www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alternativa BOSS GT100


vaxe
 Share

Recommended Posts

Salut,

Bai baieti! Detin un BOSS gt100 de care sunt extrem de multumit (nu ascund ca nici nu am probat prea multe:))). Nu folosesc din ele decat 4 tonuri (doua clean-uri si doua drive-uri), + pedala de expresie. Pentru ceea ce fac nici nu am nevoie de mai mult, in schimb sunt foarte multumit ca pot folosi procesorul direct in PA si scap de carat cabinet, head, pedale, etc..

Ei bine, caut acum o varianta de backup (rig B) si nu mi-as cumpara inca unul identic, as incerca si altceva, cam in aceeasi gama de pret. Nu trebuie sa aibe aceleasi posibilitati ca gt100 dar sa fie ok pentru a-l putea folosi direct in PA (e un must!) si bineinteles sa sune decent ... .

Intrebarea mea: ce mi-ati recomanda in acceasi gama de pret (~1500 ron)? Va rog sa nu ocoliti pedalele gen RK5 (dar altceva, deoarece pe asta o stiu si nu e ce caut, in ideea ca are mult zgomot, e cam ..."firava" si destul de slabuta ca si sound overall)

PS: V-as ruga pe cat posibil fara "du-te si probeaza" (o sa fac asta dar acum nu-mi permit:))) si fara "un amp bun suna mai bine decat orice altceva" (stiu, e adevarat, am cantat mult timp doar cu ch. in amp, dar cum am spus mai sus, greu cu caratul si caut o solutie simpla si "usoara":))) 

PS la PS: Glumele (fara jigniri aiurea) sunt binevenite, dar sa fie cat de cat "la subiect" :))))))))))) 

Acestea fiind spuse, sa curga sugestiile zic! 

Multuu`!    

Link to comment
Share on other sites

Pur teoretic, ai putea încerca să vezi dacă GT-1 se pretează ca back-up, mai ales că e foarte posibil să accepte presetările deja făcute de tine. Ar putea fi interesant și un Mooer GE-200/GE-250 (al doilea la promoție).

Am avut Mooer GE-200, singura parte nasoală e suportul lor în caz de probleme (la mine nu voia să facă update la 2.0.0.0 din motive bizare nicicum și după mai multe schimburi cu răspuns foarte greoi de la Mooer am returnat pedala la Thomann pentru service -> după vreo două luni mi-au virat banii înapoi fără a rezolva problema sau a spune de unde a provenit).

Dincolo de asta, pentru scenariul de utilizare acasă mi s-a părut ideal, fiindcă sună foarte bine, are feel fain și poți pune cabsim-uri (IR-uri) custom care să te satisfacă, dar și setarea parametrilor direct de pe el te face să poți ocoli lejer calculatorul cu excepția încarcării de fișiere IR. Merge și ca interfață audio, are drum machine, looper, mna, eu zic că merită încercat și e suficient de robust în afară de ecranul LCD care poate beneficia de o protecție din plastic mai dur.

Ce ai mai putea încerca, dar necesită pedală externă de expresie -> Atomic Amplifire, cum recomandă colegul mai sus. Eu am acum un AA6 și mi se pare hands down fantastic ca sunet și feel, singurul neajuns este că ești nevoit să îl cuplezi la PC pentru a edita ca omul ce se petrece pe el. Sau să-l extinzi cu controllere midi pentru a avea acces imediat la ce setări te interesează. Excelează la ampsims, dar are și un pachet de efecte foarte configurabil care acoperă cam tot ce ai avea nevoie. Sincer, ți-aș recomanda mai repede AA6 din cauză că ai mai multe butoane onboard și puterea de procesare e mai mare, ai și Pitch Shifter foarte fain și altele - plus că suportul pentru AA3 s-a cam încheiat. E o sculă serioasă și foarte ok construită, utilă în multe feluri.

Sună bine în: FRFR, Return Tube Amp, cu 4 cable method, în căști, are stereo FX loop și poți direcționa semnalul către două surse L/R dacă vrei, are XLR etc. Sună grozav și în Aux In-ul unui Blackstar Fly cum mai fac eu, pentru acasă e perfect :)

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hei, in primul rand vreau va multumesc pentru sugestii!

Chiar m-ati facut curios de AA3 (sau chiar AA6, butoanele alea in plus sunt chiar bine)! In clipurile de pe net suna intr-un fel si chiar dupa ridicarea restrictiilor voi cauta cu siguranta sa probez unul! Clar, este o optiune de luat in calcul! Lista ramane deschisa totusi (oricum nu am variante pana ce se vor mai relaxa lucrurile ... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.