www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Extended Range Guitars Group (7-8-9-* Strings)


bach
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor! Fiind atras in ultima vreme de chitarele cu mai mult de 6 corzi m-am gandit sa creez un topic dedicat celor ce sunt fani sau doar curiosi de categoria asta de instrumente! Puteti posta linistiti poze, video-uri, review-uri cu instrumentele voastre, orice material educativ este un plus pentru comunitate!

Link to comment
Share on other sites

Prima mea experiență în domeniul chitarelor extended range a fost cu un Ibanez rgir38-bkf (atașez un link cu chitara). Chitara nu a stat foarte mult timp la mine din câteva motive ce pot ține de gusturi personale. In timpul în care a stat am constatat că orice as face nu reușesc să găsesc un ton suficient de ok pentru toate cele 8 corzi. Eu fiind în principal un chitarist lead prefer ca tot instrumentul să sune bine sau mai corect spus încerc să pun in practică soundul ce-l am in cap. Acest Ibanez este o chitară cu corp de mahon, scală 27" și doze EMG 808. Ce nu mi-a plăcut este că având scala de 27" acordurile cu care eram obișnuit nu mai sunau la fel, e greu de descris, tensiunea mai mare a corzilor as putea spune că e o chestie cu care te poți obișnui in scurt timp, setul de corzi pe care l-am folosit era 9-74 (nimic extrem). EMG -urile nu mi-au spus mai nimic, nu am găsit absolut nimic care să mă atragă la ele, nici măcar după ce le-am alimentat cu 24v unde ar fi trebuit să mai prindă viață. Scala de 27 " consider că e puțin scurtă pentru a 8-coarda, un 28" cred/sper că ar fi mai potrivit pentru a avea claritatea pe care o căutam sau pe care speram să o aud in notele joase. In concluzie, din punctul meu de vedere a fost o experiență interesantă și un impuls de a mai citi/studia puțin domeniul acestor instrumente și a mă orienta în timp, când îmi va permite și bugetul către ceva multiscale. Următorul 8 string pe care as dori sa îl încerc ar trebui să ai aiba următoarele caracteristici:

Ash/alder body

26-28"  scale

Passive pickups!

 

 

 

Aș aprecia daca v-ați rupe câteva minute cei care ați avut experiență cu chitarele cu 8 corzi să vă spuneți povestea/părerea aici! Seară faină!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.