www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Crystyna

vând Chitara electrica / Les Paul style

Recommended Posts

Posted (edited)
Pret: 4.000 RON
Localitate: Bucuresti
Contact: mecrystyna13@yahoo.com
Link producator: Antonio Guitars / lutier Bucuresti
Stare: Nou
Accept schimburi: Nu accept schimburi

1588184634111.thumb.jpg.b080fe391b8c74a9318321d07971f15c.jpg1588184634111.jpg

1588184649684.jpg

Screenshot_20200716_002414.jpg

Edited by Crystyna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Printr-o conjunctura favorabilă, chitara a ajuns la mine :). Cred ca alinierea astrelor, divinitatea sau luna plina au avut un rol esențial, pentru ca pusesem ochii pe aceasta chitara încă de acum mai bine de 3 ani și chiar eram supărat ca o ratasem.

Chitara a ajuns la mine cu câteva zgârieturi fine pe spate și câteva dinguri mici pe headstock și unul ușor mai pronunțat pe gat. Dar acestea nu ii stirbesc nimic din frumusețe ci, din contra ii dau o oarecare personalitate (evident în opinia mea subiectiva, poate). 

Chitara a beneficiat rapid de un schimb de doze, am înlocuit Duncan design-urile, care culmea sunau acceptabil în configurația asta, cu niște Gibson P57. Corzi noi, d'addario 09-46.De montaj și setup s-a ocupat chiar creatorul, ocazie cu care am fost iar fascinat de atenția cu care a fost construita chitara. Poți sa vezi ca o chitara arata perfect dpdv estetic, dar abia când o demontezi poți vedea ca fiecare piesa se potrivește perfect și este marcata individual. Ce sa mai... Fascinant! 

Corpul chitarii este un pic mai mic decât al unui les paul, însă este o chitara destul de grea (lemn masiv, fără weight relief) și extrem de solid construita, aspecte care se regăsesc în sunet. Da, suna de rupe. Personal nu am pus vreodată mana pe o chitara care sa sune mai cald și mai plin (ce e drept nu sunt chiar un etalon din perspectiva asta, dar mi-au trecut prin mana câteva chitari inclusiv custom-shopuri, chiar și din categoria 5000 euro plus - aici îmi fac mea culpa: la unele dintre achiziții chiar am fost sfătuit, de persoane mult mai avizate, sa nu le cumpăr pentru ca nu își merita banii, dar nu am ascultat. Greșelile tinereții, sa zicem). 

Concluziile mele:

1.vânzător extrem de serios și de cuvânt (pe aceasta cale, indemn colegii de forum sa o sprijine cu eventuale tranzacții viitoare, din câte am înțeles era în căutarea unei chitare clasice)

2.o chitara extrem de bine realizata, de un lutier roman, construita manual în fiecare detaliu. Mie mi-a câștigat admirația, și cu siguranță merita sprijinit și încurajat sa continue. Dacă vreodată aveți buget pentru achiziția unei chitari high level, luați în considerare și Antonio Guitars pentru o comparație. Veți avea o surpriza plăcută. 

3.sunet extrem de plin și bogat, datorita calității lemnului folosit, a manoperei extraordinare și a configurației folosite. 

4.extrem de ușor de cantat. Are gatul ceva mai subțire ca al unui les paul clasic, unii ar putea găsi asta deranjant, dar pentru mine e mănușă, fiind un simpatizant al gaturilor subțiri și un mare fan al RG-urilor. 

5.chitara asta nu mai pleacă de la mine ever :)

Mai jos o poza cu dozele noi proaspăt montate, în atelierul maestrului. 

IMG-20200802-WA0005.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.