www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Părere despre floyd rose specil


SlIdBoY
 Share

Recommended Posts

Salut !

Știe cineva despre calitatea piesei floydrose special.uzura de cuțite stabilitate etc

Se afla pe fender Player hss floyd rose și pe alte chitari de buget !

Ma interesează acest tip de floyd deoarece am cumpărat un floyd after market și nu sunt mulțumit de loc de el și vreu sau sa îmi pun ceva de calitate dar și ok ca și bani

Link to comment
Share on other sites

Nu știu ce floyd aftermarket ai luat tu de zici că ar putea fi FR Special mai bun - îmi imaginez că vreo chinezărie de pe Ali. FR Special e pus pe chitare de buget (uneori de buget cam mare) dintr-un motiv foarte simplu, pentru economie la costul de producție. Aia automat înseamnă că nu e prima opțiune de upgrade pentru nimic, că e făcut din materiale mai slabe ca durabilitate și tăiate mai puțin precis. Dimpotrivă, FR Special cred că e adesea prima chestie pe care vrea s-o upgradeze cu ceva mai bun cineva care ia o chitară de buget. Utilizatorii de EVH Wolfgang Standard nu par foarte nemulțumiți de el, dar pe chitara aia e setat dive-only așa că nu e de mirare.

Eu l-am avut pe un Kelly KEXMG pe care l-am și înlocuit temporar cu "the real deal" și pot zice că diferența între ăla și un Original FR este de la cer la pământ ca stabilitate. Se simte și la cursa fine tunerelor la prinderea brațului etc. - ca sá fiu sincer nu era nasol de tot nici specialul.

Uită-te dacă nu prinzi la un preț convenabil un Gotoh GE-1996T sau un Schaller (Lockmeister), vezi să fie blocul de sustain de mărimea potrivită pentru unde vrei să-l bagi. Sau un FRT-1000/FRT-2000 măcar (sunt ofr-uri făcute în coreea de sud, de calitate foarte ok) - lumea le mai dă jos să le înlocuiască cu OFR nemțesc sau Schaller Lockmeister - poate prinzi un deal bun la mâna a doua.

PS - acuma depinde și ce te nemulțumește și care sunt așteptările, dacă setupul nu e ok, dacă nu-s întinse bine coardele înainte să-l blochezi, dacă nu e echilibrat corect între coarde și arcuri poate să fie și floyd original și edge că tot nemulțumit o să fii. la fel și dacă ai impresia că tragi de el ca vai și în secunda următoare trebuie să fie așezat perfect - ajută mereu să scuturi ușor de manetă după ce faci un kamikaze.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

pe un jackson slx cu emg , neckthru. graphite reinforcement, versiunea de 1200 usd, este recessed floyd rose special.

dif este la materialele din care este facut floyd-ul, special-ul fiind din aliaje mai usoare,

unii spunand ca se uzeaza mai usor decat cel din otel.

daca este setat corect, tine acordajul foarte bine.

am uns partile mobile, placa si pinii de contact, e beton.

corzile nu le schimb des, oricum suruburile nu se strang pana curge zeama din ele :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Recomand Gotoh GE-1996T, e cam la 90% din OFR, la 1/2 din pret.

Singura problema este ca nu sunt compatibile blocurile de sustain intre Gotoh si OFR, la ce instrumente le-am pus in trecut Gotoh, am achizitionat blocuri de sustain din alama din Turcia pe dimensiunea necesara cavitatii instrumentului, si au fost modificate pozitiile gaurilor pentru a le monta corect. 

Mare atentie de asemenea la pivotii de la Gotoh, sunt cu blocaj, ca sa poti modifica inaltimea, au un surub imbus mic pe interior (accessibil cu o cheie subtire) pentru a bloca/debloca pivotii. Mi s-a parut inecesar, dar banuiesc ca are meritul lui. 

Link to comment
Share on other sites

Nu știu ce să zic de pivoții ăia cu blocaj. Gotoh i-au produs prima dată pentru Ibanez cred, apoi o vreme au pus pivoți normali cât a ținut treaba cu J.Craft Edge Pro/Zero și acum iar au din ăștia blocabili cel puțin pe modelele cu edge / lo pro edge. În afară de faptul că nu are joc deloc în pivoți nici când lipești bara pe corp și se detensionează coardele ca spaghetele nu văd diferența :) Un pic de over-engineering colo-șa.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.