www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

3 Fingers Guitarists


alinu_tau
 Share

Recommended Posts

Am ras bine la topicul asta (desi nu stiu daca asta era intentia lui); daca bine inteleg, tu aperi zeii celor 4 degete iar ceilalti is de ras

Nu inteleg de unde vine frustrarea asta fata de cei care se descurca bine cu 3 :) pariu ca daca faci un blind test cu unii maestrii, nu o sa iti dai seama cate degete au folosit - deci pe tine te deranjeaza vizual/estetic ca aia au un deget nefolosit; unii zic ca nu conteaza cat de multe sau lungi ai degetele, ci mai mult ce faci cu ele 

 

Siiii premiul Zmeura de Aur, se daaa....acestui topic ! 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@alinu_tau, Sunt curios, tu știi ce înseamnă "instrument", de unde vine:) Înseamnă unealtă, da? Adică chestia care îți facilitează expresia muzicală.
Unii vor să se exprime muzical cântând cât mai multe note pe secundă, sau acorduri cât mai crăcănate, sau alte chestii care necesită folosirea degetului mic. Majoritatea nu. Cum a tot încercat să-ți arate lumea, nu există corelație între numărul de degete folosite și cât de apreciată e muzica rezultantă.

Dacă ții neapărat să vorbim despre struguri acri și invidie, hai să-ți ofer alt scenariu: Marcel repetă 40 de ore pe zi de când avea 3 ani, poate cânta lejer Paganini pe trei corzi și Necrophagist pe celelalte trei. Cu toate astea, mai nimeni nu pare impresionat de acrobațiile lui. Se uită la o trupă populară și zice "Ce idioți sunt milioanele care le cumpără albumele și sutele de mii care merg la concerte! Nu văd că orice ciung poate cânta căcatul ăla? Lol, 0-1-0-1-0000 Dj0nt!". Probabil poate găsi o comunitate întreagă de olimpici ai chitarei frustrați cu care să bârfească despre ce artiști neapreciați sunt și cât de nedrept e Universul.

Link to comment
Share on other sites

De acord, regulile au plusuri și minusuri. Totuși o idee ne călăuzește toată viața : mai bine mai rar și corect decât mai repede și greșit ! Că atare, cu 5 sau cu 4 degete, toate notele trebuie să sune egal și clar ; decât cu 5 degete și greșit ritmic, prefer cu 4 și impecabil ritmic. Este parerea mea

Trimis de pe al meu SM-T595 folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hai sa bag si eu o opinie de boomer milenial, macar pentru ca, in felul asta, mai reanimam un pic RGC-ul.

Motivul pentru care multi chitaristi folosesc doar trei degete - iar in trecut mai toti foloseau trei degete, cel putin in stilurile care traditional se invatau la coltul strazii: jazz & blues - tine de tehnica instrumentala. Cand degetul mare sta calare peste tastiera, e cam greu sa folosesti degetul mic, nici nu poti sa-l departezi prea mult de inelar. Chitarele din anii '20 - '40 aveau un gat in forma de V pronuntat, nu prea aveai cum sa tii degetul mare sub gat, ca un tocilar de la conservator. In plus, daca tii mana in pozitia clasica, trebuie sa ridici gatul chitarei si nu mai ajungi la tigara lasata in spatele pragusului, which kinda sucks.

Link to comment
Share on other sites

Daca tot a fost dezgropat acest topic, am zis sa-l mai revizuiesc o data, sa vad concluziile. Intrebare: sunt singurul care crede ca topicul asta la baza?

Think about it: pe scurt, Alin considera ca un chitarist este a cea persoana care interpreteaza o melodie la chitara, exclusiv cu 4 degete si crede cu tarie in chestia asta. 
Nu pot sa deduc decat doua chestii despre Alin: fie face baza, fie este... ceva ce as tine pt mine. 
Nimeni nu “ridica in slavi” asa numitii, de catre tine, pseudochitaristi, din neputinta personala de a incorpora in fiecare frazare degetul mic. Este doar o chestie de gust muzical. Nu e ca si cum, daca eu nu sunt microbist inseamna ca nu ma pot numi om, ca restul lumii. 
Si chitaristii care nu folosesc sweep, arpeggios sau mai stiu eu ce mizerii moderniste, sunt tot chitaristi. Nu o fac, nu ca nu pot, ci ca nu vreau. Mai e si chestia ca, nu e locul tehnicilor de genul in toate genurile muzicale. Mie, personal, mi se pare funny cand aud tapping in blues. Instant stiu ca ala n-are nici o treaba cu genul respectiv si vrea doar sa arate tot ce stie. La fel si aia care fac shredding cand nu e cazul. 
In concluzie, sa nu-ti para rau ca ai deschis topicul. Incearca sa fi mai descuiat la minte. Muzica e... muzica. Nimic nu e corect, nimic nu e gresit (bine, atata timp cat canti pe nota si pe timp). 
Nu intr-un mod direct, dar referitor la principiile tale, te invit sa urmaresti videoul de mai jos:

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

La inceput am fost si eu adeptul teoriei cu 4 degete. Asta pana am ajuns sa fiu pus in situatia in care am vrut sa fac bending (corzile 1-2-3) iar nota "pica" fix pe degetul mic (4). Teoria e de ghidaj. Practica primeaza in functie de situatie.

 

PS: Teoretic la masina schimbi viteza pe la ~2500 turatii. Dar ce te faci cand esti in depasire si vrei zvac?

Link to comment
Share on other sites

Părerea mea e că nu există scuză să nu folosești toate cele zece, nouă, trei, unsprezece degete pe tastieră, după posibilități, măcar de la VH încoace.

Panajul se poate face din gât, ținând în gură o muzicuță pe care lipim o tijă care ține pana.

Ba chiar aș adăuga că se pot folosi și picioarele cu niște extensii pentru a avea trei pene simultan. Secolul XXI, fraților, trezirea!

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.