www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Coarda Mi subtire scoate sunete chiar daca nu mai apas pe ea.


bbseemben
 Share

Recommended Posts

Deci am aceasta problema cu coarda Mi subtire la chitara electrica, am realizat asta ieri. Daca apas pe coarda Mi INDIFERENT de fret, pe absolut toate fret-urile, daca tin mai mult de 2 secunde apasat si dupa imi iau mana, nu se opreste sunetu, ramane nota ca si cum as appasa in continuare, ba chiar tot mai tare suna. Si da, am incercat palm muting da tot nu functioneaza, numai daca acopar toate corzile cu mana se opreste, si se opreste foarte incet. Nu inteleg de unde vine faza asta, am schimbat corzile acum o saptamana si a fost ok totul pana ieri. Si nu gasesc absolut nimic pe internet legat de asta. Ma gandeam ca are legatura cu fretu 12, acolo am sesizat ca este problema dar dupa am incercat si pe 2 si pe 5 si asa mai departe si la fel era. Aceeasi poveste ii si fara sa conectez chitara la amp. Daca cumva cineva stie de unde se trage problema asta, please let me know! Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

@FiveseveN Cant la chitara electrica de mult timp si cred ca stiu sa disting o problema de un simplu pull off for f*cks sake.Problema e ca daca fac shredding indiferent cat m-as chinui sa fac palm muting si sa acopar coarda aia nenorocita tot suna.Am mai zis si repet, numai de cand am schimbat corzile am problema asta. Ma gandesc ca poate ii din cauza ca ii floyd rose si am facut eu ceva gresit cand am incercat sa schimb corzile la ea. Dar mersi de ajutor, o sa ma duc cu chitara la un magazin sau ceva sa vad acolo care e problema. Forumurile astea ar trebui sa fie ca sa se ajute oamenii intre ei nu sa dea cu hate :))) zic si eu

Link to comment
Share on other sites

Frățică, de unde să știm noi de câte secole cânți la chitară dacă abia ni te-ai alăturat? Sau trebuia să ne dăm seama din cât de elocvent ai descris situația? Că eu unul tot n-am reușit să înțeleg. :)

13 hours ago, bbseemben said:

daca tin mai mult de 2 secunde apasat

Deci dacă ții mai puțin de 2 secunde nu se întâmplă?

Quote

ramane nota ca si cum as appasa in continuare

"Rămâne nota" adică se aude nota corespunzătoare tastei apăsate, după ce încetezi s-o apeși?!

Ai chitară cu sustainer și ai uitat?

Quote

numai daca acopar toate corzile cu mana se opreste

Coarda mi se oprește doar dacă le estompezi (și) pe celelalte? Cum ți-ai dat seama că de la coarda mi e problema dacă nu se ameliorează când umbli la coarda mi?

Dacă juri pe cruce că nu e o problemă de tehnică, poate vibrează altceva simpatetic: partea inactivă a corzii (între nut și tuner), arcurile de la floyd etc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.