www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
vicSnd

Audacity usb recording

Recommended Posts

- Folositi Audacity ? - softul permite USB recording, sare peste placa audio (modesta) a PC-ului, detalii pe site-ul dedicat softului mentionat.

NU implica Interfta Audio cu softul dedicat ci numai un cablu Behringer audio / usb (80 Lei) conectat la iesire mini-mixer si intrare USB PC..

Diferenta de calitate fata de Sound Card recording nu e capitala, nu discut de Firewire, Thunderbolt etc... dar e un pas spre o calitate mai buna, cu costuri si dificultati de instalare mai mici.

Am probat facilitatea oferita - (nu am pierdut vremea cu cintat ca la carte,) - mic demo aici

proba 2.mp3

- Spor la cintari si inregistrat !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cablul Behringer audio / usb de care spui presupun ca are si un convertor Analog-Digital undeva in mufe. Calitatea convertorului nu ma astept sa fie iesita din comun, posibil sa fie chiar mai proasta decat a unora dintre placile de sunet pentru PC. Mai ales ca probabil "cablul" de care zici se alimenteaza cu 5V direct din USB, care nu e filtrat foarte bine de zgomot.

Pune si tu un link cu cablul de care zici, te rog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi "cablul" ăla audio - USB e o interfață audio. Faptul că e pe USB sau Firewire, Thunderbolt, PCI etc. contează doar când tragi multe track-uri la rezoluție mare, să încapă toți biții pe țeavă. Ai fi surprins să găsești aceleași convertoare și preamplificatoare în interfața Behringer și cea onboard? Dacă există o diferență de calitate e dată de avantajul de a nu fi înghesuită pe placa de bază între multe componente care radiază și injectează zgomot.
În plus, odată ce sistemul de operare știe să comunice cu interfața (i.e. ai instalat driverele) o poți folosi cu orice aplicație, nu e nevoie de una specială care știe sărituri, tumbe și triplu flic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.thomann.de/gb/behringer_line_2_usb.htm?sid=02b00983e75d12376d7198fbbc77125a - poate fi achizitionat si la Senia

Nu am intimpinat probleme de zgomot - solutia gasita este pt nivel amator, (o optiune la pret mic, cu performante acceptabile), repet, de a sari peste SoundCard, alegerea va apartine.

Instalare simpla, semnal audio corectat conform preferintelor pe mini-mixer (chitara / microfon simultan, direct in USB-ul PC-ului)

Chitaristul amator acceseaza gratis Audcity, beneficiaza de conectare USB spre deosebire intrare audio singulara in SoundCard-ul PC, simplu, la cost mic - comparati rezultatele / pretul.

Cei interesati de Prof Sound Recording cunosc preturile si performantele aparturii necesare, au cunostintele necesare instalarii unui soft specializat, amatorii au optiunea de mai-sus.

Edited by vicSnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Încerc să înțeleg natura prejudecății tale față de "SoundCard".

Cea mai ieftină placă de bază azi pe emag e asta, care are interfață audio integrată Realtek ALC662. Interfață care are:

  • Șase ieșiri 96 kHz / 24-bit
  • Două intrări 96 kHz / 20-bit
  • Ieșire S/PDIF
  • Software patching la toate jack-urile
  • amplificator de căști pentru 3 dintre ieșiri
  • preamp pt. microfon

Și soluția ta e să dea un ban în plus (mic cât este) pe o interfață care știe doar două intrări la 44.1 kHz / 16-bit?! De ce nu asta sau măcar asta, care au intrări cu impedanță mare (pentru instrument)? În condițiile în care e practic garantat ca placa onboard să fie mai bună decât șnurul ăla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recomandari straine solutiei aleasa in cazul meu

Am exclus in cunostinta de cauza celelalte solutii, de la bun-inceput, dupa probe / teste subiective - eu decid cit mi-m propus sa cheltui cu conectica si ce rezultate caut.

Sinteti liberi sa postati ce accesorii utilizati pt recording + demo cu rezultatele obtinute - oricine isi permite o interfata audio + sofware aferent la preturile de azi, your call...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea era ca si daca elimini adaptorul audio/usb din setup-ul tau, ai aceeasi calitate (sau chiar mai buna).

Daca bagi direct cablul de la chitara in placa de sunet a pc-ului tau, beneficiezi de un convertor A/D mai performant decat cel din adaptorul Behringer (sampling rate mai mare, rezolutie mai buna, latenţă mai mica).

De software nu a mentionat nimeni nimic. Folosesc si eu Audacity cand mai am de editat sau analizat vreun fisier audio. (pe sistem de operare Kubuntu - Linux)

 

Later edit: Nu ar fi fost rau si daca ai fi pus un sample tras prin placa de sunet a pc-ului... Ca sa avem termen de comparatie vis-a-vis de calitate.

Edited by smar2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inregistrez pt mine insumi - nu am ales o solutie pt a asculta ceva la calitate mai coborita.

Gasesti in profilul meu unele din inregistrarile mele de amator ante...usb

- la 16 Bits (lungime cuvint) ai calitate CD la 44,1 - la 48 / 96  /192 Khz sample rate intram in alta liga, o sa vrei Mac...(la rate mari raspunsul audio in frecventa audio se extinde)

- de Soft NU am vorbit fiinca NU e cazul cu procedeul propus

Tandemul mini-mixer / cablu audio - usb audacity vs SoundCard este imbatabil ca pret la 16 bits / 44,1 Khz

10 hours ago, smar2 said:

Ca sa avem termen de comparatie vis-a-vis de calitate.

In acesta idee am postat mic demo sus in topic, poti compara cu ce am postat in alte topicuri - am mentionat anterior : diferenta nu e capitala - utilizez PC vechi (32 Bits) cu XP, presupun ca utilizati ceva mai modern deci nu cauta solutii miracol /  ieftine in topicul prezent.

Posteaza. te rog, ceva cintat de tine si cu permisiunea ta putem expune o parere...subiectiva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inregistrare de amator, cablu USB  din link-ul de mai-sus :

                                                                               3 usb.MP3

                                                                              

Edited by vicSnd
add

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acel cablu / convertor  AD /serial data bus se poate conecta intre PC USB si orice pedala, procesor cu iesiri analog mono/stereo signal.

Se impune reglajul corect al nivelelor audio mono/stereo (vu-metre in recording software) - o supraincarcare nivel canal duce inevitabil la...nasty digital distortion - inutil sa amintesc ca si un compresor prezent in lant, setat cu nivel de iesire excesiv conduce la aceeasi distorsiune in pista inregistrata.

Cu ce detin eu (foto atasat) am inregistrat (nivel amator) micul sound demo de mai-sus, consider ca am evitat acceptabil distorsiunile, nu regret achizitia cablului de 80 Lei..happy customer.

- Spor la cintari si inregistrari...acasa !

                                                                                   1a.thumb.JPG.adf1719998a69e5bf5e0d9661a91a6ac.JPG1b.thumb.JPG.6fe8f796da5b2d2a92633cc5a5bfcba5.JPG1c.thumb.JPG.5eefb425792302115ee1d82fc56d40fe.JPG

                                                                                             

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.