www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
mmihai3

expirat vând [EXPIRAT] Amplificator chitară electrică pe lampi - Fender Bassbreaker 15 combo

Recommended Posts

Pret: 2000 RON
Localitate: BUCUREȘTI
Contact: 0746 020 113
Link producator: https://shop.fender.com/en-US/guitar-amplifiers/vintage-pro-tube/bassbreaker-15-combo/2262000000.html
Stare: Uzura normala
Accept schimburi: Accept schimburi

Un combo cu difuzor Celeation V-Type, de 12 inci, și un design tweed modern, gri. Versatil, folositor atât pentru cântat live cât și pentru exercițiu la volum mic, sau chiar la căști, fără ca difuzorul să fie activat.

Sunet: are 3 voci de amplificatoare vintage, toate pe un canal, se schimbă dintr-un buton (Structure). Deși Fender nu pretinde explicit, am determinat că aceste voci imită amplificatoarele clasice: 1. Fender Bassman; 2. Vox AC; 3. Marshall Bluesbreaker.

Când vorbim de "vintage", înseamnă că acest amplificator are un sunet brut, de anii 50-60, fără procesare multă, specific muzicii blues și rock din perioada respectivă. Nu are deloc sunetul cristalin specific amplificatoarelor târzii, precum Blackface. În schimb, are un buton Bright, un treble booster, din care se pot obține două moduri, la low gain: neactivat, lasă sunetul neutru, dar apăsat oferă sunetului multe înalte, folositor în cazul unei chitare sau unor doze înfundate. Când gainul este ridicat, el nu are niciun efect - controlul de Gain ridică și el înaltele, cu cât e dat mai sus, pentru un ton definit.

Vocea 1 este clean, bună pentru pedale, dar, cu gainul dat la maxim, se obține un breakup evident, cald, mai ales cu doze puternice.

Vocea 2 este medium gain, cu breakup timpuriu și cu "dzang"-ul ăla specific unor ampuri.

Vocea 3, are foarte multă distorsiune și definiție, cu gain dat tare! Se poate obține un hard rock / heavy metal agresiv. A se înțelege, totuși, că vocea generală rămâne tot vintage, iar tone stack-ul (Bass, Middle si Treble) nu are un efect atât de puternic, incât să se obțină un metal modern, a la Metallica & stuff - decât cu un efect de EQ în loop.

Alte dotări:
- cum spuneam, este prevăzut cu effects loop, pentru efecte după distorsiune (delay, reverb, etc) sau utilizarea altor preamplificatoare direct în power amp.
- reverb digital încorporat.
- ieșire XLR, direct din preamp, cu emulare de boxă / difuzor opțională, pentru înregistrare fără microfon, sau pt cântat silențios. Se poate folosi și în liniște totală, la căști, când amplificatorul este dat pe Mute.
- ieșiri pentru boxă externă (cu atenție la instrucțiunile despre impedanță) - prin una se comută sunetul pe difuzorul extern, pe cealaltă se pot folosi atât difuzorul extern, cât și cel încorporat, în paralel.

A fost cumpărat în iunie 2019 de la alt proprietar, din Cluj. Era încă în garanție, fusese cumpărat cam cu 2 ani, 2 ani jumătate înainte - am factura în cutie. Singurul defect, după cum se vede în fotografii, sunt cele două butoane din spate cu plasticul rupt, dar funcționale - așa l-am cumpărat și eu. Cel de ground lift se apasă normal, pt cel de emulare de cabinet se poate apăsa cu unghia, sau cu alt obiect mai subțire.

Nu trimit în țară decât după primirea prețului total în avans (prețul de vânzare + transport). În acest caz, la cerere, îi pot dovedi funcționarea pe video.

Accept la schimb doar Telecaster Deluxe HH, cu controale separate de Tone și Volume, sau amp head Peavey Classic 20 mini head.

IMG_20190805_204326.jpg

IMG_20190805_204351.jpg

IMG_20190805_204418.jpg

IMG_20190805_204601.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: nu mai sunt dispus la schimburile menționate mai sus: Tele vreau să-mi iau altceva, iar Peavey am avut, între timp, dar l-am dat înapoi. L-aș schimba pe un head, tot Bassbreaker 15 + o diferență, dacă își dorește cineva varianta combo...

Mai sunt interesat de preampurile:

- Effectrode Blackbird

- ADA MP-1 Channel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.