www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

schimbat doze-pareri


miki
 Share

Recommended Posts

am un Fender American Deluxe Stratocaster HSS Olympic Pearl,cu toate si de toate,dar....nu suna,cum suna un Fender Strat(am mai multe,din pacate,am cu ce compara)este echipat cu doze  Noiseless N3 Strat Pickups+Atomic Humbucker,In pozitia 1,2 a switch-ului nu are acel"quack",brillance,prezenta in mix,in trupa.m-am gandit sa schimb dozele noiseless cu Texas Special,Atomic Humbucker-ul ramane(sau nu ?)pareri,alte combinatii sunt binevenite

Link to comment
Share on other sites

Texal Special, 57/62, Fat 50s, CS54 daca vrei mai vintage. (specialurile si 57/62 sunt most common sa ai iar that original tone sa zicem)

In loc de humbuckeru de bridge chiar nu stiu, multe suna bine split sa compenseze cu cele single middle si neck. Ceva cu alnico ar merge, dat fiind ca si restu sunt alnico de middle si neck. (atomicu oricum e alnico, ai putea sa il pastrezi daca ti se pare OK split, sa nu te complici aiurea).

Spor!

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea este sa dai chitara. Nu intra in rabbit hole-ul cumparatului de doze.

Din experienta proprie, sa pui fel si fel de doze scumpe pe o chitara care nu suna din considerente de lemn, constructie, etc. e ca si cum i-ai pune lu' Fernando de la Caransebes un Neumann :)

Sa presupunem totusi ca bat campii. Fa o comparatie intre chitarele pe care le ai, dar la rece. Asculta cum rezoneaza lemnul. Incearca sa ciupesti corzile groase si sa vezi daca ai un fel de "slapback" de la lemn. Nu stiu exact cum sa exprim chestia asta prin intermediul vorbelor. Incearca sa simti cum vibreaza si cum raspunde lemnul. Daca descoperi ca la chitarele ce-ti plac, corpul rezoneaza si raspunde la atacul asupra corzilor, iar la chitara "parata" nu, atunci aplica ce am scris la inceputul raspunsului meu.

Noroc!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

PS: Ia cu paine ce am scris mai sus. Este foarte interpretabil, dar mai tine cont si de faptul ca daca celelalte chitare nu sunt HSS, si aici poate fi "problema".

Cu cat ai mai multi magneti (mai multe doze), cu atat forta ce trage de corzi va fi mai mare, asadar, capacitatea lor de a rezona, mai mica, dupa cum ar dicta logica.

Si inca ceva. Cum sunt reglate dozele? Eu, personal, le setez destul de jos (nu stau cu subleru in mana sa masor, ca aia-i o mare porcarie). Cu cat sunt mai jos, cu atat vor respira mai mult si sunetul va deveni mai lemnos. De exemplu, eu tin doza de neck, in partea de bass, aproape la nivel cu pickguard-ul, iar action-ul imi place sa il setez mare ~ 2.2 - 2.5 mm in partea de bass. Din nou, nu il masor. Ajustez in functie de cantabilitatea chitare si sunet.

Joaca-te putin cu cu inaltimea si asculta, de preferat printr-o statie buna. Poate o sa ai surprize.

Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa nu te complici cu dozele din American Special, sunt Texas Special doar cu numele, fata de varianta Custom Shop suna a ascutitoare. Sunt cu totul altceva fata de ce vinde Fender ca si CuStom Shop Texas Special. Cauta un set bun de doze, schimba si Atomic, ca nu e mare lucru de capul ei. Daca lemnul e ok merita sa schimbi dozele si electronica, cel mai bine cu o placa gata cablata

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca au ceva dozele ce sa nu sune cum trebuie .Am vazut auzit tot felul de combinatii si daca  semnalul este  in antifaza si de acelasi volum apare acel sound .

Pe vremuri ziceam " auto phaser "   legam in antifaza doua doze ce aveau potmetru de volum separat fiecare  cu dereglarea echilibrului  te indepartai de  acel sound   trecand printr-o serie de " armonice " pana la soundul dozei care rasmanea lcu volumul maxim ..

Ai incercat sa setezi " inaltimea " dozelor ? .Daca nu ai acelasi "level " de semnal nu o sa apara acel sound .

Sau cea ce nu cred , sa nu fie in faza  dozele ..din fabrica nu cred ca se intampla dar ..?

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu zic că nu ar strica să încerci totuși să scoți din circuit tonurile și să lași pe wiring doar volumul sau pune pe direct dozele. Poate cu un pot mai mai mare de un mega încep să muște mai bine, cine știe ce le ajută? Schimbă poate și coardele cu altele mai bright/groase, schimbă pana, schimbă saddles și blocul de tremolo, cine știe, poate e destul și măcar te costă mai puțin experimentul.

Și da, prima dată schimbă pickguardurile între ele să compari efectul, poate se înfundă aia pe care pui ce ai pe asta și asta se deschide. 

Dar dacă față de celelalte nu o simți fain la rece, s-ar putea să o tratezi degeaba. 

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

chitara are din fabrica un switch care pune pe direct dozele,plus are un sistem "S1 switch"care face toate legaturiile posibile la doze,in general dozele noiseless nu sunt prea reusite pentru mine,gustul meu

https://www.sweetwater.com/store/detail/StratADHROP--fender-american-deluxe-strat-hss-olympic-pearl-rosewood

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dacă ai luat hyperion de pe olx din podei, păi era un set HSS și eu am luat humbucker-ul :D căci din câte cunosc, ele nu se vând, stau deobicei pe ibanez prestiges. Eu dimpotrivă aș vrea doze noiseless :))) Așa că dacă le ai și vrei să le vinzi, aș fi foaarte bucuros să le cumpăr eu ))) 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.