www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

string buzz ciudat


GezaMan
 Share

Recommended Posts

Salutare!

Am o chitara Gibson LP Studio si de o vreme corzile E,A,D de pe chitara mea au inceput din cand in cand sa faca acest zgomot cam unde se termina tastele. In sfarsit am reusit sa surprind pe video problema, sper sa se auda exact despre ce e vorba.

Schimbarea corzilor si ridicarea bridge-ului nu a remediat problema, mai aparea uneori fara sa-mi dau seama din ce cauza asa ca am trimis-o la un lutier la care desi tocmai atunci se pare a sunat in regula, a schimbat de siguranta nut-ul. De cateva zile se aude din nou...aveti vreo idee ce este in neregula cu ea?

Mersi!

Geza

Link to comment
Share on other sites

De multe ori si cheitele de acordaj genereaza sunete ciudate. Tine mana pe fiecare cheita in timp ce dai pe corzi. Eu am intalnit la cateva chitare chestia asta, mai ales la cele cu butonul de manevra din plastic, care se misca in axul cheitei. La un bass am avut zgomot din truss rod care vibra in interiorul grifului. Am strans in toate modurile piulita, am scos-o, am schimbat-o, inutil.

Link to comment
Share on other sites

Scoate-o si verifica partile mecanice (suruburile de prindere, arcurile, surubelele de sub corzi, carcasa dozei on sine, etc.

Exista posibilitatea sa ai nevoie de wax potting la doza (probabil nu, dar exista)

Btw, mi se pare mie sau e cum a zis @picnic mai sus ? E atat de aproape doza de corzi incat corzile ating poles ?

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, GezaMan said:

Mersi fain pentru sugestii, le-am incercat pe toate si problema vine intr-adevar de la doza de neck. Daca pun degetul pe ea, cum a recomandat @kiske13 dispare instantaneu sunetul ciudat. Ce am de facut in cazul acesta?

Arcul care sustine doza este slabit. Poate gresesc. 

Link to comment
Share on other sites

Vezi că distanța maximă acceptabilă între șuruburile dozei și coarde e de cam 1.9-2.5mm, măsurând când ai apăsată ultima tastă, nu pe liber! 

Depinde și de coarde, setup dar acolo oscilează cel mai tare coardele și de regulă nici nu vrei să fie foarte sus doza neck ca să poată capta echilibrat cu aia de bridge. 

Poți îmbrăca și arcurile în ceva tuburi heat shrink (tragi arcurile prin ele și prinzi doza de ramă așa, apoi aplici aer cald să se strângă pe arc) dacă vrei să nu poată vibra nici alea. Dar mie nu îmi sună a arc, ci coarda care oscilează și lovește doza / șuruburile dozei. 

 

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.