www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tobe Electronice


Guest Rubby-Roy
 Share

Recommended Posts

Guest Rubby-Roy

Salutãri(oh god, my first post),

 

Aº dori sã discutãm aici despre sistemele electronice de tobe existente la ora actualã pe piațã (nu drum machines, ci tobe cu pad-uri ºi modul ºi/sau software PC). Avantaje, dezavantaje, calitate, prețuri, sfaturi pentru achiziții avantajoase.

 

Eu sunt pasionat de tobe, însã nu am avut niciodatã ocazia sã bat mai mult de câteva minute un ritm basic de rock :) .

Ideea e cã vreau tobe pentru acasã (sã învãț, sã exersez, sã repet, sã înregistrez), iar din cauzã cã stau la bloc... nu m-ar avantaja deloc tobele normale, acustice (evident, vecinii sunt cauza :)).

 

Singura varianta posibila ar fi un sistem electronic de tobe. Din pãcate nu am putut sã ating niciunul vreodatã pentru cã la noi nu existã showroom-uri, ca în alte pãrți ale lumii mai civilzate. În schimb am vãzut multe demonstrații video pe internet.

 

Mã gândesc serios la achiziționarea unui set complet Roland TD-12 (modulul TD-12 are acelaºi engine de sunet ca ºi fruntaºul TD-20), însã prețul unui asemenea set (fãrã pedale, stativ de fuscinel ºi scaun) este de 3000 Euro.

 

Mi-aº dori foarte tare sã dispun de un set performant pentru cã nu am de gând sã îl schimb curând. Practic vreau sã mã ținã ani buni.

 

Din câte am citit ºi vãzut, TD 12 "ºtie" exact unde loveºti pe tobã ºi redã de fiecare datã un sunet conform cu distanța fațã de marginea tobei. De asemenea TD 12 are un control al fuscinelului care mi se pare foarte miºto. Practic acel pad de fus e compatibil cu orice stativ de fuscinel pentru baterie acusticã ºi oferã un feeling apropiat de cel al unuia acustic. În afarã de astea, ride cymbal-ul este triple-zone, ceea ce mi se pare foarte miºto. Iar modulul are diferite moduri de jamming cu melodii, ceea ce mi se pare folositor.

 

Poate cã aº putea ajunge la prețul acestui set (în ceevaa timp :) ), însã ar fi foarte folositor sã aflu ºi pãrerile voastre despre acesta ºi despre altele.

 

Am vãzut, spre exemplu, cã se poate achiziționa un set mai slãbuț (ºi fãrã modul) gen TD-6, se poate conecta la un convertor al semnalului in MIDI (Alesis I/O Trigger costã 150e) care se conecteazã mai departe într-un calculator care ruleazã un soft specializat ºi costisitor cu multe sunete acustice înregistrate (Battery, Drumkit From Hell, BFD, ezDrummer). Evident, e mai complicat decât cu un modul hardware. Întotdeauna trebuie sã încarci sunetele în softul de pe PC, întotdeauna trebuie sã ai PC-ul deschis, iar pc-ul trebuie sã dispunã de memorie ºi placã de sunet capabile... În plus, am citit cã Alesis I/O citeºte ºi transmite doar semnal pe 2 zone de pe pad-uri (margine ºi centru), ceea ce cred cã înseamnã.. no positional sensing.

 

Voi cum ați proceda la achiziționarea unui astfel de set? Orice pãrere sau sugestie e binevenitã :(.

Edited by Rubby-Roy
Link to comment
Share on other sites

Guest Andrei Joe

Roland TD 12 sunt mai mult decat ok pentru un set de tobe electronice si poate un pic prea mult pentru un hobby.

Eu sunt profesor de tobe si le-am recomandat elevilor mei Roland TD3 kw care sunt ok.Vreo 3 dintre ei si-au cumparat si sunt foarte multumiti de ele. Costa in jur de 1200E cu tot cu taxe.

Procesorul este un mai slabut decat la TD 12 dar iti faci treaba cu ele.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rubby-Roy

Într-adevãr ºi la mine primul gând a fost TD 3 sau TD 6 ºi în principiu ideea e bunã, însã aº vrea un set pe care sã îl țin mult timp ºi sã îl folosesc ºi la înregistrãri ºi on stage pe viitor. Într-adevãr pentru exercițiu de început ar fi bun TD3, dar dpdv al calitãții sunetului... (am auzit cã multe persoane se simt limitate de TD3 ºi TD6 când vor sã treacã la anumite finețuri)

Nu pot spune de fapt cã vreau set doar de hobby. Îl voi folosi destul de mult la înregistrãri. Eu de fapt sunt solist vocal ºi clãpar, am ºi o chitarã electricã pe acasã la care nu cânt foarte mult (ºi cu un pic de procesare o pot face bass), deci aº avea instrumentele unei formații complete ºi aº putea înregistra melodii care sunã real. :)

Edited by Rubby-Roy
Link to comment
Share on other sites

trebuie totusi sa te gandesti ca e oarecare diferenta la cum sare batul din toba rece si cea electronica,ca sa nu mai vb de cum ataci un cinel rece sau o margine de fatza,fusul.e diferenta foarte mare.la fel eu sunt obisnuit cu cele electronice si cand pun mana pe tobe reci parca am streche ,nu imi iese la fel.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rubby-Roy

Dap, sunt conºtient cã e diferit, dar e singura modalitate prin care pot avea tobe :)... iar dupã ce voi deveni mai experimentat, ar trebui ca toba mea sã îmi ofere mãcar un sunet apropiat de toba rece, dacã nu ºi feel :).

Edited by Rubby-Roy
Link to comment
Share on other sites

Guest Rubby-Roy

damn nu se mai poate edita. Vroiam sã spun cã ar trebui sã am o tobã care sã imi ofere un sunet ºi feel apropiat ca sã nu mã simt limitat când devin mai experimentat. Abia mã trezisem. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ce parere aveti despre setul de tobe electronice MILLENIUM MPS-200 E-DRUM SPECIAL SET?

 

http://www.thomann.de/gb/millenium_mps200_...special_set.htm

 

Mentionez ca eu l-as folosi mai ales conectat la PC, cu softuri de emulare gen EZDrummer. Nu ma intereseaza prea tare cu ce sample bank vine.

 

Si inca o intrebare: exista magazine de instrumente muzicale in Bucuresti care sa aduca tobe electronice? M-am uitat pe ofertele celor care au site, si nu am vazut nimic. As cumpara direct de pe Thomann, dar as vrea sa vad intai daca exista alternative in Romania.

 

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

presupun ca din cauza sunetului puternic produs de tobele reci vrei sa iti iei electronice. eu de ex stau la bloc si mi-am luat un set de tobe pearl, iar peste 2 zile ar trebui sa imi vina de pe thomann niste paduri speciale care atenueaza sunetul. o sa pun 2 linkuri, unu cu produsul si unu cu un cover de tobe de pe youtube cu aceste paduri.

 

http://www.thomann.de/gb/hq_percussion_sos...d_sound_off.htm

 

http://www.youtube.com/watch?v=fSKnNGPKwYM

 

dupa ce imi vine comanda o sa va anunt cum sunt :)

 

bafta

Link to comment
Share on other sites

@ andrei joe, si eu as fi foarte curios sa aflu o parere despre cum se simt tobele MILLENIUM. ma gandesc ca sunt destul de accesibile si ar merita sa-si ia oricine care vrea sa bata si nu are un spatiu unde sa faca galagie.

@ punk182, sa ne zici cum sunt surdinele :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Mircea19

am cantat eu pe modelu millenium de 300 de euro sau ceva de genu,,, la casti :)

tin sa mentionez ca nu sunt tobar ,,, dar stiu si eu 2 3 ritmuri ,, ma rog ,,, detin un set de yamaha stage custom si tobaru cu care cant eu la keo are un roland td12 sau 6 ,,, deci am cateva seturi cu care pot face comparatzie,,,

 

-setu mi s-a parut f potrivit pt orice tobar care vrea sa repete acasa,, incepator sau avansat ,, cu tobele astea potzi sa repetzi si sa-ti faci treaba... setu in schimb mi se pare f plastic si f ieftin .... dar la 300 de euro e ok zic eu.,,

 

 

ca sunet .. e ok.. mult mai bine decat orice set acustic de pana in 699 de euro,, mult mai bun decat orice set de tobe neacordat :) ..

 

un mare minus .. nu simte rama la premier ,,, nu are decat 2 sau maxim 3 de nivele de velocitate,,, in rest,,,, daca vrei sa invetzi treburi ritmuri ,, etc,, e f bun setu

Link to comment
Share on other sites

Feel-ul nu este exact la fel ( logic B) ) pt ca ele sunt facute dintr-un cauciuc, dar nu deranjeaza deloc. Pe toba mare este exact la fel pt ca are in mijloc o chestie din silicon tare, iar pe celelalte difera doar f putin, dar cum am zis nu deranjeaza. Singurele minusuri sunt cinelele care, imaginati-va cum suna cu niste cauciucuri pe ele :) . Oricum f multumit :) . I can drum all day! :( . Numa' bine! :)

Link to comment
Share on other sites

Sintetizatoarele de tobe sunt ptr ca sa poti bate toba cum vrei si sa ai volum mic .

 

Pttr acasa sau birt etc .

 

Tobari cu care am cantat au folosit tobele electronice pentru deplasari si birt , dar in locatii unde se putea bate tare montau o garnitura acustica si sintetizatorul cu senzori piezzo puse pa aceasta garnitura .Din mixer reglau ce trebuia ptr piesele respective .Avea o boxa de control ( mare) .Odata am gagat chitara bas pe un canal de sinth si am pus un ton de cinel care complecta slap-ul de la bas ..

 

Recent am vazut tobe ce erau numa rame cu cate o fata cu senzori ptr synth .Asa ca ai si feel-ul de la tobe acustice si tonul sintetizat , nu stiu daca nu are si tonul acustic .Nu m-am dus sa vad pe scena .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest duracell_bv

sincer, daca vrei sa-ti iei tobe electronice, iti recomand td3-kw.

eu mi-am luat din germania, setu` (cu scaun cu tot) m-a costat in jur de 1000 de euro. am avut noroc ca am avut pe cineva care mi le-a adus pe gratis.

ce pot sa spun... le am de 2 luni, dar sunt super mandru de ele. suna super bine :)

zilele astea am inregistrat niste piese in studio cu trupa si am dus tobele mele... parerea mea e ca suna mai fain decat un set acustic. desigur, se poate si mai bine, adica... cu un modul de td12 ar merge chiar bine. sau unu de td20. insa ptr mine e perfect si asa :Dacum o saptamana a inregistrat alta trupa niste piese, tot cu tobe electronice. jale... ma durea capu` cand le auzem...

daca e vorba de electronice... ROLAND RULES :)

i`m so damn proud of my drums :X:X :)

merita banii, trust me B)

p.s. peste vreo saptamana cand o sa avem materialu` gata poate uploadez niste "sample-uri" sa auda si doritorii cum suna o piesa cu un roland td3 :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest nu-i bai

Salutare, am si eu o toba electrica Millenium mps-400, sunt foarte incantat de ea, are si port usb pot trage midi daca vreau. Acuma problema mea e alta, in cazu in care careva dintre voi are port usb la toba electrica si l-a folosit ca midi in diferite programe, sa-mi zica si mie cum dau un asign la paduri cu sunetele din soft, merg dar nu toate padurile. De exemplu tomul 2 imi suna a fus deschis iar crashul si cazanul nu suna deloc. Am incercat cu mai multe softuri dar acelasi lucru, eu folosesc un Battery3

Link to comment
Share on other sites

Guest daniel_sv
Salutãri(oh god, my first post),

 

Aº dori sã discutãm aici despre sistemele electronice de tobe existente la ora actualã pe piațã (nu drum machines, ci tobe cu pad-uri ºi modul ºi/sau software PC). Avantaje, dezavantaje, calitate, prețuri, sfaturi pentru achiziții avantajoase.

 

Eu sunt pasionat de tobe, însã nu am avut niciodatã ocazia sã bat mai mult de câteva minute un ritm basic de rock :) .

Ideea e cã vreau tobe pentru acasã (sã învãț, sã exersez, sã repet, sã înregistrez), iar din cauzã cã stau la bloc... nu m-ar avantaja deloc tobele normale, acustice (evident, vecinii sunt cauza :) ).

 

Singura varianta posibila ar fi un sistem electronic de tobe. Din pãcate nu am putut sã ating niciunul vreodatã pentru cã la noi nu existã showroom-uri, ca în alte pãrți ale lumii mai civilzate. În schimb am vãzut multe demonstrații video pe internet.

 

Mã gândesc serios la achiziționarea unui set complet Roland TD-12 (modulul TD-12 are acelaºi engine de sunet ca ºi fruntaºul TD-20), însã prețul unui asemenea set (fãrã pedale, stativ de fuscinel ºi scaun) este de 3000 Euro.

 

Mi-aº dori foarte tare sã dispun de un set performant pentru cã nu am de gând sã îl schimb curând. Practic vreau sã mã ținã ani buni.

 

Din câte am citit ºi vãzut, TD 12 "ºtie" exact unde loveºti pe tobã ºi redã de fiecare datã un sunet conform cu distanța fațã de marginea tobei. De asemenea TD 12 are un control al fuscinelului care mi se pare foarte miºto. Practic acel pad de fus e compatibil cu orice stativ de fuscinel pentru baterie acusticã ºi oferã un feeling apropiat de cel al unuia acustic. În afarã de astea, ride cymbal-ul este triple-zone, ceea ce mi se pare foarte miºto. Iar modulul are diferite moduri de jamming cu melodii, ceea ce mi se pare folositor.

 

Poate cã aº putea ajunge la prețul acestui set (în ceevaa timp :) ), însã ar fi foarte folositor sã aflu ºi pãrerile voastre despre acesta ºi despre altele.

 

Am vãzut, spre exemplu, cã se poate achiziționa un set mai slãbuț (ºi fãrã modul) gen TD-6, se poate conecta la un convertor al semnalului in MIDI (Alesis I/O Trigger costã 150e) care se conecteazã mai departe într-un calculator care ruleazã un soft specializat ºi costisitor cu multe sunete acustice înregistrate (Battery, Drumkit From Hell, BFD, ezDrummer). Evident, e mai complicat decât cu un modul hardware. Întotdeauna trebuie sã încarci sunetele în softul de pe PC, întotdeauna trebuie sã ai PC-ul deschis, iar pc-ul trebuie sã dispunã de memorie ºi placã de sunet capabile... În plus, am citit cã Alesis I/O citeºte ºi transmite doar semnal pe 2 zone de pe pad-uri (margine ºi centru), ceea ce cred cã înseamnã.. no positional sensing.

 

Voi cum ați proceda la achiziționarea unui astfel de set? Orice pãrere sau sugestie e binevenitã :( .

 

Ideea e ca eu am cantat pe TD 12 si pe TD 20 si pot sa spun ca suna super bine.

Eu te sfatuiesc sa iei un TD 3 sau 6 si sa-ti iei o toba mare cu "mesh" si ai un set bunicel.

TD 20 - are avantajul sa scoti semnal pe fiecare toba in parte, si cu un sunetist bun poate sa sune mai bine decat multe acustice , dar si pretul e TAPAN

post-6365-1206471380_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
salut am si eu o intrebare stie cineva ce este asta si cum se foloseste?

 

http://www.thomann.de/fr/mfb_modul_drum_99...artner_id=25293

 

foloseste addictive drums

MFB MODUL DRUM-99 MIXER

 

MFB Modul DRUM-99 Mixer, 5 x mono-inputs, 5 x controls for level and panorama, stereo-input for cascading, stereo-output, The module has a width of 60 mm (12 TE).

 

Modul de mixare a "tobelor" din garnitura MFT DRUM-99 sytnth

 

http://www.mfberlin.de/Produkte/Module/module.html

Link to comment
Share on other sites

Guest pasarel
zilele astea am inregistrat niste piese in studio cu trupa si am dus tobele mele... parerea mea e ca suna mai fain decat un set acustic.

poate mai fain decat un set acustic compus din oala de noapte, bujie de dacie, si farfurii de ciorba, electric nu o sa sune mai bine niciodata decat ceva acustic, ca asta e si ideea, sunt facute sa le copieze, deci cred ca e clar ca nu se poate sa le iasa mai bine!

 

 

edit: err, scuze, nu vazusem ca era post din 1900 toamna asta la care am dat quote ^^

Edited by pasarel
Link to comment
Share on other sites

poate mai fain decat un set acustic compus din oala de noapte, bujie de dacie, si farfurii de ciorba, electric nu o sa sune mai bine niciodata decat ceva acustic, ca asta e si ideea, sunt facute sa le copieze, deci cred ca e clar ca nu se poate sa le iasa mai bine!

 

 

edit: err, scuze, nu vazusem ca era post din 1900 toamna asta la care am dat quote ^^

Ai incercat sau auzit ,,tobe cu synth si soundfont "sf2" , Edirol,Ezdrumer , si ce-o mai fi ...daca ai tobe electronice cu aceste soundfonturi dinamice nu vei observa absolut nici o diferenta intre o garnitura reala si cea "sintetizata"

De fapt soundfont-ul sunt sample-uri inregistrate "wave" stereo , perfect curat cu toata plaja dinamica a unui tobar .

Doar ca trewbuie sa cumperi multe garnituri de soundfonturi ptr diferite genuri si stiluri .

Suna perfect a tobe reale live .

tot asa acelasi synth poate reda si toate instrumentele posibile de la oechestra simfonica la jazz .

Link to comment
Share on other sites

poate mai fain decat un set acustic compus din oala de noapte, bujie de dacie, si farfurii de ciorba, electric nu o sa sune mai bine niciodata decat ceva acustic, ca asta e si ideea, sunt facute sa le copieze, deci cred ca e clar ca nu se poate sa le iasa mai bine!

 

 

edit: err, scuze, nu vazusem ca era post din 1900 toamna asta la care am dat quote ^^

Ai incercat sau auzit ,,tobe cu synth si soundfont "sf2" , Edirol,Ezdrumer , si ce-o mai fi ...daca ai tobe electronice cu aceste soundfonturi dinamice nu vei observa absolut nici o diferenta intre o garnitura reala si cea "sintetizata"

De fapt soundfont-ul sunt sample-uri inregistrate "wave" stereo , perfect curat cu toata plaja dinamica a unui tobar .

Doar ca trewbuie sa cumperi multe garnituri de soundfonturi ptr diferite genuri si stiluri .

Suna perfect a tobe reale live .

tot asa acelasi synth poate reda si toate instrumentele posibile de la oechestra simfonica la jazz .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.