www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Extended Range Guitars Group (7-8-9-* Strings)


bach
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor! Fiind atras in ultima vreme de chitarele cu mai mult de 6 corzi m-am gandit sa creez un topic dedicat celor ce sunt fani sau doar curiosi de categoria asta de instrumente! Puteti posta linistiti poze, video-uri, review-uri cu instrumentele voastre, orice material educativ este un plus pentru comunitate!

Link to comment
Share on other sites

Prima mea experiență în domeniul chitarelor extended range a fost cu un Ibanez rgir38-bkf (atașez un link cu chitara). Chitara nu a stat foarte mult timp la mine din câteva motive ce pot ține de gusturi personale. In timpul în care a stat am constatat că orice as face nu reușesc să găsesc un ton suficient de ok pentru toate cele 8 corzi. Eu fiind în principal un chitarist lead prefer ca tot instrumentul să sune bine sau mai corect spus încerc să pun in practică soundul ce-l am in cap. Acest Ibanez este o chitară cu corp de mahon, scală 27" și doze EMG 808. Ce nu mi-a plăcut este că având scala de 27" acordurile cu care eram obișnuit nu mai sunau la fel, e greu de descris, tensiunea mai mare a corzilor as putea spune că e o chestie cu care te poți obișnui in scurt timp, setul de corzi pe care l-am folosit era 9-74 (nimic extrem). EMG -urile nu mi-au spus mai nimic, nu am găsit absolut nimic care să mă atragă la ele, nici măcar după ce le-am alimentat cu 24v unde ar fi trebuit să mai prindă viață. Scala de 27 " consider că e puțin scurtă pentru a 8-coarda, un 28" cred/sper că ar fi mai potrivit pentru a avea claritatea pe care o căutam sau pe care speram să o aud in notele joase. In concluzie, din punctul meu de vedere a fost o experiență interesantă și un impuls de a mai citi/studia puțin domeniul acestor instrumente și a mă orienta în timp, când îmi va permite și bugetul către ceva multiscale. Următorul 8 string pe care as dori sa îl încerc ar trebui să ai aiba următoarele caracteristici:

Ash/alder body

26-28"  scale

Passive pickups!

 

 

 

Aș aprecia daca v-ați rupe câteva minute cei care ați avut experiență cu chitarele cu 8 corzi să vă spuneți povestea/părerea aici! Seară faină!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Am un Scheter Diamond series,cu doze stock si suna bine,plin,curat,dar da,are tensiune mai mare in corzi.Si ul gros il folosesc doar unde am nevoie de balans mai coios

gen Amon Amarth,in rest cint normal pe ea si mi se pare foarte ok.Next o sa fie un Solar cu 7,dar am vazut ca si Scheter sau Framus suna bine.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.