www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

DOD YJM 308 (modificat la specificaţiile DOD 250 grey , cu cipul original LM741CN - USA - NN din '77 - '78)


Recommended Posts

Pret: 900 ron
Localitate: Timișoara
Contact: PM sau 0784291402
Stare: Foarte buna/Ca nou
Accept schimburi: Nu accept schimburi

După cum spune titlul a sosit momentul să mă despart de pedala de overdrive DOD YJM 308 .

Od-ul a fost modificat la specificaţiile DOD 250 grey din '78 (folosit de Yngwie Malmsteen în anii lui cei mai buni , anii '80) , însă ce este cel mai important e faptul că am pus , după multe căutări , chiar piesa originală ce se regăsea în Dod 250 grey din '78 şi anume cipul original LM741CN - USA - NN . Aceasta piesă singură face cam 80% din sound . 

De asemenea toate celelalte piese ce le-am pus sunt tot made in USA . Condensatori Sprague Orange Drops şi rezistenţe carbon film , diode made by Texas Instruments , asemenea cu originalul , nu m-am abătut de la valorile electrice ale componentelor , sunt aceleaşi valori ce se regăsesc în DOD 250 grey original din '78 . 

Puteţi observa în poze cipul are codul format din trei cifre , identic cu originalele ce se regăseau în DOD-urile 250 grey version din respectivii ani , este chiar un original , nu este acelaşi cu anumite cipuri LM741CN de producţie mult mai recentă făcute prin China de diverşi producători care au codul format din 4 sau mai multe cifre şi litere şi pe care diverşi constructori de pedale aşa zise boutique le pun sub pretextul să ceară bani în plus deşi acele op amp.-uri nu sună deloc atât de bine şi nu au nici o treabă cu cele vechi originale . Întotdeauna cele noi vor suna mai harsh mai strident şi mai muddy neavând claritatea şi dinamica celor vechi şi nici frecvenţele de medii ale celor vechi . 

Poze aveţi mai jos atât cu pedala cât şi cu op. amp.-ul . Am ataşat şi un research în care vedeţi un DOD 250 grey original desfăcut pentru comparaţie . 

La cerere , pentru cei interesaţi pot trimite poze şi cu interiorul pedalei / circuitului , însă vă pot spune că am lucrat estetic .

Motivul vânzării , poate vă întrebaţi :) , este acela că am deja două DOD 250 originale made in USA din care unul din '82 şi unul din '81 (care e tot grey circuit cel din '81) şi pe care le folosesc non stop , fiind de departe od-ul meu preferat .

DOD YJM 308 l-am ţinut mai mult de colecţie şi e păcat să stea la mine în sertar când cineva îl poate folosi . Vă pot spune că sună în proporţie de 99.9% cu originalele , foarte asemănător / similar şi ca sound şi ca feel .

Prețul de 900 ron , include transport prin Poșta Română sau Fan Courier după preferinţă .  

   

 

20220807_163652.jpg

20220807_163724.jpg

20220807_163811.jpg

LM741 CN NS USA.jpg

DOD 250 Overdrive RESEARCH.docx

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Preț nou 750 lei de black friday cu ocazia sărbătorilor de iarnă .    https://d3aly50mnaj52q.cloudfront.net/emoticons/default_smile.png https://d3aly50mnaj52q.cloudfront.net/emoticons/default_wink.png 

Pot trimite cu Poşta Română sau cu Fan Courier după preferinţă . Transportul este inclus în preţ . Împachetez foarte bine cu polistiren gros .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Preț nou 700 lei de black friday cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru cea mai bună pedală de od ever made alături de TS în special pentru Fender Strat .    

La următorul up voi pune și poze cu interiorul circuitului (cip original vintage from the grey version , rezistențe , condensatori , diode ,  toate componentele made in USA) .

Pot trimite cu Poşta Română sau cu Fan Courier după preferinţă . Transportul este inclus în preţ . Împachetez foarte bine cu polistiren gros .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Iar aici mai jos aveți pozele promise cu interiorul circuitului .

Chiar am observat că pe carcasă în interior are ștanțată și data fabricației pedala (13.12.2005) .

După cum puteți vedea cipul este un original din '77 (codul format din 3 cifre) made in USA by National Semiconductors , identic aș putea spune cu cel ce echipa Dod-ul 250 grey original din '78 folosit de Yngwie .

Condensatorii care contează la sound sunt Sprague Orange Drops (made in USA) , cei portocalii .

Rezistețele sunt toate carbon film la fel ca în originalul grey și sunt US made , eu personal le-am comandat direct din US .

Diodele sunt Texas Instruments tot US .

Sună foarte fain pedala  , este posibil la un moment dat să mă răzgândesc și să-l scot de la vânzare , că nu cere de mâncare . 

Însă după cum spuneam am două Dod 250 originale US , unul din '81 (grey circuit) și unul din '82 .

Și simt că e prea mult al treilea , care doar stă de colecție , însă sună chiar mișto pedala . Cred că s-ar preta la orice amplif. pe lămpi pentru a împinge mai mult preamp-ul .

Dacă nu aș avea cele două Dod 250 originale US în mod clar l-aș păstra .

 

 

20230108_161330.jpg

20230108_160456.jpg

20230108_160410.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.