www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Focusrite 2i2 nefunctional


Recommended Posts

Salut guys :) am o problema cu o interfata focusrite 2i2 2nd gen. (cumparata second), treaba sta cam asa - interfata a functionat fara probleme timp de cateva saptamani, pana intr-o zi cand nu a mai recunoscut-o pcul. Am dezinstalat si reinstalat driverele, cu stergerea in prealabil a fisierelor ce au ramas anterior de la instalare, treaba asta facand-o pe vreo 3 pcuri, la toate aceleasi simptome. Phantom powerul merge, deci interfata primeste curent iar pcul recunoaste ca exista o "chestie" bagata in USB (probabil din cauza ca trage tensiune din usb). Am incercat si alt cablu si tot nu merge.

La o inspectie rapida am observat ca e o dioda zener (sau asemanatoare) la care a fost umblat inainte. Ar trebui sa o scot afara si sa o verific/inlocuiesc ? 

Link to comment
Share on other sites

Deocamdata masoara ce tensiuni apar pe acea dioda  .

Daca este Zener  verififca dioda si identifica  dupa  inscris ce tensiune trebuia sa aiba ..poate este o dioda speciala (?) cum au HDD-urile  " TVS Diode " care de fapt sunt " sigurante fuzibile " si salveaza aparatul de la socuri tranziente ..Acestea sunt in paralel intre  linia de "plus " si "ground " fara rezistor de limitarea curentului .

Zener normal ar trebui sa aiba rezistor de limitare .De fapt in asemenea device-uri se pun stabilizatoare integrate ( cu trei terminale _) deoarece pentru un curent mai " mare " este o problema rezistorul de limitare ..etc  

Ar trebui o schema al montajului  sau macar date despre consumul in Amperi ( mA ) sa vezi daca nu consuma mai mult  etc

Exista USB Volt /Ampermeter    cu care poti verifica daca nu cade tensiunea de la USB  sub 5 V cu prea mult si indica si consumul in mA .

Un asemenea USB meter este util si ptr incarcat telefon sau alte acumulatoare  de la o sursa USB mai toate inregisreaza in Watt-ore energia incarcata si timpul in Ore ,minute se poate masura si  rezistenta cablului ..unele mai avansate au algoritm ce identifica sursa USB cat si  tipul aparatului ce se incarca  si daca este cazul automat trece in " fast charging protocol " Q3 .  ..Q4  sau Apple ...USB-PD  =  USB 3.1 furnizeaza   5-la-  20V ( la masurat cablul  este nevoie si de  o sarcina externa ce consuma 1A   rezistoare sau generator regl;abil de curent constant ..ce se vand separat ..dar care nu este important cred ca in video se arata si acest lucru  ),

Dar important  ptr PC este sa vezi daca ai 5 V pe /USB   in functionare al unui device  si vezi si curtentul absorbit in Amperi 

https://www.youtube.com/watch?v=oVZZzFqQWy0

Sunt multe tipuri unele mai ieftine altele mai avansate ( cu diferiti algoritmi de incarcare rapida(Q3 sau Q4 ) ptr aacumulatoare din telefoane sau altele ..si au si cu Bluetooth ptr a vizualiza pe PC  tensiunile si grafice etc ..ce nu este neaparat important ) 

Preturi de la 9 Euro pana la 25  parca..am vazut preturi si mai mici pe siteuri cred ca chinezesti acolo erau la aprox de trei ori mai ieftine .

Sunt , se pot comanda si la noi din tara  trebuie cautat cu Google ..

Poate nu rezolva problema dar este o scula utila ..plaja de lucru   de la 0 la 30 V  si pana la 5 Amperi  .

 

Link to comment
Share on other sites

Totusi speranta ar fi ca poate are probleme doar pe partea de alimentare , o dioda , o protectie in scurt un condensator in scurt , un MOSFET pe calea de alimentare ..daca te pricepi oleaca la electronica cu un MAVO  poti sa testezi  daca fiecare bloc primeste alimentare pornind de la  punctul de intrare al curentului  .

Numai bine speram ca se rezolva ....vezi si cateva ( sunt multe ) pe youtube poate  gasesti  ceva 

https://www.google.com/search?ei=6RshXdPPIYyurgSPia7oBw&q=focusrite+scarlett+2i2+repair+&oq=focusrite+scarlett+2i2+repair+&gs_l=psy-ab.3..0i19.12340.12720..13394...0.0..0.124.335.1j2......0....1..gws-wiz.hpdP3L-Mr_o

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.