Guest anghelescu

Tube Amp Club

Recommended Posts

E usor sa renunt la reverb ca am cumparat fara. A fost scos reverbul. Nu stiu ce a facut, primul proprietar da numai o placa mica mi-a dat si mi-a spus ca numai asta a ramas din reverb, partea cu arcuri nu mai era.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa schema se poate, practic tb vazut daca layout-ul permite si cit e de complicata interventia. Teoretic trebuie doar sa ii intrerupi calea de dry. Posibil sa se mai fi umblat la asta, e in zona de circuit cu rezistenta R93.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, de curând mi-am cumpărat de pe thomman un fender bassbreaker, si am observat că reverbul îmi face figuri. Se aude un fâsâit puternic, credeți că ar trebui să îl returnez sau se poate repara? Menționez că reverbul e digital.

Trimis de pe al meu Redmi Note 4 folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 19.09.2017 at 05:13, master of puppets said:

Salut, de curând mi-am cumpărat de pe thomman un fender bassbreaker, si am observat că reverbul îmi face figuri. Se aude un fâsâit puternic, credeți că ar trebui să îl returnez sau se poate repara? Menționez că reverbul e digital.

Trimis de pe al meu Redmi Note 4 folosind Tapatalk
 

Returnare , reverb facut cu DSP , il poate repara ...ulea Spatarul .

Defectul asta este si la Fender VM , pirnaile cu delay , chorus , reverb .

Edited by viobio
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut am un fender bassbreaker 15 combo, are 4 luni de când l-am luat si de câteva zile încoace am o problema. A început să aibă un fâsâit puternic mai tare decât deobicei, am mai citit și pe alte forumuri și nu e de la lampi. Cică e o problema comuna la fender bassbreaker, este cineva pe forum care l-ar putea repara sau să îl trimit in garanție?

Trimis de pe al meu Redmi Note 4 folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Am un EVH 100 w si i-am schimbat lampile de final deoarece mi s-a parut ca una dintre ele se aprinde mai tare. acum am pus 4x6l6 Bughera de la Senia. suna bine dar se aprind doua cam ciudat (vedeti poza). Aveti vreun sfat? Precizez faptul ca  in urma cu doua saptamani s-a ars o siguranta din amp de 12 A ceramica cand mi s-a oprit lumina (am schimbat-o cu una de sticla de 10A asta am gasit) 

20180505_120546.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, robin1970 said:

Salut. Am un EVH 100 w si i-am schimbat lampile de final deoarece mi s-a parut ca una dintre ele se aprinde mai tare. acum am pus 4x6l6 Bughera de la Senia. suna bine dar se aprind doua cam ciudat (vedeti poza). Aveti vreun sfat? Precizez faptul ca  in urma cu doua saptamani s-a ars o siguranta din amp de 12 A ceramica cand mi s-a oprit lumina (am schimbat-o cu una de sticla de 10A asta am gasit) 

20180505_120546.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

La cele doua tuburi este  rosie tabla de metal ( anodul) ? asa pare din poza .

Daca da este  nasol ,faptul este ca  ca intra in disipatie tubul din caza ca negativarea nu este OK 

Poate negativarea a fost reglata ptr celelalte tuburi vechi si acum ar trebui controlata cand schimbi tuburile deoarece nu sunt la fel /identice .Plus ar trebui sa fdie tuburi pereche    daca nu sunt  toate patru perfect egale in parametrii macar doua cu doua sa dea o simetrie ..adica consumul total a doua tuburi de pe o parte  sa fie egal cu consumul cerlorlate doua din cealalta ramura de " contratimp "()Push-Pull) .

.La fell  este si la tuburi vechi /uzate ele intra in disipatie respectiv curge curent prin tub la maxim si practic se blocheaza nu mai prea amplifica  .

In cazul tuburilor noi trebuie verificata negativarea .

Muta cele doua uburi pe pozitia celorlalte doua ..adica schimba  si vezi daca in acele poziti ( socluri ) face la fel ....

Daca  nu este rosie tabla anodica ci doar asa se vede in poza ..nu este problema .." ceatza " aia albastrie i )onizare ) nu ar fi o problema.

Cele doua parti ale etajuylui final ar trebui sa fie identice ca si consum  ,

Daca nu este simetrica treaba se aude un "brum"   de 100Hz sau 50Hz .

Daca brumul este  "mare " se poate incerca sa faci combinatie intre tuburi doua pe o parte doua pe cealalta  ..iei un tub dintr-o parte si il schimbi cu unul din cealalta perte ..se poate ca sa nimeresti o simetrie  la care nu se mai aude brumul ...

Fasait ,  am cuitit mai sus ....poate veni din tuburi finmale cand incep sa se consume si sa intre incetisor catre finalul vietzii ..apoi tot mai mult intra in disipatie se inroseste tabla in  interior  apar tot felul de zgomote pocnituri cum se distruge tubul incetisor .tot mai mult pana la distrugere completa ..caz in care consuma enorm ..chiar se poatesa se arda siguranta datorita consumulu exagerat ..

De la altceva nu vad sa apara " fasait " .Tunburile din preamp ce am patit eu doar au inceput sa sune distorsionat si au murit fara nici un zgomot ..

Poate ca etajul final nu are simetrie , tuburile nu sunt negativate ( bias ) corect si tu dai volumm ai mare din preamp (?) si un astfel de scenariu este posibil ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am urmat sfatul si am mutat cele doua lampi in locul celorlalte doua.Se aprind tot ele. Tuburile sunt cumparate de la Senia de max 10 zile si sunt Matched (cel putin asa scrie pe cutia lor). Am mai observat acum, ca in momentul in care dau mediile la maxim tabla rosie aproape se stinge in cantare, iar cu bucla de efect activata in cantare, lampile arata normal. Cum ma opresc saun dau mediile la minim devin rosii la loc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.