www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amplificator scos pe casti, se poate?


HoMegas
 Share

Recommended Posts

Bro, ar ajuta dacă ai citi 2-3 chestii generale despre cum funcționează un amplificator înainte să întrebi chestii evidente. Nu înțeleg ce vă e așa de lene să învățați un minim despre aparatura pe care o cumpărați și folosiți.

Fiind un amplificator pe lampă, fără ieșire dedicată pentru căști, evident că nu poți scoate sunetul din el decât într-un cabinet de chitară, fiindcă are un etaj de putere legat la un difuzor care preia o sarcină electrică considerabilă. Nu exista "căști speciale" că n-o să vezi căști cu difuzoare de 30W.

Ce poti face dacă vrei să exersezi în liniște, adică fără sunet de la cabinet, e să iei un loadbox (preferabil reactiv) cu ieșire de căști, care poate consuma sarcina electrică emisă de etajul de putere al amplificatorului și-ți oferă simulare de cabinet și ieșire de căști. Găsești în mai multe zone de preț, ție-ți trebuie una care să meargă pe 8 sau 16 Ohmi precum https://www.thomann.de/gb/two_notes_torpedo_captor_x_16.htm (asta fiind pe 16).

Alternativ, poți băga în bucla de efecte un IR loader în format de pedală cu ieșire de caști, gen Mooer Radar sau altceva, apoi o pedală de volum în lanț după el pentru a tăia efectiv sunetul către power amp (protip-multe pedale de tip tuner dacă nu toate blochează sunetul când ești activ pe modul tuner deci ai deja așa ceva în casă, presupun), ca să ai liniște în rest. E mai ieftin așa.

Edited by apocapsile
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Cu plăcere, nu era cu răutate să știi. E destul de scump să cânți la tube amp în cască si tot pierzi faza aia de "amp in the room" că-ți va suna cum ar veni înregistrat prin mic.  Dacă înregistrezi acasă probabil merită. Doar pentru amorul propriu, poate-i mai simplu să-ți ai ceva de conveniență pentru căști (proc, mic amp de căști, interfată+soft ceva) și să folosești lampa în toată splendoarea ei cum trebuie cu cab când nu deranjezi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.