www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender Custom Shop Masterbuilt Yuriy Shishkov


GEORGE N
 Share

Recommended Posts

Acum mai bine de 20 de ani, prin 1997, Șișkov (nici nu știam că așa îl cheamă, am aflat abia mai târziu) lucra pe cont propriu; avea un site, dispărut azi, www.yuriyguitars.com, cu cele mai frumoase si spectaculoase instrumente - chitări, viori, etc - de pe net. Ceva indescriptibil, intarsii de o finețe de bijutier. Ce face acum la fender, gen telecaster cu bigsby si strat custom, sunt variante infinit mai simple față de ce făcea atunci. Omul a început lucrând chitări în boxa din subsolul blocului, de 1m², la chitare bas trebuia să lucreze cu ușa deschisă. A ajuns la nivel de artist lutier, apoi, din păcate, colaborarea cu Fender i-a limitat mult creativitatea. Îmi pare rău că nu mai apar nicăieri pe net toate realizările lui din tinerețe, stăteam ore în șir să le observ detaliile.

Referitor la custom shop-urile Fender, am fost nevoit să constat cu mult regret că sunt din ce în ce mai rasolite. Am avut recent un tele si un strat, ambele custom shop. Nu mai comentez prețul. Griful în valuri, si taste dezordonate în așa hal, încât au trebuit nivelate aproape 1mm de noi, si tot nu am putut coborî acțiunea cât mergea pe vechiul meu Strat standard. Am rămas surprins să văd că un strat Hora are griful mai 'custom shop' decât custom shop-ul fender. Parcă Hora era Fender cs si viceversa. Cea mai neplăcută surpriză din ultimii ani. În comparație, eternul rival Gibson face constant instrumente de foarte bună calitate, cu o manoperă și un finisaj remarcabile. Nu oferă concepția 'modernă' a unui Strat, personal cânt aproape exclusiv pe Strat de peste 30 de ani, nu sunt deloc fan Gibson, dar am fost foarte plăcut surprins de calitatea lor, aproape impecabilă.

În concluzie, un Fender custom shop nu prea mai merită investiția în ziua de azi, decât într-un astfel de caz, când e realizat de un artist ca amicul Yuri, indubitabil unul din cei mai rafinați lutieri din lume.

Succes cu vânzarea.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Custom shop-urile isi pastreaza foarte bine valoarea pe piata.  Daca te uiti pe o piata cum e cea din uk, unde sunt mult mai multe nu se vand aproape niciodata sub 2200 gbp si ma uit de vreo 3 - 4 ani cel putin, despre masterbuilt nu prea stiu ...asa ca nu comentez.

Spor la vanzare.

Link to comment
Share on other sites

Eu-s posesor de doua masterbuilduri (strat si tele) ....una este luata tot de la domnul George caruia ii multumesc si acum ; ii pusesem gand rau pt ca vroiam ceva cu grif mai plin dar cred ca am sa-mi reconsider parerea ) 

Am avut inainte de acestea in timp ,cred ca vreo 6,7 fendere CS regular Pe langa masterbuilt sunt precum cele mexicane comparate cu un USA ; toata treaba este ca pe masa de lucru a masterbuilderilor ajung cele mai selectate lemne premium usoare si rezonante si al carei "moisture" (umiditate) este sub X procent ....in rest forma banala ,relicuri si alte artificii de look si markering dar va spun cu mana pe inima ca nu degeaba costa aproape cat doua CSuri regular 

Si gibson are acum similar doua linii CS regular si similar fender masterbuilt-ului au:  "true historic"  "colectors choice" "aged by Tom Murphy" (lemnele s mai usoare si mai rezonante,low endul ala buseste n burta ca la o chitara acustica) 

Edited by Fenderaru
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.