www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Echoplex


panda
 Share

Recommended Posts

cati dintre chitaristii de pe forum au incercat sau macar au auzit de ECHOPLEX? pt. cei care nu stiu precizez ca este un tape delay fabricat in anii 60-70.iata si un demo cu acest efect.as vrea sa stiu daca stiti vreun procesor care sa sune asa! precizez ca in acest moment sant posesorul unui asemenea aparat [care evident nu este de vanzare]astept comentarii. in acest demo nu este decat o singura chitara!

echoplex.mp3

Link to comment
Share on other sites

un efect extraordinar folosit de mari chitaristi precum Hank Marvin sau Brian May. transmite o stare cu totul si cu totul deosebita, trimitandu-te, parca, intr-o lume de vis. a devenit un adevarat standard al calitatii delay-urilor profesionale! :)

 

 

Si de un alt mare "ignorat", Tommy Bolin :) (cu rezultate excelente as adauga eu)

Link to comment
Share on other sites

Calitatea unui delay pe bandã, mai ales dacã e ºi pe lãmpi, este extraordinarã.

 

Problema apare cã în viața realã nu este foarte practic:

1. este foarte greu, aproape cât un head

2. nu este fiabil

3. benzile trebuie schimbate periodic ºi se gãsesc greu

4. capetele trebuie demagnetizate

5. este foarte scump (unul serios e pe la 500$ - 1000$)

 

Calitatea unui delay analog este cam la 75%, 85% din cea a unui delay pe bandã, iar în concerte cu sonorizare nu foarte bunã aceastã diferențã e greu sesizabilã.

 

Concluzia: pentru cei care-ºi permit e un lucru foarte util pentru sound.

 

Sã-l stãpâneºti sãnãtos :)

Link to comment
Share on other sites

Guest leo2pop
Link to comment
Share on other sites

pentru a satisface curiozitatea pe care vad ca a starnit-o acest aparat,pun si o poza.mentionez ca este fabricat in 1970 si functioneaza perfect ! aparatul nu mai are caseta originala si s-a adaptat un cartridge care merge perfect.banda tine 8 minute si avand in vedere ca o banda buna poate fi stearsa si imprimata de cateva mii de ori,va dati seama cat tine,mai ales ca se poate inlocui numai banda in cateva minute.este foarte adevarat ca il folosesc numai profesionistii.utilizarea lui impune in primul rand un amp de foarte bune calitate si o bucla de loop paralel executata profesional.diferenta intre un echoplex si oricare aparat digital este enorma,in primul rand din cauza dinamicii.apoi suna pe distors absolut fenomenal.desigur ca pretul isi spune din plin cuvantul aici,dar ma gandesc la cati bani se dau pe procesoare si cat s-ar schimba in bine soundul unei trupe care ar folosi asa ceva.daca vreti este diferanta intre o orga hamond cu leslie mecanic si oricare din clapele existente.eu le spun la aceste aparate "lucruri facute pe vremea cand oamenii aveau timp sa faca calitate".in curand cateva trupe vor avea asa ceva si atunci se va vedea diferenta de sunet.senzatia pe care o ai cand vezi cutia asta anosta este ca vine din alta lume;cand insa apesi pe butonul de play,lucrurile se schimba radical.

post-663-1181660826_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

iata un sampler cu brian may care explica cum se procedeaza.secretul este sa canti multiplii sau submultiplii ai timpului de intarziere.asa apare efectul de "mai multe instrumente"am rugat un chitarist sa incerce si dupa 10 minute nu-i venea sa creada ce iesea din mana lui. cine chiar moare de curiozitate poate veni la mine sa incerce! . http://www.youtube.com/watch?v=0bM_gyWbPZs

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.