îl regãsise pe Beethoven cu plãcerea si emotia din tinerete, plin de aceeasi fortã si la fel de vizionar.

Similitudinea se impune de la sine si cred cã ati prins-o: în rock, Hendrix, chiar dacã nu este un Beethoven al genului (desi eu mai cã as zice: da, este!), e iubit la tinerete – pentru tineretea vesnicã a compozitiilor si interpretãrilor sale – ca si la bãtrânete, pentru iluzia ce-o oferã - cã mai suntem încã vii si vigurosi dacã mai trepidãm la un riff, acelasi riff de-o magicã frumusete, cã mai putem asculta cu volumul aproape la maxim pe boxele noastre hârbuite, cã mai sorbim din cupa vietii amarul cocolosit al frunzei de tutun...

Nenumãratele reluãri ale compozitiilor – de la pustanul care învatã primele acorduri la briliantul Stevie Ray – demonstreazã cã Hendrix a cãpãtat statutul de clasic al muzicii rock. Iar muzica rock, prin aceste reluãri, dincolo de business, nu face decât sã-si valideze statutul de artã, o artã seducãtoare, viguroasã, parcã mereu adolescentinã, în ciuda unui deja-vu strident în produsele comerciale.

Hendrix a construit un clasicism al chitãrii electrice. A inovat, dar a si instituit o dictaturã, cu aparenta dezordine si libertate a solisticii sale. Un soi de supraimpunere ce îi provoacã pe ceilalti sã caute alte sunete, alte forme, alte cãi de exprimare. N-am gãsit altã metaforã acestui proces decât epigenezã. ªi e, poate, alt paradox: în timp ce-i forteazã sã se mãsoare cu stafia sa, Hendrix îsi îndeamnã epigonii sã experimenteze dupã propria lor creativitate. Altfel spus, îi obligã sã fie liberi. Obligatia de a scãpa de tirania lui Hendrix a dus la nenumãrate victorii – tot atâtea albume rock de valoare indiscutabilã si cu impact variabil.

Despre acestea e vorba în cartea si discul de fatã.

 

de Dumitru Ungureanu

 

 

Desi au trecut 35 de ani de la moartea sa (18 septembrie 1970), personalitatea lui Jimi Hendrix, acest „zeu al chitarei”, continuã sã-i fascineze pe multi. Nu cred cã existã vreun chitarist, cât de cât talentat, care sã nu fi încercat mãcar odatã sã se joace „de-a Hendrix”. Asta bineînteles pãstrând distanta de rigoare, deoarece Hendrix, o adevãratã fabricã de sunete pe chitarã, este greu de imitat si cu atât mai greu de egalat.

Tocmai de aceea, proiectul lui RADU LUPASCU reprezintã o provocare si un cec în alb acordat celor mai talentati chitaristi din România. Poti sã numeri pe degete chitaristii rãmasi în afara listei. Asta dacã ne gândim doar la chitaristii aflati în tarã si nu la cei plecati peste mãri si tãri. Nume cunoscute, Iuliu Merca, Bega Blues Band, George Baicea, Eugen Caminschi, Quo Vadis, Midnight Express, Fane Adumitroaie, Mike And The Blue Spirits sau mai putin cunoscute Slang, Stefan Florin (Semnal M), Vladimir Pocorschi, Sahara, Mini (4x4) si multi altii... îsi vor face auzitã pasiunea pentru geniul muzicii rock.

Tocmai de aceea, proiectul este un unicat pentru România si sunt convins cã va deveni un material de referintã pentru muzica rock româneascã.

 

de Nelu Stratone

Link to comment
Share on other sites

Sapte Seri convoaca in Backstage cei mai renumiti chitaristi romani

Romanian Tribute to Hendrix, organizat de Sapte Seri in colaborare cu Zaka Music Production, pe data de 13 octombrie 2005, incepand cu ora 21:00, reuneste cei mai apreciati chitaristi ai tarii noastre, intr-un mega spectacol dedicat celui mai mare chitarist rock pe care l-a cunoscut vreodata lumea – Jimi Hendrix.

 

In cadrul evenimentului va fi lansata cartea “Pe urmele lui Hendrix”, al carei autor este renumitul cronicar rock Radu Lupascu, fondatorul revistelor muzicale Musical Report si Art & Roll, precum si CD-ul intitulat Romanian Tribute to Hendrix, cuprinzand interpretarea repertoriului Jimi Hendrix de catre Perpetuum, Vladimir Pocorschi Band, George Baicea Blues Band si Quo Vadis.

 

Concertul se adreseaza atat publicului tanar, cat si cunoscatorilor in domeniu, care cu siguranta vor gusta din plin acest eveniment unic, la care vor participa legende ale rock-ului romanesc precum Vladimir Pocorschi Band, Petru Gavrila featuring Brad Vee Johnson, George Baicea Blues Band, Bega Blues Band, Slang si Midnight Express.

Link to comment
Share on other sites

bun...a spart chitara (in loc sa o arunce in public)...

dar altceva? cum a fost sonorizarea,cum s-a cantat,cine a cantat,ce s-a cantat,s.a.m.d.

 

Buna, eu sunt Luiza Zan si sunt la prima mea aparitie pe acest forum

aseara in Backstage s-a cantat foarte bine, marturisesc ca si eu am cantat, alaturi de Jimmy Cserkesz, facand parte din trupa Slang, cu care am aparut si pe compilatia lansata aseara alaturi de carte.

Am un stil foarte intortocheat de a formula fraze...

Asa, deci, s-a cantat foarte bine, sonorizarea a fost mishto, au fost si lumini bine corelate cu fondul sonor.

Nu stiu daca se cade sa-mi dau EU cu parerea, dar va garantez ca a fost super tare cantarea, toti muzicienii au prestat la un nivel de profesionalism la care nu ma asteptam, parca insusi "zeul" Hendrix s-ar fi perindat printre noi, impulsionindu-ne sa ne eliberam.

S-a cantat mult, s-a cantat Hendrix (la Foxy Lady-ul lui vladimir Pocorschi a cantat toata sala), s-a cantat si altceva (Slang-adica eu si Jimmy- a cantat Slang, Tuck and Patti, Beady Belle, Hendrix...)

 

Va conjur sa mergeti la toate concertele ce vor urma (asa am auzit), pentru ca pe albumul asta, pe care abia azi la servici l-am ascultat (eu sunt si promotion manager la Zone Records), se afla niste bijuterii de piese.

Critica? N-am ce sa zic, bravo organizatorilor, bravo Radu si Horia, ati facut o treaba excelenta!

Catre toti muzicienii de pe scena: FIE CA MUZICA SA VA ELIBEREZE SI SA AVETI SUFLETUL MEREU CURAT!

Va doresc mult spor in toate si la mai mare!

 

Luiza Zan

Link to comment
Share on other sites

Bine ai venit pe forum Luisa si sper sa ramai aici ... se pare ca in curand va apare si o sectiune dedicata "vocilor" ...

Am fost si eu aseara la concert, din cat am reusit sa ascult a fost intradevar un sunet foarte bun si o atmosfera pe masura. In privinta organizarii concertului, din ce inteleg eu organizare, lansare carte si disc ... parca nu a fost chiar asa reusit ... un motiv ar fi amanarea repetata a concertului (anuntat de atatea ori aici pe forum) ... al doilea motiv este neinvitarea si lipsa de grija fata de artistii care au evoluat pe acest CD ... la ora la care a inceput concertul (ora 22) cu toate ca era o inghesuiala destul de mare, aproape toate mesele din fata scenei erau goale si cu rezervat pe ele ... cu toate acestea lumea a stat aiurea pe jos ... inclusiv scaunele erau "rezervate" ... nu vreu sa spun ce reactie au avut ospatarii de acolo pentru a recupera un scaun. Am stat pe o scara, dintr-un loc in care nu se vedea scena, iar in spatele meu era un tip beat mort care in balansul lui mai scapa cate o picatura de bere pe ceafa mea .. :) ... Bun .. asta nu este poate vina organizatorilor ci a facut parte din organizarea interna a clubului. O alta problema, chiar foarte neplacuta, este aceea ca dupa ce am cumparat CD-ul (150.000 lei deci la un pret foarte accesibil, ca si cartea) si am ascultat acasa, am constata aparitia unei greseli in "playlist" , parerea mea o greseala care chiar nu ar fi trebuit sa se intample, respectiv, inversarea pieselor 11 cu 13 ... la 11 canta de fapt trupa "PERPETUUM cu Crosstown Traffic" iar la 13 "SAHARA - Purple Haze" ... stiu acest lucru intamplator, fiindca mi-am adus si eu o modesta contributie la piesa Purple Haze impreuna cu trupa colegului nostru de forum Felix ... ma mai mira un pic si faptul ca piesa Sahara nu a fost masterizata, banuiesc, ca si celelalte piese au fost mixate individual in functie de posibilitati de celelalte trupe ... ar fi fost buna totusi o masterizare a intregului continut al CD-ului. "Purple Haze" a fost facuta de Sahara in urma unei sesiuni de inregistrari la sala de repetitii ... deci fara conditii de studio, si apoi mixata relativ neprofesional acasa .. era buna interventia unei masterizari ulterioare ... totusi! In rest piesele de pe disc sunt foarte bune, cantate foarte bine ... este cu siguranta o compilatie care merita cumparata si ascultata (16 track-uri)... si bineinteles, nu ratati cartea!

In interiorul CD-ului se afla o cartulie plina de informatii ... din pacate si acolo apare o greseala de tiparire, respectiv textul primei pagini se repeta de 8 ori in intregime ... sper ca asta se intampla doar la mine si ca este o greseala singulara .. Daca asa sunt toate ... hmmm ... pacat, ar fi intrat mai multe poze la aceeasi bani .. oricum, muzica de pe disc este cu siguranta cea mai importanta. Hendrix chiar merita acest tribut!

Sper din tot sufletul ca urmatoarele concerte chiar sa aiba loc si sa fie la aceeasi inaltime ca a celui de aseara. Mai vreau sa remarc un lucru bun ... inca in pas, facut de o casa de discuri, in lansarea pe piata a trupelor "Underground" ... asa ca fiti pe faza.

Luisa te rog din suflet daca ai ceva noutati in privinta concertelor urmatoare sa ne anunti si pe noi .. sunt convins ca o sa vina ceva lume de aici de pe forum.

 

P.S. ... Mini colega noastra de forum a cantat alaturi de Baicea ... a mai fost acolo, normal, si Ovidiu_Z ... astept cu nerabdare si parerile lor ... mai ales cele de pe scena, de la conferinta de presa ... in fine, ... impresii de culise.

Link to comment
Share on other sites

Revin ! .. am uitat sa spun un lucru foarte, foarte important. As vrea sa multumesc din partea adminilor acestui forum si nu in ultimul rand din partea mea, lui Felix si celor care au fost de acord ... banuiesc, domnul Radu Lupascu ... pentru bunavointa de a publica in booklet-ul atasat de CD-ul Romanian Tribute to Hendrix a siglei comunitatii noastre RGC.RO ..

 

MULTUMIM !!!

Link to comment
Share on other sites

salut..

aseara am trait o experienta unica... alaturi de Vladimir si Cristi (Vladimir Pocorschi Band) cred k am reusit sa aducem si noi un mic omagiu celui care a fost Jimi Hendrix..

jos palaria pentru toti cei care au participat la acest proiect si celor care l-au sustinut moral sau financiar...

a fost o seara cu adevarat de neuitat...

pacat k nu a durat mai mult :)

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Cu ce sa-ncep? Ar fi multe de zis, multe de apreciat si de criticat. Cum eu nu sunt bun la critici... ii las pe altii sa-si asume acest rol

 

Aprecieri? O sa ii zic numai pe primii din top, topul meu mai exact intr-o ordine aleatorie.

 

Minioneta Georoiu (Mini de la 4X4). Doar o melodie?!? :) Ca de obicei, a incitat seara cu Little Wing (daca nu ma insel.. mi-e lene sa verific inregistrarea). Feicitari.. si nu stiu de cine tre' sa ma iau pentru mai multe melodii.. dar astept propuneri :)

 

George Baicea Blues Band - ne-a incantat cu niste ritmuri nebune, pe masura evenimentului. George ne-a incantat nu numai la chitara ci si la bass. Ar fi multe de zis, dar fiind prieteni, nu vreau sa se spuna ca le tin partea fara sa merite, asa ca ma opresc aici.

 

Eugen Caminschi - ei bine, ne-a incantat si el cu ritmuri mai cuminti, dar tot pe masura evenimentului. Mai mult ce sa spun? Niciodata nu m-am priceput la complimente. A reusit sa ne transmita acea vibratie speciala :)

 

Cine mai e? Slang.. sa nu uitam de ei.. greu de tot cu aceste complimente.. nu pot sa zic decat felicitari (cuvintele-s inutile uneori)

 

si nu in ultimul rand Raul Cusac.. bravo!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

first thing first: felicitari pt acest forum oricarui merita creditele!!!!!

 

am ascultat.. e de toata jena..... CE PUII MEI CAUTA PERPETUUM PE CD CU HENDRIX??????? doar ca se fie ceva de zis la "si altzii"??? si multe altele .. o astfel de productzie merita mult mai mult ... nashpa rau..... vai mama noastra... doar atata putem? nu! refuz sa cred... dar poate asta e adevaru' crud .... multzi ar zice " pentru romania e bine, merge"... trist, nu? ma rog....

 

pe de alta parte sunt si plusuri, dar pacat ca sunt "ornate" cu ce nu trebe... jos palaria pt baicea, raresh, kaminski, el lako jimi...

 

beeeei ... hendrix canta cu coaie, fender, multa pasiune!!!! nu pt statistici si alte prostii... mai sapati... sau cei care ati uitat mai revenitzi...

pai de-aia se uita astia de afara la noi stramb, cand vin pe mioritice plaiuri... ca dam drept hendrix ce nu e ... si cand spun asta imi vin in minte si alte paralele cu domenii fara legatura cu muzica chitara, etc...

 

pacat pentru altzii care trebuiau sa figureze pe acest cd si nu e asa... (ag weinberger, florin ochescu, mai zicetzi si voi!!...)

 

hendrix.jpg

 

mank_jimi.jpg

 

JimiHendrix3.jpg

 

JimiHendrix2.jpg

 

sarbatori fericite si muzica mai buna tuturor!

cele bune, vio

Edited by viorel
Link to comment
Share on other sites

Viorel, in primul rand, bine ai venit pe forum... nu ne-am vazut de mult timp :).

 

In al doilea rand, nu iti inteleg inversunarea. Artistii care au prestat pe acel CD au facut-o mai toti in maniera proprie, mai bine sau mai prost dar cu un singur gand, Tributul pentru viata si muzica lui Jimi Hendrix. Ei l-a asta s-au gandit, nu la bani sau faima. Nu mai fi asa de inversunat ca nu ajuta la nimic.

 

Te-am pupat,

 

Felix (Ibanez MS10 :))

Link to comment
Share on other sites

Viorel, in primul rand, bine ai venit pe forum... nu ne-am vazut de mult timp :).

 

In al doilea rand, nu iti inteleg inversunarea. Artistii care au prestat pe acel CD au facut-o mai toti in maniera proprie, mai bine sau mai prost dar cu un singur gand, Tributul pentru viata si muzica lui Jimi Hendrix. Ei l-a asta s-au gandit, nu la bani sau faima. Nu mai fi asa de inversunat ca nu ajuta la nimic.

 

Te-am pupat,

 

Felix (Ibanez MS10 :))

 

 

tribut lui Jimi Hendrix... super!

dar faptul ca ne complacem in mediocritate e motivul pentru care tara noastra se afla unde se afla in ceea ce priveste muzica! cu simpatii si aprecieri subiective in locul unei critici exigente nu ajutam in nici un fel.

perpetuum ... chiar ca ...de toata jena!

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Viorel, in primul rand, bine ai venit pe forum... nu ne-am vazut de mult timp :).

 

In al doilea rand, nu iti inteleg inversunarea. Artistii care au prestat pe acel CD au facut-o mai toti in maniera proprie, mai bine sau mai prost dar cu un singur gand, Tributul pentru viata si muzica lui Jimi Hendrix. Ei l-a asta s-au gandit, nu la bani sau faima. Nu mai fi asa de inversunat ca nu ajuta la nimic.

 

Te-am pupat,

 

Felix (Ibanez MS10 :))

 

 

 

 

 

am priceput, batrane cine este felix, chiar de cand am intrat pe forum... greetings si ma bucur si eu sa ne re-intalnim, 1980s_Ibanez_MS10_Metal_Charger.jpgchiar daca intalnirile virtuale ma seaca... dar ma adaptez... la vremuri noi... tot noi :(141_concert_rolling_stones_tongue.jpg

cat despre cd, am fost super incantat sa il am in mana... coperta foarte frumoasa... logouri dragutze... ce sa mai zic, eram (sincer!) placut impresionat, si bucuros!... stiam demult ca se poate, si acum aveam dovada vie; asta pana sa ascult... aici intervin detaliile; e bine ca orice compromis sa fie eliminat in anumite privintze si circumstantze, nu crezi? ... preferam un cd romanesc raxon in plic de hartie cu un sunet mai bun si artisti romani care au intr-adevar ceva de spus langa numele (asociat de multe ori cu chitara electrica) "Jimi Hendrix" !

 

chiar si asa cum zici tu, cd-ul cu pricina este prezentat altfel de cat ar trebui... adica... sa fiu cat de explicit pot....: acesta este un cd facut "romaneste"... pe genunchi... ce naiba... parca nu stii despre ce vorbesc... chiar ai ascultat, in intregime, si esti satisfacut de o astfel de productie? ma minunez.... la ce stii tu ca se intampla in romania, nu se putea MULT mai bine? sunet, artisti, productie.... sa fim seriosi.... daca esti chiar impacat cu situatia data, esti naiv si asta chiar ca nu ajuta la nimic.... nu zic ca nu e si o parte buna... dar e o fapta buna realizata mai prost decat se putea. romaneste adica :).

 

pe undeva ai dreptate, si ar trebui sa vorbesc doar despre cat de laudabil e gestul, si crede-ma ca asta simt, dar trebuie (si se poate) mai mult, sa ne ajutam sa combatem invazia de in-cultura (nu sub-cultura, pt ca si aceasta ar fi o cultura), ci pur si simplu lipsa cu desavarsire a oricarui simt artistic, (cultura pro (tv), te-o, natzional tv), stiti cu totii despre ce vorbesc!

a! daca fcem un cd asemanator la 1 an (hai chiar si 2) si intre timp alte "tributes", ca slava Domnului, sunt destui artisti care merita... si deja incepem o categorisire pe niveluri" ... atunci e cu totul o alta treaba dragilor... dar pe cine "tzine"?

 

sunt oricum in stand-by pt ce ne rezerva viitorul.. sau cel putin cei au influentza asupra lui B) ...

 

pana atunci... "keep on rockin' in the free world" (neil young) - si sa ne chitarim cu bine!

 

BTW!!!!!!

 

lansez o noo provocare pt acest forum! trimiteti catre evaluare si premiere COMPOZITIIle voastre? e? ce zicetzi? va tzine? sa trecem deci la un nivel superior pt cine se simte in stare, asta daca ne ajuta si admin, etc. ;)

 

cele bune, vio

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

mie mi-a placut si perpetuum :) Poate oi fi mai prost...

oricum,sa stiti ca eu renuntasem sa mai particip la acest album,dupa discutia pe care am avut-o cu Florin Ochescu,care spunea ca s-a saturat sa faca treaba pe gratis"pentru binele cauzei",ca sa ia altii banii,si in prima faza i-am dat dreptate,dar dupa ce am ascultat materialul la Radu Lupascu,si am auzit mai multe trupe pe care nu le stiam sau nu le stiam prea bine,am simtit ca trebuie sa iau parte la acest proiect,asa ca am dat repede o piesa cam prost trasa si mixata,aveam una mai buna,dar era sub contract cu organizatorii festivalului de la Sighisoara si a casei lor de discuri.Imi cer iertare de la cele doua trupe care au fost scoase din schema pe ultima suta de metri,ca sa intram noi.Oricum mie mi-au placut toate trupele de pe album,si variantele lor la piesele Hendrix,pentru ca nu"carnatzii"de chitara reprezinta spiritul Hendrix,ci libera improvizatie si creatia iesita din tiparele plictisitoare.Daca vreti o dovada,va recomand albumul Purple al chitaristului vietnamez Nguyen Le,sau,mai usor de digerat,compilatia Power of Soul,care este tributul meu preferat,unde spiritul lui Jimi este cel mai prezent

 

 

 

"if all the mountains fall into the sea

let it be,let it be

if all the hippies cut all their hair

well I don"t care"

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.