www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce AMP (Head) sa imi iau?


 Share

Recommended Posts

Buna ziua!
Am vazut in zilele trecute un Cabinet Harley Benson la un pret foarte atragator. Ma gandesc sa il cumpar. Din pacate am nevoie si de un Head pentru a-l pune in functiune. Nu stiu ce head sa-mi aleg...ma gandesc la ceva ieftin, care sa aiba output de "Send" si "Return" pentru ca vreau sa-l folosesc impreuna cu un Boss GT100 (efectele si simulatorii de amp sunt destul de bune in acest procesor). Ma gandesc la un HoTone Legacy sau un Joyo Atomic. Intrebarile sunt urmatoarele:
-Amplificatoarele sunt destul de puternice pentru cabinet?
-Merita banii?
-Ce alternative imi puteti recomanda? (Nu vreau amplificator pe lampa sau mai sumpe de 1000RON (buget MAXIM))

Link to comment
Share on other sites

Adaugi impulse response la boss cu mooer radar sau ceva similar și un monitor bunicel de studio second. Sau iei power amp și cabinet dar te duce peste buget cred. Plus, ține cont că difurile se schimbă, dar incinta contează pentru orice dif pui... în rest n-ai zis care e cabinetul hb în cauză, de unde să îți zică lumea dacă ampurile alea sunt prea mici? Dacă ești mulțumit de gt100 adaugă impulse response, iese ok și în căști decente și în monitor de studio. Nu?

Link to comment
Share on other sites

Destul de puternic pentru ce? Acasa, sala de repetitii, concert? e foarte ok HBenton 2x12V ( cu celestion 30 vintage ), am si eu unul si nu pot fi mai multumit de atat... la banii aia, nu exista ceva mai bun nici peste cateva clase. In functie de gust ti-as recomanda toata gama de la Bugera, din nou la banii aia poti sa ai parte si de atata putere pe cat ai nevoie. Pe acelasi loc cu Bugera se afla Kustom si Jet City Amplification (care ar fi varianta budget Soldano), dar nu le-am incercat ca sa pot sa iti spun cat sunt de ok + ca unui amplificator ii se vede valoarea in timp, in functie de cat e de rezistent. Ceva m-a tinut departe cel putin de Kustom, oricum. Cu inca un micut ban in plus, la urmatoarul nivel ai Blackstar si Laney. Amandoua marcile au o gama foarte varianta de unde poti alege, in functie de gust/stil.

In alta oridine de idei, in linii mari poti tine cont de urmatoarele foarte importante aspecte:

1. Un amplificator pe lampa iti ofera o caldura in timp ce canti, in spatele tau, pe care un tranzitor nu o va face

2. Un amplificator pe lampa o sa sune cu atat mai bine cu cat e mai "gatuit" - adica impingi volumul master, iar aia inseamna ca ai sanse mai mari sa obtii *IN FUNCTIE DE INCAPEREA IN CARE VREI* un sunet mai dragut cu WATTI mai putini (headroom mai mic)

3. Nimeni nu s-a plans vreodata ca nu ar fi indeajuns 50W pe lampa intr-o sala de repetitii

4. Cu cat ai mai multa putere (watt) cu atat trebuie sa dai amplificatorul mai tare pt sunetul ala dragut - un 5W s-ar putea sa fie foarte ok pentru camera, un 50W pentru sala de repetitii si 120W s-ar putea sa fie overkill pentru amandoua, dar nu este o regula. Eu am reusit sa gasesc un sweet spot cu un amp de 120W.

5. Cu cat amplificatorul e mai mic ca si putere si cu cat ai tu nevoie de volum mai mare, cu atat canalul de clean nu va fi foarte clean, ci va intra in breakup in functie de cat impingi semnalul prin volum. De aceea, din nou, trebuie sa balansezi foarte bine ce putere vrei la amplificator, in functie de unde vrei sa canti. Pentru o sala de repetitii poti sa te gandesti undeva intre 50 si 80W fara nici un stres, 90+ in cazul in care ai un tobar galagios tare si/sau vrei sa canti in birturi bomba de subsol fara sa treci prin mixer, desi asta e o prostie, s-ar putea sa ti se intample ca si trupa (deoarece gazdele n-au mixer si sistem PA in toate birturile) in unele locuri si sa n-ai ce face.

Acestea fiind spuse, mult succes!

Edited by hourglass
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Szilard said:

Destul de puternic = ma refer sa nu fie prea slab pentru cabinet si nici prea puternic sa-l "arunc in aer". As fi interesat care ar fi puterea optimala pentru acest cabinet. (Ar fi primul meu setup de tip head si cabinet, deoarece inainte foloseam PA si Combo)

 

nu exista prea slab pt cabinet. in functie de cum il legi, de ohmi, poate fi de 60W stereo sau 120W mono. atata timp cat amplificatorul are mai putin decat watti astia... sau egal, totul e in regula. unii canta cu 10W pe cabinete 4x12, deci nu-ti face griji. cel mai puternic amplificator e de vreo 120W, foarte rar gasesti peste. Avand in vedere ca poti canta cu el mono la 120W, poti sa-ti iei orice head pana in 120W - dar cum ti-am spus si in prima postare, va fi destul de loud. Toata smecheria e sa nu ai un head cu putere mai mare decat cabinetul. In rest, totul ok.

Nu am vazut decat acum partea cu bugetul. Desi in variantele care ti le-am dat in postarea anterioara, poti gasi si ft aproape de bugetul ala - excluzi blackstar si laney, care ar fi middle-budget. Bugera, Jet City si Kustom sunt low budget. Evident, tot ce inseamna Soldano, Mesa, ENGL etc sunt high-budget.

Edited by hourglass
Link to comment
Share on other sites

Saaau, dacă vrei s-o arzi mai modern ai putea să iei preamp separat, poweramp separat și bagi poate eq din boss. Nu mai trebuie 4 cable method că sari preampu de boss, folosești doar efecte și eq si ieși în IR box sau poweramp si cabinet. În ideea de a fi (și) portabil când n-ai chef de cărat ditamai amp, pentru ieșit prin mixer bla.

Preamp: https://www.thomann.de/ro/laney_irt_pulse.htm#bewertung (pe lampă mai modern/metal) sau la jumătate https://www.thomann.de/ro/palmer_pocket_amp_mk2_guitar_preamp.htm

Poweramp: https://www.thomann.de/ro/electro_harmonix_44_magnum_power_amp.htm sau https://www.thomann.de/ro/hotone_loudster_portable_power_amp.htm sau https://www.thomann.de/ro/mooer_baby_bomb_30_w.htm

IR: https://www.thomann.de/ro/mooer_radar.htm sau https://www.thomann.de/ro/amt_pangaea_cp_100.htm (depinde de buget)

Na probabil se găsesc și la prețuri mai ok. Cu Pulse poți băga în IR sau direct pe calc/în căști și ai răspuns de lampă pe preamp, dacă iei power amp ai pentru cabinet și tot așa.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Just now, Szilard said:

Destul de puternic = ma refer sa nu fie prea slab pentru cabinet si nici prea puternic sa-l "arunc in aer". As fi interesat care ar fi puterea optimala pentru acest cabinet. (Ar fi primul meu setup de tip head si cabinet, deoarece inainte foloseam PA si Combo)

 

0,1W poate sa fie destul sa enervezi vecinii la bloc, daca vrei prea slab pentru cabinet trebuie sa mergi la 0,01 sau 0,001 W, insa e o lipsa serioasa de asemenea scule pe piata.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.