www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Combo pentru electroacustica, ieftin si bun? :)


mihaim
 Share

Recommended Posts

Salut!

Ma puteti ajuta cu ceva recomandari, sfaturi pentru achizitionarea unui combo pentru o chitara electroacustica(Yamaha apx600) pentru un pustan, ca hobby, fingerstyle, buget de pana in 700 lei, poate fi si sh.

 1.Este combo special pentru chitara electroacustica, difera de cel pentru chitara electrica? 

A facut trecerea pe chitara electroacustica de pe o clasica, am conectat electroacustica la un combo Akai de 30w pe care-l avea si, desi are intrari pentru chitara, microfon, reglaje...nu suntem multumiti de sunet. Akai-ul este un all in one , karaoke, radio... neexceland la nimic.

2.Un combo dedicat chitarei, ar trebui sa sune mai bine? 

Multumiri anticipate!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Combo-urile pentru (electro)acustică sunt pentru monitorizare când cânți pe o scenă prea gălăgioasă pentru puterea acustică a chitarei. Unele mai oferă și câteva efecte; nu cele din categoria "ieftin și bun". Pentru asta are nevoie de combo?

Dacă vrea efecte spațiale pentru acustică, ia un procesor de folosit cu căști sau sistem stereo. Se pot rula la fel de bine efecte pe PC/telefon/toaster.
Dacă vrea rock, ia chitară electrică și așa mai departe.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dupa cum a spus si Vektor, e nevoie de combo de electroacustica. Ce am folosit sau auzit pana acum au fost:  Kustom Sienna (ieftin, zgomot de fond relativ mare, dar isi merita banii), Laney, Marshall (foarte bun), Vox seria AGA (folosesc in prezent, ok). Daca ai gasi un Marshall AS50D, cred ca ai fi foarte multumit de el. Din pacate, nou este ~1400 lei. Cele de la Vox vad ca incep la ~1000 de lei.

Probabil deja stii, dar, indiferent ce ei, ocupa-te de reglajul de eq, atat la chitara, cat si la amplificator. Poate face diferenta intre un sunet prost si unul bun.

Nici mie nu mi-e clar de ce are nevoie de amplificator. Doar pentru hobby, cantat in dormitor, fara audienta, in mod normal nu ar fi nevoie.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@vektor, iti multumesc pentru raspunsurile prompte. Bine, vazandu-te administrator, presupunandu-te si ,,patronul'' site-ului, imi zic ca ai interes, adica ioc altruism. Glumesc.🙂

Chiar m-au ajutat comentariile tale, eu nerealizand intr-o prima faza ca Ibanezul este mai mare. M-ai pus la citit despre chitare...si-ti multumesc, fiindca ma tenteaza sa incerc ceva ,,zdranganeala'' pe clasica, plus ca-l mai pot intreba moca pe flacau, pe voi. 🙂 Sa ascult muzica, imi place enorm. 

@FiveseveN , @andydufresne , ca logica, aveti dreptate, dar, ,,artistic'', nu...vreau sa experimenteze si partea cu volumul, bass-ul...reglate cum are el chef. Daca va dori, pe viitor sa faca si pasul catre electrica.  Eu ma bucur ca n-a renuntat la acest hobby, ca-i place. Bine, cei inraiti, probabil exerseaza zilnic, se duc catre licee de arta, conservator... 

Eu consider ca pentru suflet, muzica conteaza enorm, chiar ,,cel mai''.

Am intrebat de combo, fiindca citisem pe undeva, ca pentru chitara este necesar un difuzor care sa aiba minim un anumit diametru, ca...

Are sistem 5.1(n-am incercat pe el), casti bunicele Sony xm3, dar iarasi cred ca pentru chitara trebuie ceva dedicat, adica nu cred in all in one.

Pentru a-si scoate sunetul in casti, din chitara, ce-ar trebui sa interpuna, minim?

Voi urmari ceva dedicat pentru electroacustica, de firma, ,,ieftin si bun'', daca tot am intrat in hora. 🙂

 

Inca o data multumiri, sunteti o comunitate super, uitasem de sunetul forumurilor...

 

Link to comment
Share on other sites

Tot rasfoind, vad ca, pentru un sunet bun, ar fi si varianta cu casti. Eu, auditia la casti, o  vad net superioara celei din boxe@co.  Bag sama ca pentru chitara, se preteaza anumite casti, cu anumite caracteristici? Care ar fi aceste casti? Avem casti Bose700 si Sony mx3, laudate in segmentul lor de... noice cancelling. 

Link to comment
Share on other sites

Sper sa nu te superi pe mine pentru ce urmeaza sa spun, dar alea nu sunt casti, sunt jucarii scumpe

Beyerdynamic DT1990Pro sunt un etalon, dar gasesti si la pret mai rezonabil. Casti 'de monitorizare', 'de studio', 'liniare', 'de referinta', etc. Audio Technica, Sennheiser, AKG ... ai de unde alege.

PS. Impedanta standard pentru casti e 32 ohm, castile high-z nu sunt foarte prietenoase pentru consumer goods ... cum planuiesti sa ajungi de la chitara la casca ? Si in plus ... *de ce* vrei sa foloseasca o chitara acustica *cu casti*?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, mihaim said:

vreau sa experimenteze si partea cu volumul, bass-ul...reglate cum are el chef.

Ia-i o electrică.

Pe scurt, nu poți cumpăra ceva care să facă chitara aia să sune mai bine decât sună acustic; partea electro- din electroacustică e utilitară. Nu ai nevoie de căști speciale ca să te joci cu copilul tău de-a semnalul audio. Nu are nevoie de nimic în plus pentru a folosi chitara în deplinele sale facilități.

Dacă vrea (sau tu vrei, n-am înțeles exact) în schimb să se joace cu combo-uri și stack-uri și efecte și prostii, ia-i o electrică.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nu se pune problema de suparare, sunt constient ca sunt casti mai ieftine mult mai bune, iar cine se pricepe, are unde testa, poate obtine un raport calitate/pret, brici.

Cu siguranta acelasi lucru se poate aplica si chitarelor, unde, probabil, o Hora bine aleasa poate suna mai bine decat una ,,de brand''.

Pustanul a tot umblat la setarile chitarei, boxei, bine, basul fiind spre maxim 😊, si incepe sa-i placa cum suna. S-a acomodat si cu chitara, ii place fara pana, fiindca, in prima zi cam vibrau aiurea unele corzi... Acum ii place cum suna. 

Ah, ii vazusem pe youtube pe unii ascultand la casti de la electroacustica, d'aia. De la chitara la casti, nu m-am uitat, dar cred ca boxa are ceva iesiri. La modul profi, n-am idee cum se face.  

😊 

Acum 16 minute, FiveseveN a spus:

Ia-i o electrică.

Pe scurt, nu poți cumpăra ceva care să facă chitara aia să sune mai bine decât sună acustic; partea electro- din electroacustică e utilitară. Nu ai nevoie de căști speciale ca să te joci cu copilul tău de-a semnalul audio. Nu are nevoie de nimic în plus pentru a folosi chitara în deplinele sale facilități.

Dacă vrea (sau tu vrei, n-am înțeles exact) în schimb să se joace cu combo-uri și stack-uri și efecte și prostii, ia-i o electrică.

Da, cu siguranta ii voi lua si o electrica, vazand ca-i place basul.😊 

Link to comment
Share on other sites

@tudorbog, in aceasta perioada este exclusa aceasta varianta. Mi-a trimis un coleg de forum o sugestie cu Ibanez T20, care poate fi luat cu cca.500 lei, iar sh, pana in 200 de euro, sunt si alte optiuni, numai ca trebuie sa citesc despre diferentele dintre ele, fiindca n-am idee daca un astfel de combo dedicat chitarei electroacustice are intrare si pentru microfon, prioritizare microfon, cum are combo-ul pe care-l avem.

@kiske 13, rational este asa cum zici, dar am observat la baiat ca-i place sa umble la bas, volum, un volum amplificat il relaxeaza la ciupiri, obtinand volum, fiindca neamplificat apx600 nu exceleaza la rezonanta, fara pana(asa-i place, a fost invatat), asta stiind inaintea achizitiei. Plus ca-i voi cauta si-o electrica, sa vada diferentele, alegand in cunostinta de cauza. Electroacustica ii place mai mult decat clasica, clasica ramanandu-mi mie.😊  Deja m-am uitat in caietul lui sa vad  care au fost primele acorduri, cantec pe care le-a invatat. Sper sa reusesc si eu, fiindca-mi place enorm muzica. Bine, cantata de catre altii.

Tot asa, ca logica, n-ar fi avut nevoie de electroacustica, ca hobby, in casa fiind suficienta o acustica, superioara electroacusticei, in aceeasi bani. Cand este vorba de arta, muzica, n-ar trebui sa primeze logica, ci doar placerea proprie, nejustificata cuiva.

Edited by mihaim
Link to comment
Share on other sites

Poate ca e o idee stupida, dar, daca tot asculta la casti, nu te-ai gandit la o interfata audio in loc de combo? E mai usor de carat pe scari :) Chitara se conecteaza pe o intrare jack mare, se aude direct amplificata la casti, sunt destule softuri de muzica unde se poate distra cu efecte, eq, compresie etc. Sau, alta varianta, un procesor de efecte. In ambele cazuri, gasesti scule potrivite pentru nivelul lui la 3-400 lei.

Daca totusi insisti pe combo, am vazut ca exista si un Fender Acoustasonic de 15W. Canal de microfon, canal de chitara, iesire casti, eq etc. Bun de experimentat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Va multumesc.

Mi-au fost utile toate sfaturile. Inca n-am luat o decizie, incepand scoala... Vom vedea, fiindca, tot setand combo-ul existent, parca incepe a suna acceptabil. 😊 

Desi nu pot face comparatii, sunt constient ca-i departe fata de un combo dedicat chitarei sau cel putin asa ar trebui.

Partea buna ar fi ca m-a prins microbul chitarei, incepand, modest, sa zdranganesc pe clasica, invatand acorduri, batai, chiar ciupituri... 😊

Inca o data, multumiri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.