www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[multiefect] Zoom G7.ut


Recommended Posts

Nume echipament:ZOOM G7.ut

 

Pret: rate la banca (nici in ziua de azi nu stiu cat am platit exact pe el - a fost achizitionat odata cu chitara, la "pachet"promotional sa zicem).

 

De unde a fost cumparat: din Tara Soarelui-Rasare - culmea e ca scrie mare si clar pe el: made in china...eh,dar cand ne gandim ca si altii mai mari

isi fac eletronicele tot acolo! :)

 

Caracteristici:

Zoom G7.1ut

 

DSP sound modeling plus tube circuitry create the ultimate in distortion. 96 kHz sampling and 24-bit A/D/A conversion assure super high resolution sound. An abundance of signal processing power allows accurate recreation of the complex upper-range harmonics that are the hallmark of tube amplifiers. Analog circuitry using a 12AX7 tube then adds that classic warmth and sonic impact to the DSP sound. The result combines the best of the digital and analog worlds: distortion so advanced and sophisticated it elevates your guitar playing to the next level.

 

Preamp section with two channels

The preamp section, comprised of the amp/drive-modeling, and EQ modules offers two channels per patch. You can easily select a channel by simple foot switch operation. Toggle between a Fender clean sound for rhythm and a Marshall drive sound for lead, while keeping modulation and spatial effect settings the same. The user interface with analog knobs lets you shape the sound with the same facility as on a guitar amp.

 

Great for stage work or direct recording

The amp/drive-modeling blocks have two dedicated algorithms for each amp/drive type, designed for live playing and direct recording. The CABINET effect simulates amp and mic recording characteristics as well, and the algorithm is automatically switched according to the CABINET on/off setting.This lets you bring the same guitar sound that you used during practice or recording right on to the stage. Alternatively, sound settings that were determined during a session with the band can be used seamlessly in the studio as well.

 

Amp select feature

This function optimizes frequency response to match the amp that you are using. Settings are available to get the best out of popular models such as Roland JC-120, a Fender combo, and a Marshall stack. The -10 dBm/+4 dBm output level switch allows the G7.1ut to be used as a preamp, directly connected to the power amp input of a guitar amplifier.

 

6-band graphic equalizer

The built-in EQ module has six frequency bands optimized for electric guitar. Peaking type filters in the crucial middle range (400 Hz, 800 Hz, 3. 2 kHz, 6.4 kHz) are augmented by shelving type filters at the low and high end (160 Hz and 12 kHz). This ensures the shortest possible route from inspiration to actual sound.

 

Guitar amplifier/stomp box modeling

Analog devices such as tubes and diodes have unique clipping characteristics. Sophisticated digital simulation finally makes it possible to recreate the sound of vintage tube amps and effect devices with astonishing realism. From popular names such as Fender, Marshall, and VOX to modern amps including MESA BOOGIE, Hughes & Kettner, and Diezel - the list of choices is extensive. The cabinet simulator even has settings for mic position, to achieve totally natural sounding performance.

 

Specifications

 

Effect Types: 92

Effect Modules: 9

Maximum Simultaneous Effects: 9

Patch Memory: User 80+Preset 80, Total 160

Sampling Frequency: 96kHz

A/D Conversion: 24bit, 64times over-sampling

D/A Conversion: 24bit, 128times over-sampling

Signal Processing: 32bit

Frequency Response: 20Hz-40kHz +1.0dB、-3.0dB (10kΩload)

Guitar Input: 1/4" phone jack (Rated input level: -10dBm, Input impedance:1MΩ)

AUX Input: 1/8" stereo phone jack (Rated input level: -10dBm, Inputimpedance: 10kΩ)

Line Output (L/MONO, R): 2 x 1/4" phone jack (Rated output level:-10dBm/+4dBm, Maximum output level: +19dBm, Output load impedance: 10kΩ or more, Output Impedance: 1kΩ)

Headphone Output: 1/8" stereo phone jack (Rated output: 60mW /32Ω load,20mW /300Ω, Output impedance: 47kΩ)

Tube Circuitry: 12AX7

Control Input: FP02

MIDI: IN / OUT

USB Interface: 16bit, 32kHz/44.1kHz/48kHz

Display: 2digit 7segment LED display, backlit LCD Power Requirements: 15V AC, 1.5A

Dimensions: 460(W) x 235(D) x 81(H)mm

Weight: 4.0kg

Supplied Accessory: AC adaptor (AD-0012)

Optional Accessories: Expression pedal (FP02)

 

(ma simt ca si cum as fi copiat la lucrarea de control, dar specificatii mai bune si mai englezesti ca pe site nu gasesti)

 

Cum suna: dragi boss-gt-isti, puneti mana la ochi si nu cititi: ZOOM-ul RUPE!!! N-am nimic cu boss-urile, numai ca era sa fac "prostia". Inainte insa sa ma hotarasc, am chemat pe un bun prieten cu dinozaurul lui de GT8. Doua (2) ore ne-am invartit pe langa , dar tot ce a putut sa dea a fost o...margica de ton clean, stralucitoare, n-am ce zice. Recunosc, ZOOM-ul nu suna asa pe clean, dar in materie de distorsuri vreau sa zic ca nu mi-am recuperat inca mandibula de jos. Lampa aia e tot secretul...desi mi-era frica sa nu fie pusa de pomana acolo, credeti-ma ca nu e! Da sunetului un ton mai cald, iar cand se adauga si distorsiunea din lampa, devine mult mai agresiv. Tonurile initiale nu sunt rele, ai de unde alege si se pot modifica foarte usor. Totul e destul de intuitiv. Ca de obicei,nu am citit manualul de utilizare si nici nu il citesc, prefer sa mai descoper cate ceva pe parcurs B) . Carcasa e rezistenta, metalica, no problems whatsoever. Are 4 kg, mediu ca marime, usor de transportat. Nu l-am legat deocamdata la pc prin usb, o sa o fac in curand, sper (imi piere orice chef de cantat cand ma pun in fata pc-ului si ma incurc in sute de programele).

 

Parti bune: suna FANTASTIC, te "distingi" usor in infernul de la repetitii, tonurile sunt foarte realiste pt un procesor, iar lampa ii da un bonus de "naturalete".

 

Parti rele: inca platesc la banca, uneori imi face microfonie (din cauza facturilor banuiesc sau a cablurilor proaste mai degraba).

 

 

Impresie generala: un procesor foarte reusit, usor de utilizat, cu sunet semi-pro, ideal acasa dar si pe scena. Suna foarte "pe lampi", asta si pentru ca ii fileaza o lampa in caroserie.Ma bucur ca l-am cumparat, chiar daca nu am putut sa il testez inainte asa cum am avut ocazia sa o fac cu GT-8-ul. Si ca sa fiu in "armonie centrala" cu ce au mai scris unii pe forum - daca mi s-ar fura, nu-mi fac probleme, am asigurare la banca si imi iau astia unul nou!

 

P.S. acest review nu e mare branza dar se bazeaza pe fapte reale, iar asemanarile, aluziile la adresa unor companii concurente ZOOM-ului nu sunt intamplatoare ci subiective, insa, sper eu, folositoare rgc-istul de rand...pt.info suplimentar, contact me.

 

Si sa nu uit: Ninja Bravo, 10x again!!! :):):(

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

eu varianta G9 si merg numai cu drive din cele doua lampi + boost pe una din ele. Suna incredibil de bine pentru un procesor. Initial am vrut sa imi fac ceva pedalboard dar am zis ca momentan e mai comod asa mai ales ca nu vreau nimic anume si ar fi fost prea scump sa-mi iau toate jucariile posibile. un alt avantaj la G9 sunt cele 3 pedale de expresie care te ajuta mult cand vrei sa controlozi 1000 de modulatii pe acelasi efect fara sa mai schimbi patch-uri canale etc.

Link to comment
Share on other sites

Guest EPSYLON_CURSE

Pe langa pedalboard am si un Zoom G2, nu pot sa spun decat ca scoate niste tonuri de distors care dau mucu' MT-2ului - bine setat, dar si cele mai proaste preseturi auzite vreodata :). Este foarte sensibil la reglaje, pentru un ton bun e nevoie de cateva zeci de minute bune de setat dar rezultatul e pe masura. Pus fata in fata cu un G7 nu pot spune decat:

- distorsul mai curatat, un pic mai "in spate" in mix, nu are acel ceva pe care il are G7u

- cleanul asemanator dar sensibil mai bun in cazul unui PodXT

Consider investitia buna si firma Zoom demna de luat in considerare.

 

Off-topic: OMG Sebi, te-ai tuns. :)

Link to comment
Share on other sites

La partea de clean nu am umblat foarte mult. Momentan merg cu un singur patch. Pe drive simulare de engl cu distors doar din lampile procesorului. compresie si wah pe modulatie. pe canalul de clean e taiat tot mai putin zoom straight-through clean care cica e un fel de bypass, un scuipat de compresie si atat. fara reverb, eq 0 la toate. in rest am reusit sa fac niste efecte zgomotoase interesante - flangeruri combinate cu pitch shifter samd dar astea sunt sa te joci. Ce ma deranjeaza e ca suna preseturile cu care vine destul de infundat sau fasait insa daca tragi de doua butoane le faci repede sa sune acceptabil.

Edited by Symbolic
Link to comment
Share on other sites

dragi boss-gt-isti, puneti mana la ochi si nu cititi: ZOOM-ul RUPE!!! N-am nimic cu boss-urile, numai ca era sa fac "prostia". Inainte insa sa ma hotarasc, am chemat pe un bun prieten cu dinozaurul lui de GT8. Doua (2) ore ne-am invartit pe langa , dar tot ce a putut sa dea a fost o...margica de ton clean, stralucitoare, n-am ce zice.

 

Salut AddRien, ma bucur ca te-am putut ajuta sa te clarifici :) si trebuie neaparat sa il testez si eu putin pe acest G7.ut despre care am auzit numai vorbe de genul "soooopertareee" de la lampa aia pe care o are, cine stie poate renunt la "dinozaur". :)

Link to comment
Share on other sites

Salut AddRien, ma bucur ca te-am putut ajuta sa te clarifici :D si trebuie neaparat sa il testez si eu putin pe acest G7.ut despre care am auzit numai vorbe de genul "soooopertareee" de la lampa aia pe care o are, cine stie poate renunt la "dinozaur". :P

:) Sure thing...anytime! Stii cum sa dai de mine! :)

Apropo, a trecut aproape un an de la review-ul asta si mai bine de un an de cand cand il am. Nu am avut nicio problema majora cu el, doar ca era sa il vand de 3 ori pana acum...din lipsa banilor :) . Ma bucur totusi ca am reusit sa il salvez de fiecare data, e o investitie foarte buna pentru cei care nu isi permit pedalier.

Link to comment
Share on other sites

Sa folosesti cu placere DSP-ul si sa te bucuri de el in sanatate

 

Alte specificatii ar trebui cunoscute !

 

cat are latenta la PITCH SHIFT /OCTAVER ? aici poti sa observi daca e bun de ceva DSP-ul , restu nu-i atat de interesant.

 

daca e acelasi procesor ce-l are si ZOOM G2 e OK , probabil este acelasi . de 32bit/96KHz din pacate nu se spune mai nimic de viteza CPU si de aceasta depinde viteza de prelucrare ( exact ca si in cazul PC-urilor)

 

daca nu ai viteza la procesor apare "ecou" pe mai toate efectele ambientale si murdareste tonul , eu am un efect cu DSP de la ZOOM G2 suna acceptabil .

Din pacate nu pot sa folosesc numai "amp modeling " si " ambiental effects doar cate un efect " , asa ca nu pot spune ce s-ar intampla cand se folosesc mai multe efecete simultan ...in acest caz apare "intarzierea" .

 

Reverb+Ecou+Pitch+Rezonatoare de cabinete ...toate consuma enorm CPU time , cand se folosesc impreuna se mascheaza acel "defect" de "hall/reverb" deranjant dar care este prezent si strica definitoa tonului , mai ales daca folosesti si phaser si flanger 8 stage .

 

De distors nu are rost sa vorbim , am incercat azi un VOX din acela mic , suna bestial si costa numai 150 RON , deci aceste lucru se poate rezolva ieftin .

 

Interesant eset PITCH /octaver ...cat "ecou" parazitar are ? , daca acesta est absolut insesizabil inseamna ca este scula SUPRER .

 

Eu din pacate nu am nici un efect care sa nu aiba "ecou" cand bag pitch ( suboctava) , iar cand bag cabinet simulator la fel apare si un hall/recerb nedorit.

 

Ce compresor si ce noisegate are? lucruri foarte importante !, si cu cate posibilitati de reglaj .Floor/treshold , attack+ release ( separate ) , depth, enchancer pe inalte ( ton) , balance,si deesser .

Ideal ar fi ca EQ sa fie si cu compresor /expandor pe fiecare canal de frecvente .

 

Ecoul are iesire numai pe WET( adica nemixat cu semnalul primar ) ? alt lucru ce ar fi bine sa fie..mai toate efectele mele nu pot numai ecoul amestecat cu semnalul primar .Pana si efectul super ZOOM 508 ecou "dublu" nu are iesire numai "wet " , ca sa pot intra intr-o statie separata sau canal de mixer searat numai cu ecoul , pe care apoi sa pun efecte ...

 

( ar fi de exemplu ca la Hendrix , unde chitara suna in fata "sec" efectul de flanger este numai pe repetitia de ecou , sau bagi chorus numai pe repetitie , daca acoul eset impreuna cu semnalul pirmar si bagi chorus sau flanger acesta apare practic si pe sunetul primar in "canalul" delay..deci nu e OK)

 

Alt lucru trist ar fi ca nu prea am vazut /auzit DSP care sa nu aiba zgomot pe primul etaj , si acest lucru este o porcarie

deoarece oricate scule am construit chiar si fara a alege super componente am zgomot mult mai mic .

 

Este o nesimtire sa nu puna un integrat de 1$ ca sa fie mai ieftina scula si sa fii nevoit sa cumei un preamp scump ca sa ataci DSP-ul si sa nu ai zgomot.

 

Acestea ar fi interesant de stiut .

Link to comment
Share on other sites

Karpi, eu te admir foarte mult dar nu inteleg nimic din ce scrii :) Ca sa incerc sa lamuresc partea cu latenta pe pitch shifter. Imagineaza-ti ca la o succesiune rapida de acorduri (pe canalul de drive mentionat mai sus) intercalate la fel de repede cu pitch shifter (aici mai e uneori wah cu efect de pitch shifter) eu nu simt nici un fel de intarziere. posibil sa aud eu foarte prost dar nu cred ca atat de prost (la alte procesoare mai vechi simteam efectul asta). singura intarziere e din cauza piciorului ca nu apas sus/jos destul de repede dar din momentul in care am apasat pedala incepe sa se simta efectul respectiva indiferent ca e wah, pitch shifter, ceva delay-uri cu flanger sau ce naiba de efecte amestecate i-am bagat. e ca la ambreiaj, numai ca la zoom cupleaza cum apesi pedala.

 

O alta chestie misto e ca efectele se cupleaza ca la morley si ai si avantajul switch-ului la capatul cursei pedalei de modulatie.

Link to comment
Share on other sites

Sa folosesti cu placere DSP-ul si sa te bucuri de el in sanatate

 

Alte specificatii ar trebui cunoscute !

 

cat are latenta la PITCH SHIFT /OCTAVER ? aici poti sa observi daca e bun de ceva DSP-ul , restu nu-i atat de interesant.

 

daca e acelasi procesor ce-l are si ZOOM G2 e OK , probabil este acelasi . de 32bit/96KHz din pacate nu se spune mai nimic de viteza CPU si de aceasta depinde viteza de prelucrare ( exact ca si in cazul PC-urilor)

 

daca nu ai viteza la procesor apare "ecou" pe mai toate efectele ambientale si murdareste tonul , eu am un efect cu DSP de la ZOOM G2 suna acceptabil .

Din pacate nu pot sa folosesc numai "amp modeling " si " ambiental effects doar cate un efect " , asa ca nu pot spune ce s-ar intampla cand se folosesc mai multe efecete simultan ...in acest caz apare "intarzierea" .

 

Reverb+Ecou+Pitch+Rezonatoare de cabinete ...toate consuma enorm CPU time , cand se folosesc impreuna se mascheaza acel "defect" de "hall/reverb" deranjant dar care este prezent si strica definitoa tonului , mai ales daca folosesti si phaser si flanger 8 stage .

 

De distors nu are rost sa vorbim , am incercat azi un VOX din acela mic , suna bestial si costa numai 150 RON , deci aceste lucru se poate rezolva ieftin .

 

Interesant eset PITCH /octaver ...cat "ecou" parazitar are ? , daca acesta est absolut insesizabil inseamna ca este scula SUPRER .

 

Eu din pacate nu am nici un efect care sa nu aiba "ecou" cand bag pitch ( suboctava) , iar cand bag cabinet simulator la fel apare si un hall/recerb nedorit.

 

Ce compresor si ce noisegate are? lucruri foarte importante !, si cu cate posibilitati de reglaj .Floor/treshold , attack+ release ( separate ) , depth, enchancer pe inalte ( ton) , balance,si deesser .

Ideal ar fi ca EQ sa fie si cu compresor /expandor pe fiecare canal de frecvente .

 

Ecoul are iesire numai pe WET( adica nemixat cu semnalul primar ) ? alt lucru ce ar fi bine sa fie..mai toate efectele mele nu pot numai ecoul amestecat cu semnalul primar .Pana si efectul super ZOOM 508 ecou "dublu" nu are iesire numai "wet " , ca sa pot intra intr-o statie separata sau canal de mixer searat numai cu ecoul , pe care apoi sa pun efecte ...

 

( ar fi de exemplu ca la Hendrix , unde chitara suna in fata "sec" efectul de flanger este numai pe repetitia de ecou , sau bagi chorus numai pe repetitie , daca acoul eset impreuna cu semnalul pirmar si bagi chorus sau flanger acesta apare practic si pe sunetul primar in "canalul" delay..deci nu e OK)

 

Alt lucru trist ar fi ca nu prea am vazut /auzit DSP care sa nu aiba zgomot pe primul etaj , si acest lucru este o porcarie

deoarece oricate scule am construit chiar si fara a alege super componente am zgomot mult mai mic .

 

Este o nesimtire sa nu puna un integrat de 1$ ca sa fie mai ieftina scula si sa fii nevoit sa cumei un preamp scump ca sa ataci DSP-ul si sa nu ai zgomot.

 

Acestea ar fi interesant de stiut .

 

Karpi, drept sa iti zic nu prea folosesc multe efecte :) . Parerea mea, per ansamblu, e ca Zoom G7 suna natural. Am avut si Zoom G2 si pot sa zic ca diferenta intre cele doua mi se pare destul de mare, in favoarea lui G7. Compresorul este de trei tipuri, la fel si noisegate-ul, cu reglaje separate, din ce ai enumerat tu acolo doar asta nu-l are: "deesser". Am tras un scurt clip, fara duble sau "cosmetizari studioase" sa auziti cum suna. Setup: Fender Strat Jimmy Vaughn, VOX AD50VT, ZOOM G7. Nu imi permit statie full tube si nici multe pedalute, in schimb sunt destul de multumit de cum se aude. Daca te intereseaza, voi face un demo amanuntit cand voi avea timp cu mai multe efecte si mai putine "defecte" :) .

http://www.youtube.com/watch?v=rtdTQBbv-2g

 

Karpi, eu te admir foarte mult dar nu inteleg nimic din ce scrii :D Ca sa incerc sa lamuresc partea cu latenta pe pitch shifter. Imagineaza-ti ca la o succesiune rapida de acorduri (pe canalul de drive mentionat mai sus) intercalate la fel de repede cu pitch shifter (aici mai e uneori wah cu efect de pitch shifter) eu nu simt nici un fel de intarziere. posibil sa aud eu foarte prost dar nu cred ca atat de prost (la alte procesoare mai vechi simteam efectul asta). singura intarziere e din cauza piciorului ca nu apas sus/jos destul de repede dar din momentul in care am apasat pedala incepe sa se simta efectul respectiva indiferent ca e wah, pitch shifter, ceva delay-uri cu flanger sau ce naiba de efecte amestecate i-am bagat. e ca la ambreiaj, numai ca la zoom cupleaza cum apesi pedala.

O alta chestie misto e ca efectele se cupleaza ca la morley si ai si avantajul switch-ului la capatul cursei pedalei de modulatie.

 

Poti sa faci un demo?! :) Sunt curios cum suna G9.

Link to comment
Share on other sites

Karpi, drept sa iti zic nu prea folosesc multe efecte :) . Parerea mea, per ansamblu, e ca Zoom G7 suna natural. Am avut si Zoom G2 si pot sa zic ca diferenta intre cele doua mi se pare destul de mare, in favoarea lui G7. Compresorul este de trei tipuri, la fel si noisegate-ul, cu reglaje separate, din ce ai enumerat tu acolo doar asta nu-l are: "deesser". Am tras un scurt clip, fara duble sau "cosmetizari studioase" sa auziti cum suna. Setup: Fender Strat Jimmy Vaughn, VOX AD50VT, ZOOM G7. Nu imi permit statie full tube si nici multe pedalute, in schimb sunt destul de multumit de cum se aude. Daca te intereseaza, voi face un demo amanuntit cand voi avea timp cu mai multe efecte si mai putine "defecte" :) .

http://www.youtube.com/watch?v=rtdTQBbv-2g

 

 

 

Poti sa faci un demo?! :) Sunt curios cum suna G9.

 

AddRien poti sa imi spui si mie ce reglaj ai folosit pe AD50? Am si eu unul si reglajul tau mi se pare super bun ca ton de a amplifica un multiefect.

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Si eu detin acest procesor, si sunt foarte multumit de el...inainte foloseam tot un Zoom(606) care suna mai bine (cel putin mie asa mi se parea) decat majoritatea (daca nu toate) procesoarelor de acelasi pret...asta m-a determinat sa ma orientez tot catre Zoom si ma bucur ca am procedat ca atare...

 

Am gasit un site cu preset-uri G7 si G9...

 

Click aici.

 

PS: Poate ma ajutati si voi cu o explicatie: cum pun un preset pe Zoom? Am cablu usb, dar nu stiu cum sa copiez preset-uri de pe calculator pe procesor...

 

:)

Link to comment
Share on other sites

AddRien poti sa imi spui si mie ce reglaj ai folosit pe AD50? Am si eu unul si reglajul tau mi se pare super bun ca ton de a amplifica un multiefect.

Multumesc

Salutare...am mai atast un clip...La inceput ai exact setarile. In general cant fara compresorul din statie, folosesc doar reverbul. Aici am folosit in sa si compresorul, ZOOM-ul G7 era pe bypass. Here it goes: http://www.youtube.com/watch?v=iLaAHEYRodA

 

Si eu detin acest procesor, si sunt foarte multumit de el...inainte foloseam tot un Zoom(606) care suna mai bine (cel putin mie asa mi se parea) decat majoritatea (daca nu toate) procesoarelor de acelasi pret...asta m-a determinat sa ma orientez tot catre Zoom si ma bucur ca am procedat ca atare...

 

Am gasit un site cu preset-uri G7 si G9...

 

Click aici.

 

PS: Poate ma ajutati si voi cu o explicatie: cum pun un preset pe Zoom? Am cablu usb, dar nu stiu cum sa copiez preset-uri de pe calculator pe procesor...

Daca ma crezi, habar niciu eu sa fac asta. de fapt nici nu prea m-am jucat cu cubase-ul, imi pierd rabdarea repede cand vine vorba de programe pe pc. Dar sunt dornic sa invat! Las totusi pe cineva mai priceput :) .

 

Salut AddRien. Fara a dori sa deturnez threadul, as vrea sa intind un pic dezbaterea si sa-ti propun

un test head-to-head intre jucaria ta si Tonelab LE-ul meu. In masura posibilitatilor, mi-ar placea

sa-l aud in combinatie cu statia ta. De ce ma intereseaza - Tonelabul e cu vreo 100 de euro mai

scump, as vrea sa vad care-i the best bang for the buck, ca sa zic asa :D Ma mai intreaba amici

despre procesoare si, fiind subiectiv, le recomand Tonelab. Insa daca le pot recomanda ceva

apropiat la un pret semnificativ mai mic, as vrea s-o pot face :P

 

In final, iata un clip cu Tonelab-ul:

Ampul folosit este un Vox Pathfinder 15r.

 

Imi cer scuze daca am deviat mult prea mult de la subiect, am o dilema tehnica, nu-mi doresc

sa pornesc un flamewar!

 

Si eu patesc la fel...recomand Zoom-ul! :) Ar fi o problema sa le testam - eu nu sunt din bucuresti, nu stiu cum am putea face testul?!

 

PS Nu e niciun flame! :)

Edited by AddRien
Link to comment
Share on other sites

Avea chitaristul celalat de la mine din trupa acum vreo 2 ani si suna GROAZNIC. On the other hand, nici nu se pricepea la efecte, ma chinuiam eu sa-i fac un efect cat de cat decent. Opinia mea e ca la pretul asta deja nu se mai merita sa-ti iei procesor multiefect "digital", mai degraba treci la un amp real sau iti iei o pedala.

Edited by Metabog
Link to comment
Share on other sites

Karpi, drept sa iti zic nu prea folosesc multe efecte :) . Parerea mea, per ansamblu, e ca Zoom G7 suna natural. Am avut si Zoom G2 si pot sa zic ca diferenta intre cele doua mi se pare destul de mare, in favoarea lui G7. Compresorul este de trei tipuri, la fel si noisegate-ul, cu reglaje separate, din ce ai enumerat tu acolo doar asta nu-l are: "deesser". Am tras un scurt clip, fara duble sau "cosmetizari studioase" sa auziti cum suna. Setup: Fender Strat Jimmy Vaughn, VOX AD50VT, ZOOM G7. Nu imi permit statie full tube si nici multe pedalute, in schimb sunt destul de multumit de cum se aude. Daca te intereseaza, voi face un demo amanuntit cand voi avea timp cu mai multe efecte si mai putine "defecte" :) .

http://www.youtube.com/watch?v=rtdTQBbv-2g

Suna foarte bine

Link to comment
Share on other sites

as face niste sample-uri daca m-ar duce capu' sa fac iordanu' de Cubase sa inregistreze ce cant. sunt bagat in line-in, se aude ce cant, imi arata pe track ca inregistreaza dar nu inregistreaza ce cant. imi sar mintile. video nu am cum decat cu telefonul si e pacat de tonuri sa le pun asa. foarte misto suna tonul ala clean

Link to comment
Share on other sites

Salutare...am mai atast un clip...La inceput ai exact setarile. In general cant fara compresorul din statie, folosesc doar reverbul. Aici am folosit in sa si compresorul, ZOOM-ul G7 era pe bypass. Here it goes: http://www.youtube.com/watch?v=iLaAHEYRodA

 

Super. Incerc si eu cum ajung acasa, asta ca sa am macar un sound de pornire, ma mai joc cu el. Problema la Vox ToneLab-ul meu e ca e destul de pretentios la amplificatorul pe care il folosesti ca sa il amplifici. Daca reusesc sa il fac sa sune si ep amp ca si pe PA e perfect. Dar cred ca am fost destul offtopic. Si Zoom-ul mi se pare foarte bun din ce am vazut pana acum. Aveam o parere proasta despre procesoarele Zoom (prietenii stiu de ce - primul eu procesor a fost un 505). Cred ca merita macar luat in considerare in momentul cand te gandesti sa iti cumperi un procesor.

 

BTW suna foarte bine Jimmy Vaughn stratul (cred ca depinde si de chitarist mult :) ).

Link to comment
Share on other sites

Eh, nici o problema atunci. Daca treci prin capitala, da un semn :D

Cu cea mai mare placere...dar cred ca se mai gasesc oameni cu Zoom G7, oricum, o sa ajung si eu in Bucuresti.

 

Avea chitaristul celalat de la mine din trupa acum vreo 2 ani si suna GROAZNIC. On the other hand, nici nu se pricepea la efecte, ma chinuiam eu sa-i fac un efect cat de cat decent. Opinia mea e ca la pretul asta deja nu se mai merita sa-ti iei procesor multiefect "digital", mai degraba treci la un amp real sau iti iei o pedala.

Tot procesorul asta? Depinde de setari. :)

 

Suna foarte bine

Mersi. :D

 

as face niste sample-uri daca m-ar duce capu' sa fac iordanu' de Cubase sa inregistreze ce cant. sunt bagat in line-in, se aude ce cant, imi arata pe track ca inregistreaza dar nu inregistreaza ce cant. imi sar mintile. video nu am cum decat cu telefonul si e pacat de tonuri sa le pun asa. foarte misto suna tonul ala clean

Cand faci rost de o camera buna...nu ezita! :)

 

Super. Incerc si eu cum ajung acasa, asta ca sa am macar un sound de pornire, ma mai joc cu el. Problema la Vox ToneLab-ul meu e ca e destul de pretentios la amplificatorul pe care il folosesti ca sa il amplifici. Daca reusesc sa il fac sa sune si ep amp ca si pe PA e perfect. Dar cred ca am fost destul offtopic. Si Zoom-ul mi se pare foarte bun din ce am vazut pana acum. Aveam o parere proasta despre procesoarele Zoom (prietenii stiu de ce - primul eu procesor a fost un 505). Cred ca merita macar luat in considerare in momentul cand te gandesti sa iti cumperi un procesor.

 

BTW suna foarte bine Jimmy Vaughn stratul (cred ca depinde si de chitarist mult :P ).

 

Sper ca iti este de folos. Intr-adevar sunt importante setarile amplificatorului. Conteaza insa si cum e reglat egalizatorul din procesor. Jimmy Vaughn Stratocaster e o chitara foarte buna, isi merita banii. :)

Edited by AddRien
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

a mai trecut ceva timp de la ultima discutie . pareriele tot asa bune sunt?

stiti cumva daca au fost probleme cu ele sau ceva? o serie anume sau ceva?

alta intrebare :

 

procesorul lui este de 24bit/96KHz

se vorbea mai sus cum ca G2 parca avea 32bit/96KHz

cum e mai bine sa fie?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bai ieri mi-a ajuns si mie procesorul. Si pot spune ca distorsul poti sa-l faci sa sune bestial pentru genuri mai moderne. Inca nu am ajuns la acelasi distors care il aveam pe G2 (:-<) insa ma indrept usor spre el. Lampa aia, chit ca multi ati zis ca e pusa doar de forma.... ISI FACE TREABA !!!! Tonul de clean suna demential cu boost si lampa dat la maxime sau macar la mijloc. Distorsul suna bine numai pana la mijloc (la tube si boost), dupaia se distorsioneaza prea tare. Insa diferenta intre cu si fara lampa .... mi se pare imensa. Cu lampa activata ... suna parca .... "din fata", mai conturat si mai plin.

Repet, un procesor bun mi se pare solutia ce-a mai buna pentru cei care cantati pe SS. Daca aveti amp pe lampa, mergeti mai bine pe analog.

Edited by archDude
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.