www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[EXPIRAT] Chitara acustica Ibanez AW-54 OPN


picnic
 Share

Recommended Posts

Pret: 1200 lei
Localitate: Bucuresti
Contact: 0722661677
Stare: Foarte buna/Ca nou
Accept schimburi: Nu accept schimburi

Se vinde chitara acustica model Dreadnought:
IBANEZ AW54-OPN – SN: 1X-03 CD180602363 (Achizitionata in toamna lui 2018 de la MC MUSIC).
Model extrem de apreciat, cu top solid din mahon, situata in topul chitarelor din gama de pret sub 300 euro, de cele mai multe ori cea mai apreciata la general. Modelul se fabrica din 2014 pana in prezent. Se gasesc multe review-uri pe net, unii considerand modelul mult peste valorea lui. Personal consider exagerate comparatiile cu Martin, Taylor, s.a. dar chitara suna extraordinar. Si tot ca apreciere personala, arata extraordinar (finisajul open pore foarte placut la atingere si cu un aspect natural foarte frumos, cu un profil al gatului foarte comod.
Chitara este fabricata in Iunie 2018 in China, specificatii putand gasi pe net/.Particular la chitara in cauza, fata de cel comercializat in prezent, sunt lemnele din care este fabricata si anume all mahogany: gat din mahon, top solid din mahon, spate si laterale din mahon. Singura diferenta fata de modelul initial din 2014 fiind fretboard-ul din Ovangkol in loc de Rosewood (majoritatea fabricantilor au fost nevoiti sa renunte la rosewood din cauza politicilor mondiale de conservare a acestuia). Personal, il consider placut atat ca aspect (mai inchis, spre abanos, fara o textura pronuntata), cat si la atingere (matasos), si nu cred ca are vre-o influenta asupra tonului chitarei (spre deosebire de restul lemnelor din care este confectionata).
Modelul comercializat in prezent se gaseste la pret in jur de 1200 lei, si desi in continuare foarte apreciat, sunt ceva pareri care sustin ca noua reteta de lemne nu mai prezinta aceleasi calitati exceptionale in ce priveste tonul (gat din Nyatoh, top solid din Okoume, spate si laterale din Okoume, fretboard din Laurel), in special de la persoane care au detinut ambele variante .
Fata de varianta stock, a primit urmatoarele imbunatatiri:
- Fret leveling si polishing (usoare fret buz-uri pe alocuri)
- Nut/saddle din os: poate cel mai important upgrade in ce priveste tonul. Fata de nut-ul si sadlle-ul original din plastic diferenta este mare. Upgrade pe care il recomand oricarui posesor de acustica si nu numai. Odata cu aceasta s-a micsorat actiunea corzilor, care a devenit mult mai placuta.
- Bridge Pins din os care sa completeze povestea de mai sus cu efect simtitor in claritate, sustain sporit si armonici mai pronuntate.
Inainte de vanzare chitara si-a primit ultima etapa de intretinere: schimbare corzi (John Pearse Phosphor Bronze Custom Light 11-52 – recomand corzi phosphor bronze pe chitara asta), curatare/tratare fretboard cu kit dedicat de la Dunlop.
In pret intra si o curea din piele (150 lei de noua) care se potiveste perfect cu estetica chitarei.
Optional se poate vinde cu:
- husa groasa PowerPad noua la pretul de 100 lei (200 lei de noua).
- Doza Seymour Duncan Woody Single Coil Walnut – 200 lei (320 lei de noua)

Nu doresc schimburi. Detalii in privat.

IMG_20220425_125933x - Copy.jpg

IMG_20220425_130002x - Copy.jpg

IMG_20220425_130011x - Copy.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.