www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tabs by mike_KidLazy


mike_KidLazy
 Share

Recommended Posts

Cum din ce in ce mai multa lume ma tot intreaba de taburi si de cum sa invete nu stiu ce piese la chitara, m-am gandit sa fac si video-uri cu track-ul de chitara izolat + tabulaturi on-screen pentru toate piesele la care o sa fac coveruri de-aici incolo, si sa le postez aici. Ca sa fie mai usor de urmarit si sa nu distraga atentia, o sa folosesc aceleasi fisierele video de la coverurile propriu-zise, doar ca stripped of all the eye-candy stuff si focusate strict pe chitara si pe maini, ca sa se vada cat mai bine ce si cum zdrangan acolo. Cam asta e maximul de care ma pot apropia as far as song tutorials/lessons are concerned, avand in vedere ca nu is genul ala de persoana care sa inceapa cu: "Ok, so you start with this finger on this string on this fret... etc". Am vrut ceva orientat mai degraba spre rezultatul final decat pe proces.

Cu toate astea, fiind prima data cand fac asa ceva, orice feedback e binevenit, asa ca daca aveti comentarii, sugestii etc, sunteti bineveniti sa va dati cu parerea mai jos.

Multumesc si enjoy (or not)!

P.S.: fisierele Guitar Pro cu taburile efective nu le-am atasat aici, insa se pot downloada la linkurile din descrierea de pe YouTube pt fiecare video in parte. 

 

Edited by mike_KidLazy
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

As usual, daca e careva care vrea sa invete piesa asta la bass, sau pur si simplu sa asculte doar linia de bass, aveti aici track-ul izolat (cantat de mine) + taburi pe ecran din a doua jumatate a video-ului pentru piesa "Re-Arranged" de la Limp Bizkit. Enjoy (or not)!

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Chitara izolata + tab la coverul de saptamana trecuta. De data asta a trebuit sa schimb putin formatul si sa nu mai folosesc footage-ul de la coverul propriu-zis, pentru simplul motiv ca e atat de multa miscare si atat de mult dat din cap acolo, incat nu prea se preteaza la un asa-zis tutorial. Ar fi dat aiurea si ar fi fost foarte obositor pentru ochi, asa ca am lasat doar track-ul meu de chitara, cu metronom pe el si suprapus direct peste tab. And as usual, some useful info while the tab is playing.

O sa mai fie momente unde o sa experimentez un pic cu tipul asta de video-uri. Until then though, enjoy (or not)!

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Neata! Azi avem ceva usor diferit: nu mai avem chitara izolata la coverul de saptamana trecuta (oricum nu conteaza, ca si astea pe care le pun in topicul asta is tot la fel de fake :lol:), ci la un cover scos in 2013, si anume "Nine Thou" de la Styles Of Beyond, care are reputatia de a fi video-ul cu cele mai multe view-uri de pe canalul meu, dar si cel mai hated, pe motiv ca "e fake". See? No matter what I do, I just can't escape it :). Cum nu mai aveam inregistrarile vechi, am mai tras inca o data chitara si am programat si track-ul de tobe, ca-s prea multe parti unde nu canta chitara, si am zis ca da prea aiurea sa dau din cap pe liniste, stiti ce zic? :) 

Mno, enjoy (or not)!

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pe undeva prin 2017 am facut un cover la piesa "This Is The New Shit" de la Marylin Manson (e ingropat pe undeva prin topicul meu mare cu coveruri), iar acum cateva luni un subscriber m-a rugat sa fac un tutorial pentru piesa asta. Desi in general nu fac coveruri sau video-uri la cerere, avand deja filmarile si inregistrarile de la video-ul initial, am zis sa fac totusi un filmulet in care sa pun track-ul izolat de chitara, cantat de mine, + taburi pe ecran. Asa ca daca vrea careva sa invete piesa asta la chitara, puteti folosi acest filmulet ca starting point. Iar in caz ca e careva interesat, aruncati un ochi si pe restul canalului meu de YouTube, poate mai gasiti ceva pe-acolo care sa va placa si sa va convinga sa va abonati. Multumesc frumos si enjoy (or not)!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tocmai am primit o "reclamatie" cum ca dozele de pe PRS-ul asta suna prea "bassos" si ca sa schimb doza de bridge cu un Dimarzio. Mie sincer imi place cum suna asta mica, dar acuma na, nu poti sa te c@#$ in gustu' omului :). Anyway, aveti aici partea mea de zdranganeala din coverul de la "Last Resort" de la Papa Roach. Enjoy (or not)!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Asta e chitara izolata de la un cover mai vechi, facut candva in pleistocen (aka 2016), cand inca mai cantam la Squier (bah, ce vremuri, bah...). In mod normal n-as fi simtit nevoia sa fac video-ul asta, dar au fost cativa care au cerut si asa ceva, plus ca e si unul din cele mai contestate video-uri ale mele (e fake, dom'le, fake! :) ), so I went for it. Enjoy (or not)!

 

Link to comment
Share on other sites

Inca una veche (dar mai noua decat aia de mai sus :)). Pe asta am cantat-o la sfarsitul anului trecut, si fiind o piesa foarte nepopulara (si pe deasupra si in rusa), n-aveam nici cea mai mica intentie sa fac un asemenea video la piesa asta. Dar spre surprinderea mea, au inceput sa vina requesturi sa le dau tabul. Am refuzat in repetate randuri, cu atat mai mult cu cat mie personal mi se pare ca piesa e simplu de invatat si de cantat, plus ca se vede destul de bine din video ce fac cu mainile pe corzi si pe grif. Dar ei: "nu si nu, baga tabul". Pana la urma I gave in: nu doar ca am facut tab, dar am facut si video-ul cu chitara izolata, to end it once and for all :):) . Enjoy (or not)!

 

Link to comment
Share on other sites

Partea faina cand faci un collab cover e ca chiar daca nu intotdeauna ajunge filmuletul la tine pe canal, iti raman inregistrarile pe care le poti recicla intr-un alt video :lol: . Adica ce am facut eu aici. So, daca e careva care vrea sa invete la chitara "Know Your Enemy" de la Green Day, aveti aici trackul izolat de chitara, cantat de mine, plus tabul pe ecran pentru cine are nevoie. Video-ul asta e semi-fake, pentru ca de data asta am tras separat partea audio si cea video. Also, sunetul nu l-am tras cu Jackson-ul JS22 cu care apar in video, ci cu un LTD H-401, iar asta a fost, de altfel, ultima inregistrare audio pe care am facut-o cu chitara aia. As a fun fact though, in acest moment nu mai detin niciuna din aceste doua chitare pe care le-am folosit pentru video-ul asta. How crazy is that? :P

Mersi frumos si enjoy (or not)!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Si iata si ultima dovada de "fake" pe anul asta. Am pornit proiectul asta la inceputul anului mai mult la misto, in ideea de a avea mai mult content, ca sa pot sa postez saptamanal fara sa fie nevoie sa filmez in plus, si in speranta ca poate asa mai aduc eventual cativa subscriberi in plus pe canal. Am zis initial sa continui asa vreo jumatate de an, sa vad daca ajuta cu ceva, iar daca nu merge treaba, sa renunt. Dupa jumatate de an, n-am reusit sa ajung la niste concluzii, asa ca am zis sa mai continui inca o jumatate de an. And here I am now. N-as putea sa zic ca de cand postez video-uri de genul asta mi-a crescut canalul intr-o luna cat altora intr-un an, insa cred ca totusi pe undeva pe acolo ajuta catusi de putin. Macar la algoritm :P . Plus ca intre timp am inceput sa primesc si ceva requesturi pentru alte piese. And on top of that, desi nu sunt fan al taburilor, cumva a inceput sa-mi placa sa fac video-uri de genul asta. Ca sa vedeti si voi in continuare cat e de "fake" ce zdrangan eu p-aici :) . Asa ca expect some more of these to follow in 2021, pana nu-mi inchid astia canalul cand o intra in vigoare noua lege a copyright-ului in UE. Until then though, La Multi Ani tuturor si enjoy (or not)! 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.