Blackthorn Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Pret: 6000 RON Localitate: Bucuresti Contact: 0731 444 646 Link producator: https://furchguitars.com/en/instruments/discontinued-models/22-sr-blackline/ Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Furch D22-SR Blackline este una dintre cele mai bune chitari acustice pe care le-am cantat pana acum, si mi-au trecut prin mana mai multe modele high end de la Martin (HD 35, OM42, plus cam toate modelele de la seria 28 in jos), Taylor (seriile 800 si 900), Gibson (J45, J35, Songwriter, J200) sau Guild (D55 - varful de gama), deci pot spune ca am avut cu ce compara. Chitara este dintr-o serie limitata, care nu se mai fabrica si este absolut superba, finisajul Piano Black si tentia la finisaje ii dau o nota extrem de eleganta. Calitatea materialelor si a fabricatiei este de top, peste tot ce am vazut la Gibson Custom Shop si cel putin la nivelul unui Taylor Builder's Edition. Lemnul este usor si de calitate premium, cu top sitka spruce solid, lateralele si spatele din indian rosewood, griful din mahon cu tastiera si bridge din abanos. Este reteta clasica de dradnought, asa cum se regaseste in seriile Martin 28 si 35, sau la seriile 800 si 900 de la Taylor. Chitara este lucrata foarte i ngrijit, cu o atentie desavarsita la detalii si vine reglata perfect cu un set de corzi de DR coated 12-54, cu actiune joasa si fara buzz. Profilul gatului este unul foarte comod, chitaristii de electrica se vor simti ca acasa, iar tonul este unul magic, cu o proiectie si un volum peste tot ce am auzit la Martin si Taylor, iar ca amprenta tonala mie imi suna ca un Taylor high end, cu acel shimmer specific, dar cu un ton mult mai plin. Este motivul pentru care mi-am vandut Taylor-ul preferat, un 816, pentru ca pur si simplu nu avea loc langa aceasta. Chitara este in stare aproape mint, desi este fabricata in 2013, cu foarte usoare urme de folosire, tastele sunt impecabile si vine insotita de hardcase-ul original Furch (fabricat de Hiscox) care costa 254 euro cumparat separat. Nu are montata doza, dar se poate monta foarte usor orice doza gen Lr Baggs Element, Fishman Matrix, K&K Pure mini etc, fara sa afecteze in nici un fel rezonanta exceptionala a chitarii. Eu nu am luat-o sa o cant amplificata, ci doar pentru placerea mea personala. Furch D22 versiunea normala (nu Blackline, care vine cu alt tip de finisaje si este extrem de rar) se vinde second hand in jurul a 1300-1400 euro, exemplarele mint chiar mai scump. Eu vreau pe a mea 6000 lei. Pretul este absolut FIX si NU doresc schimburi. Vreau sa imi cumpar tot un Furch, muuuult mai scump. https://furchguitars.com/en/instruments/discontinued-models/22-sr-blackline/ Contact 0731 444 646 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts