www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Întrebare achiziții website Reverb


guitarmaniak
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

De câteva săptămâni dau târcoale zi și noapte unui head ce-mi face cu ochiul de câțiva ani, însă pe care nu am reușit să pun mână încă.

După cum reiese din titlul topic-ului, este vorba de o stație găsită pe site-ul Reverb, mai exact în Olanda. Daca va fi să fie, asta va fi prima achiziție de pe mai sus numitul website. Ce vreau eu de la voi e sa mă lămuriți în privința a două aspecte, dacă binevoiți.

1. Tranzacțiile sunt sigure prin platforma lor? Am văzut că se oferă două opțiuni - Debit Card, respectiv Pay Pal.

2. Fiind vorba de Olanda, deci o țară membră UE, ar trebui să mă aștept și la alte costuri pe lângă cele de transport și estimate în anunț?


Mersi fain! :) 

Link to comment
Share on other sites

Salutare. Citește acolo politicile sitului și pe cele ale vânzătorului. În principiu ești protejat și tranzacțiile sunt sigure dar poți să mai iei semi țeapă dacă produsul are vicii ascunse sau de care poate nici vânzătorul nu e conștient.

Dai mesaje, ceri informații de la el, demo, ai grijă să fie transportul asigurat, grijă mare la ce ratinguri, câte și pe ce obiecte are vânzătorul etc. Îs și multe magazine care în general oferă și retur (pe banii tăi de regulă) dacă nu îți place. Depinde.

Nu ai vamă/taxe dacă e Olanda. Doar depinde prin ce plătești că poți ieși mai prost dacă îți convertește PayPal de pe card de lei în euro. Ai putea pune un card revolut sub paypal ca să ai rate bune dacă nu ai card de euro.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut,

Totul este in regula cu site-ul. Eu n-am avut probleme. Am cumparat si am vandut prin intermediul Reverb, chiar si in/din tari non membre UE (unde platesti la TVA si taxe vamale de te usuci, dar asta n-ar legatura cu site-ul in sine).

Un sfat ti-as da. Probabil ca vrei sa platesti prin PayPal. Daca da, ai grija ca rata de conversie RON - EURO sau orice alta moneda, e nesimtita. 

Ma gandesc ca legi contul de PayPal la un card de lei, ca deobicei asa functioneaza.

Iti recomand, in cazul in care nu ai un cont de EURO, sa iti faci Revolut, sa incarci contul, de pe cardul de RON, sa convertesti RON - EURO in Revolut (unde rata de conversie e imbatabila), dupa care sa legi contul de Revolut la PayPal. 

 

Poate suna complicat, dar, in functie de pretul produsului pe care doresti sa-l achizitionezi, te vei salva de cateva sute de lei bune facand asa. 

 

Iti dau un exemplu: trebuia sa platest prin PayPal 770 de EURO. Cu conversia facuta de PayPal, imi tragea de pe card 4100 RON, cand eu am cumparat in Revolut 770 EURO cu 3815 RON. 

Suma pe care trebuia sa o platesc fiind in EURO, in cazul asta PayPal nu a mai trebuit sa faca nici o conversie si uite asa am scapat sa dau vreo 300 RON pe nimic. 

 

Bafta

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.