www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Squier Classic Vibe fara ecranare


picnic
 Share

Recommended Posts

In ultima perioada am intalnit cateva chitare Squier (Bullet Classic Vibe, etc) fara ecranare. Firul care merge la masa este pur si simplu insurubat in lemn.

La o chitara foarte ieftina sa spunem ca nu avem pretentii dar la una care costa in jur de 2000 lei ..... Si ne mai miram ca avem zgomot...

Oare mai exista Quality Control?

20230308_182753.jpg

20230126_155347.jpg

  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, guitarhead reloaded said:

Oricum.. Bullet si Classic Vibe, in aceeasi propozitie.. c'mon 😁

Am uitat sa pun virgula intre Bullet si Classic Vibe.... Oricum din punct de vedere a calitatii mare diferenta nu este intre ele. Cel putin pentru exemplare facute mai de curand, dupa 2020 sa zicem.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ce sa zic eu ,....am luat un Fender Player Plus Telecaster din Andertons Londra ,duc acasa si cum cantam pe ea se tot auzea un zgomot ciudat nemai intalnit de mine . A doua zi mi-am dat seama ca degetele cum frecau pickgardul se auzea o fosnitura.In Romania cand am ajuns acasa l-am demontat si nici vb.de ecranare nicaieri.Nici sub pickgard nu a fost 1 cm. de folie .Are doze noisless dar dupa experienta spune ca plange dupa ecranare,si am luat de la Aliexpress un set  de folie de cupru ieftin -sper ca nu conteaza-- (2 buc) si urmeaza sa-l montez si sa  pun si in cavitatile dozelor,Am vazut ca alti sterg cu o carpa antistatica si nu mai este zgomotul asta fosnitor enervant.In paranteza spun ca la Telecaster este tare  nervant butonul de doze in linie  si asta vreau sa-l shimb cu una oblica dar o placuta de 15 cm. cu trei gauri 80 de lei.....furt curat.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tot ce pot să spun este că de curând am văzut unul lângă celălalt două teleuri cv 50s din alea albe. Unul mai vechi, China, altul mai recent, Indonezia. Vizual te prindea ăla indonezian, gâtul cu muchii rotunjite la tastieră etc. dar ăla chinezesc mai vechi era MULT mai fain, cu atenție unde contează mai mult pentru utilizator, nu pentru poze ;).

E ciudat fiindcă seria vintage modified indoneziană și parțial indiană era foarte faină.

Pe subiect, eu cred că ăia cu wiringul execută algoritmul și nu se gândesc dacă are sens sau nu ce fac 🙂

Și tot pe subiect, bullet-urile erau ecranate din câte știu. Cel puțin într-o vreme.

Na, înainte luai la 1400 CV China destul de foarte OK, acum dai 2400 pe indonezia făcut mult sub ce era seria când a prins avânt.

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Danz said:

Daca e vorba de Classic Vibe 50, e posibil sa respecte intocmai specificatiile modelului replicat, care la vremea respectiva nu era ecranat ? 

Cred că întocmai nu avea nevoie de așa ceva dacă nu se dorea a fi ecranat. Also, e classic "vibe", adică nu e clasic, dar e așa un "vibe", o urmă de pârț din 50s'/60's sau ce scrie pe ele, atlfel ar vea alt finish, alte lemne, altfel construit și sculptat gâtul, alt radius, truss rod reglabil la îmbinarea cu corpul nu sus și multe altele. Și poate ar avea mai puțin de 1kg de lac gros de neam prost dat pe tot gâtul...

Zic. Mai spre cum au fost Classic Series - că Vintera îs deja un fel de Vintage Modified.

Posibil să fie ceva transparent pentru ecranare dat dar dat prost, de nu are continuitate.

image.png.e1b5c69e1972d62d9bb3eca647078722.png

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

O variantă interesantă, de luat în considerare dacă vrei să ecranezi cu vopsea specială pentru ecranat chitarele electrice ar putea fi cea oferită de spaniolii de la Nitorlack.

https://nitorlack.com/barniz/accesorios/pintura-conductiva/pintura-conductiva/

Singura problemă e că vopseaua e de culoare neagră, nu transparență.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, guitarhead reloaded said:

Cum adica, "Singura problemă" ?.... Hello,.. NU este nici o problema! De cind e lumea, se folosea smacul pe baza de grafit, unde inLauntru ierea totu' blec  ==> ! Si nu s-a mai suparat nimeni! 😆😜

 

 

 

 

Corect, nu e nici o problemă.  Am fost greșit înțeles, am vrut să pun termenul în ghilimele, dar am omis din  cauza grabei. Pentru mine personal nu e nici un fel de problemă culoarea vopselei respective. Chiar intenționez să-mi cumpăr și eu una cândva anul acesta.

1 minute ago, picnic said:

Solutii pentru ecranare se gasesc: vopsea grafitata, folie de cupru etc.  Intrebarea este de ce nu aplica producatorul? Sa zicem ca se mai reduc din costuri dar calitatea instrumentului scade foarte mult (si nu e vorba de numai de ecranare}. 

Eu cred că totul e legat de costuri la marii producători de chitare. Și e așa cum spui, nu se zgârgesc doar la vopseaua pentru ecranare...

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.