www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Probleme cu siteul


Cosu
 Share

Recommended Posts

Si mie mi se pare anormal ca sa se deschida la rezolutie maxima pozele in lightbox. Cum a spus George M., cea mai buna solutie ar fi ca la al 2-lea click pe imagine sa se deschida poza intr-o noua fereastra la rezolutie maxima. Va dati seama ca e complicat de vizionat o poza la rezolutie foarte mare, timpii de incarcare sunt mari si multi utilizatori se sperie cand se deschide o ditamai dihania de poza.

 

Ctrl + Scroll........

 

da de fapt, imaginea automat se face cat e ecranul, nu mai mare

cred ca e dat cumva fit screen

Edited by Razvan S.
Link to comment
Share on other sites

Va dati seama ca e complicat de vizionat o poza la rezolutie foarte mare, timpii de incarcare sunt mari si multi utilizatori se sperie cand se deschide o ditamai dihania de poza.

Dragii mei, imaginile încărcate pe RGC există în precis două dimensiuni: cea originală și thumbnail.

Lightbox e o soluție client-side, n-o să redimensioneze imaginile niciodată, poate doar să le afișeze la o mărime (rezoluția-i altceva) redusă, la fel cum o face automat orice browser modern oricum. Deci timpii de descărcare sunt aceeași. Doar că mai consumi puține resurse (inclusiv timp) cu descărcarea script-ului, CSS-ului și imaginilor auxiliare, parcurgerea DOM-ului, animația și randarea la noua mărime dacă e cazul. Lightbox poate fi o unealtă excelentă când e folosită corect dar nu e panaceu.

 

Învățați să vă dimensionați imaginile pentru vizionare online înainte de a le atașa! Asta e cea mai bună soluție. Nu tot ce borăște camera e de pus pe afișier. Sau sunt servicii gen Flickr ce o fac automat și oferă facilități suplimentare: adnotări, seturi, slideshow, comentarii, geotagging și altă metadata etc..

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Păi stai puțin, asta nu e vina utilizatorului? Sau au crescut pozele ălea între timp?!

E cred că s-a cam obișnuit lumea cu lifestyle-ul nord-american, cu soluții care "îi protejează de sine". Mie mi se pare normal: încarci o imagine mare, se descarcă o imagine mare. Uneori ai nevoie de imagini mari (din nou, odată ce conștientizezi diferența dintre mărime, rezoluție și acuitate). Uneori nu. O prostie mai mare ar fi să le tratezi pe toate la fel, să presupui că utilizatorul nu știe ce face.

Link to comment
Share on other sites

Apropo, asemanător cu mărimea imaginilor, pe topicurile cu multe videouri youtube, în noua prezentare, mie cel puţin, mi se încarcă foarte foarte greu pagina.

De exemplu, am observat asta când am intrat pe topicul cu bass al colegului florain. Durează secunde bune până să pot face vreo mişcare pe topic, până ce se-ncarcă pagina...

( folosesc Mozilla 5.0 )

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

Pe un alt forum pozele automat se limiteaza la rezolutia unui monitor stiu eu nu am verificat ce rezolutie sa zicem 1600/1200 .

Probabil ptr a face economie de spatiu (?) ....pozele se deschid in fereastra separata la marime mica apoi cu un click poti sa maresti .

 

Pe rgc.ro In cazul cand cineva a postat mai multe poze ia mult timp sa te uiti la toate ...dai click pe poza apoi iese din forum ....vezi poza ...click pe "back" ajungi inapoi la platforma grafica/pagina rgc.ro iarasi click pe alta poza ,,, apoi revii la pagina rgc.ro si tot asa deci lucreaza foarte mult la transfer de date ce incetineste accesul .

 

Nu stiu poate gresesc dar mi se pare ca este mai usor sa se deschida si inchida o poza in fereastra separata si sa lase in pace pagina de forum rgc.ro caci ai cu doua transferuri mai putine .

 

O chestiune interesanta .

 

Fac "Sign In " , de multe ori apare ca este "eroare" ....apoi am vazut ca totusi sunt autentificat .( Am observat dupa ce de cateva ori am repetat autentificarea )

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

O prostie mai mare ar fi să le tratezi pe toate la fel, să presupui că utilizatorul nu știe ce face.

Gresit. De cele mai multe ori utilizatorul nu stie ce face pentru ca nu are timp sau nu este interesat sa citeasca manualul sau nu ii pasa suficient de mult ca sa cantareasca toate implicatiile.

Asta pentru mine este atitudinea vanzatorului roman: "daca nu-ti place, ia din alta parte". Daca vrei sa-ti multumesti clientii/utilizatorii faci ca intreprinderea ta sa fie usor de folosit. Daca nu, nu.

Link to comment
Share on other sites

800x600, 51Kb iar altele 1600x1200, 500Kb la fel cu cele pe care le-am mai incarcat inainte de schimbarea versiunii de soft a forumului

 

Am mai observat nioste ciudatenii, daca incerc sa raspund cu ajutorul "quick reply box" cand fac click pe "Post" la fel, nu se intampla nimic, trebuie sa ajung in "full editor" sa pot trimite mesajul.

 

De asemenea, adineauri, am vrut sa editez ultimul meu post cand am facut click pe "save changes" am primit urmatorul mesaj de eroare:

"TypeError: ipb.textEditor.getEditor("edit-" + postid) is undefined"

Link to comment
Share on other sites

Nu prea imi dau seama care e problema si vad ca nimeni altcineva nu o mai are asa ca presupun ca e ceva localizat. Logout/login are vreun efect?

 

nu.

 

Problemele au aparut la job unde avem niste sisteme care monitorizeaza, filtreaza, etc,

Incerc in seara asta de acasa sa vedem ce si cum.

Link to comment
Share on other sites

Am dat acum de poze ce se deschid ca si in facebook ..are PREV si NEXT siu on "X" ptr close ....este OK .

 

Presupun ca modul de uploadare difera deoarece la pozele postate ieri nu se intampla acest lucru...acelea par uploadate separat iar acestea de aztazi par a fi uploadate cumva la pachet [ozele mici din pagina sunt lipite una de celalta ..

( in topicul cu clona de Marshall am dat de aceste lucruri )

 

Deci sunt cel putin doua moduri de postare a pozelor .

Link to comment
Share on other sites

Cand intru pe pagina principala in dreapta am Recent Topics, Mica Publicitate etc. Si un mare spatiu gol pe mijloc. Iar ce ma intereseaza pe mine e inghesuit in stanga. Dau close la aberatiile alea din dreapta, dispar, dar ramane spatiu gol in loc sa lase loc la ce ramane. Si daca tot ati renuntat la vechiul sistem cu "like"-uri, macar dezactivati-l de tot. Inca o treaba, chiar acum cand scriu, ultimile cuvinte de la sfarsitul radurilor nu se vad. In schimb in Firefox arata ok. Si asta nu e tot. Imi editez mesajul si modificarile imi apar cateva minute mai tarziu.

Mai jucati-va voi mult cu forumul...

Edited by SorinT
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.