www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema truss rod


tavisays
 Share

Recommended Posts

Salut! Dețin un bass pe 4 corzi de aproximativ 10 ani, cumpărat second hand. Si sunt destul de sigur ca are o problema la capul trussrodului, acolo unde se reglează. Adică eu cred ca acel șurub s-a rupt și ar trebui inlocuit. Dacă mă uit atent se vede un orificiu (care nu ar trebui să existe) in centrul surubului. Am cautat pe net și am găsit ceva asemănător și concluzia e ca trebuie inlocuit surubul. Cred ca e de ceva timp problema asta fiindcă atunci cand incercam sa ajustez truss rodul nu se mișca. O sa revin cu o poză daxa e nevoie. Eu sunt dintr-un oraș mai mic și aici nu cunosc pe nimeni care ar putea repara basul. Nu stiu cum sa fac si am zis ca poate aici gasesc o solutie.

Edited by tavisays
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am incercat cu o cheie imbus, cred că de 5, sau 6 mm, nu știu exact. In momentul in care incercam să rotesc aveam impresia că avea un pic de joc, foarte puțin se simțea, apoi dacă luăm un imbus cu un numar mai mare și incercam nu mai intra deloc. Și ma gândeam daca nu cumva s-a tocit acel locaș. Însă mai nasol de atât mi se pare faptul că are acel orificiu in cap plus că nici nu prea am incercat sa ii regleze truss rodul fiindcă mi se pare ca e cam blocat și nu aș vrea să îi tocesc capul de tot daca imbusul nu se potrivește perfect.. o sa pun o poză cu acel orificiu, nu e cea originală, am luat-o de pe net (se vede mult mai bine), dar e asemănătoare cu ceea ce am eu acolo. Am crezut la început că poate așa arată truss rodul, dar mă cam indoiesc..

20220506_212413.jpg

Link to comment
Share on other sites

O parte din chitari au imbusul imeprial nu metric. Din cauza astapentru ca in state perg pe fracii de inchi (gen 5/32"), cheile metrice pica "intre" si a truss rod unde forta aplicata e maricia, aluneca si strica coroana surubului iar cheia mai mare nu intra.

Cauta set de imbusuri imperiale. un exemplu e aici https://www.shopexpert.ro/shop/produs/89091/CROMWELL-Set-chei-L-cu-cap-rotund-inch-IMPERIAL-L-WRENCH-BALL-DRIVER-SET-7-piese?gclid=Cj0KCQjw1N2TBhCOARIsAGVHQc4E8CJ5qh2T5WSVIJEg8hJafkJL9IjZIeuI9sbFCatWzbT3oDyvLQoaAqjCEALw_wcB

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Din ce descrii gasim doua posibile probleme:

1) imbusul este decalibrat, respectiv are muchiile hexagonului tocite, "sterse".

2) imbusul nu are dimensiunea adecvata, respectiv poate fi de 5,5 mm, nu 5, nu 6 mm.

Exista masuri intre unitati, dupa cum scrie mai sus colegul "mettal86", deci testeaza ce masura este cea corecta.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.