www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Schimbare Pickups (Doze) pe un Stratocaster SSS


firecandys
 Share

Recommended Posts

17 hours ago, firecandys said:

Am un Strat SSS, si vreau sa il fac un SSH, adica sa bag un humbucker. Daca fac asta s-ar merita sa imi iau si un floating tremolo?

Exista humbucker ce are dimensiunile dozei singlecoil .Depinde ptr ce vrei alta doza .

Poti sa-ti  iei si  un  " two point floating tremolo " ,presupun ca ai vintage tremolo ..cel cu 6 suruburi .Dar nu stiu daca merita instalat pe chitara .Presupun ca ai probleme cu stabilitatea acordajului .

Nu vibratorul se dezacordeaza .ci se agatza coarda in nut cand faci bombdive si nu revine in pozitia/tensiunea corecta .In aceste cazuri poti sa tragi de vibrator " in spate " sa fortezi coarda sa revina in pozitia  OK .

Coarda se dezacordeaza si de la multa " intindere "  , se dezacordeaza si daca se acumuleaza murdarie/rugina  , trebuie curatita coarda  .Corzile nou instalate trebuie " frante" la bridge  , se trage de coarda puternic cu mana ca sa se stranga "spirele " pe cheitze sa nu mai cedeze /reaseze cand vei canta  , apoi se apasa chiar langa bridge in jos sa se franga pe calus  astfel se "stabilizeaza " lungimea activa  si nu se va tot dezacorda.Daca nu " frangi" coada noua  fenomenul de dezacordare  se va opri doar dupa ce  se stabilizeaza de la forta tensiuni de acordaj si cantat  , ce poate tine o zi doua .

La instalarea /schimbarea corzilor se reajusteaza calusul ca sa ai " intonatia " octavei OK .Cu inaintarea in timp coarda va suferi o " imbatranire " ce trebuie  compensata din calus ca sa ai octava OK , in timp  ajungi la capatul  cursei  calusului  caz in care trebuie schimbata coarda cu una noua ..si se repeta actiunea ...

 Ce ar fi util un " nut" cu " role "  si "locking tuning machines" astfel nu ai nevoie de " menghina" la "nut " si poti sa acordezi chitara " din mers " .Cu menghina patesti in unele cazuri ca acordajul din unele cauze ( schimbare de temperatura etc ..))sa " iasa " din plaja de "fine tuning " si nu mai poti sa intervii in timpul cantatului ..trebuie sa te opresti sa slabesti " menghina " si sa " resetezi " fine tuningul in pozitie  mediana , apoi strangi menghina reacordezi chitara ca sa  poti sa canti ...astfel  ar trebuii  mai multe chitare si un " maestru de chitare" care  i-ti da alta chitara si regleaza pe cea dezacordata  in timp ce tu sa canti .

Pentru acasa nu este atat de grava treaba dar pierzi timp cu reglajele de tuning in lkoc sa canti si pierzi inspiratia  si poate si cheful ..

Poti sa incerci sa " ungi" nut-ul cu " grafit "  , vezi pe iutub  sunt videouri cum se face  cu grafit de la un creion .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.