www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Modelling amp sau interfata audio ?


SudenUni
 Share

Recommended Posts

Caut sa fac upgrade la amp-ul ( NUX Lite ) curent cu o varianta care sa-mi ofere mai multe efecte. Din discutiile si recomandarile de pe chat din partea baietilor  @SKU @vektor @apocapsile gravitam spre un Katana 50/100.

Asta pana sa-mi aud chitara conectata cu ajutorul unui cablu cu placa audio integrata dintr-un joc ( imi scapa numele ) la GuitarRig. Mi-a placut cum suna si de atunci am inceput sa fac niste research legat de interfete audio.

Eh, de aici s-a cam dus totul pe ****, datorita numarului mare de optiuni si pareri pentru fiecare,  care m-a bagat mai mult in ceata. Initial ajunsesem la o lista de 4 interfete care se incadreaza in bugetul meu:

Audient ID4 ( SH )

Scarlett Solo

Behringer U-Phoria UMC202/404HD

Steinberg UR22MKII

Asta pana, bineinteles, a aparut un alt impediment. Avand doze active, ar trebui sa-mi cumpar o interfata cu HI-Z si/sau padding. Aici iar, alte optiuni, alter pareri, alte preturi.

Momentan am 3 optiuni, bugetul fiind ~800ron:

- uit de interfete audio si merg pe un katana sh, sperand ca softul sa-mi ofere suficient de multe efecte cat sa nu-mi mai fac griji de procesoare/pedale pe viitor.

- iau o interfata ceva mai scumpa la 800ron si folosesc casti ca output

- iau o interfata din cele mentionate mai sus ( sau daca aveti alte recomandari ) + monitoare de studio ( ~400ron )

Ce parere aveti ?

Link to comment
Share on other sites

Mai sunt și unele mai vechi de la TC Electronic foarte bune și care la noi se dau pe alune. Din alea care erau 1000+ EUR și le iei pe câteva sute de lei. Întreb că nu mai știu.

 

LE - https://www.tcelectronic.com/Categories/Tcelectronic/Computer-Audio/Interfaces/KONNEKT-LIVE/p/HE080#googtrans(en|en)

Dacă nu te grăbești, poate o mai prinzi second pe la noi sau ceva de genul, a luat-o un amic pe ~300 de lei sau și mai puțin :)))) Despre ce poate găsești pe net, poți compara specs, oricum, nu cred că ți-ar înșela sentimentele :)

Mai e și Konnekt 6 (cică 8 e mai de dorit dar na), uite un filmuleț în română cu/despre ea:

 

 

 

De nou, probabil una de genul ăsta (https://www.thomann.de/gb/behringer_umc404hd.htm) te acoperă forever - îi trebue ceva ground lift pe RCA tho. E și mai ieftină și nu cred că se plânge multă lume.

Dacă vrei ceva simplu, părerea mea, sincer:

Behringer U-Phoria UM2

https://www.thomann.de/ro/behringer_u_phoria_um2.htm

De ce ai da 800 de lei când și la 400 găsești chestii super ok, iar de 100 și ceva stuff absolut decent. Decât interfață de 800 de lei mai bine iei un Yamaha THR5 sau altceva care merge si ca interfață. Vox Adio Air GT whatever, măcar ai și amp și interfață :)

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu știu, documentează-te și tu dacă merge cu doze active și gata. Vezi că trage https://forums.rgc.ro/profile/18966-mike_kidlazy/ cu Behringer sau a folosit oricum. Întreab-o, sigur are doze active :)))

Și Audient e super lăudat, dar e 1.000 de lei nu 150. Nush dacă se aude de șase ori mai bine :)

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, SudenUni said:

 

Asta pana, bineinteles, a aparut un alt impediment. Avand doze active, ar trebui sa-mi cumpar o interfata cu HI-Z si/sau padding. Aici iar, alte optiuni, alter pareri, alte preturi.

 

Doza activa = doza electromagnetica  cu camp magnetic relativ " mic " deci sustain mai bun + un preamplif adaptor .

exact ca si la dozele piezo de la chitare electroacustice  ce au un preamp adaptor 

Preampul din doza sau  cuplat  cu un cablu foarte scurt asigura   zgomot  mult redus fata de  ce ar veni prin cablu mai lung de la chitara pana la un " buffer " /adaptor .

Dozele active au  iesire " Line-Out"   de impedanta relativ mica .

Asa ca ai nevoie de intrare Line-In  si nu de Hi-Z !

Hi-Z este OK pentru  chitara cu doze electromagnetice  pasive   + un cablu de chitara bun /de calitate si nu prea lung ca sa nu se  reduca /taie din armonicele  inalte . 

Intrarea de Line- in trebuie sa accepte fara distorsiuni  si semnale de la un Synth sau o Orga  adica senmnale de nivel " Line" .

Cu potmetrul de "Volume .Gain "  reglezi /reduci   semnalul daca este prea mare .Prin  adaptarea buna/corecta  nu se simt unele pierderi de inalte  ce pot sa apara  in functie de pozitia potmetrului .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am mai continuat  cu o " editare "cu niste precizari dar mai nou forumul inchide " sesiunea " , nu stiu  de ce  nu avertizeaza? caci cred ca  sesizeaza ca se scrie  sau nu ? 

OK 

Eu as merge pe Zoom R8 sau Boss BR BR 80  dar mai sunt si de la alte firme ..

Au absolut de toate  de ce ai nevoie .

Avantaj net superior fata de orice" doar interfata audio " in  acest interval de pret 

Ai procesor digital cu multe efecte ptr microfon . chitara , chit bass, orga , voce  si efgecte ptr masterizare , interfata audio pe USB ,  drum machine , sequencer DAW intern de sine statator  . Doua intrari , 8 canale de mixer DAW  intern , doua iesiri Line-Out , iesire casti .Pe card de 32GB aprox 100 ore ptr inregistrare ....Etc etc ..

Functioneaza si pe baterii /accumulatoare   aprox 6-10 ore  sunt portabile  cu mufa intrari   combinata Jack -Canon  cu  Phantom Power ptr condenset mic ...selector Line-in --Hi-Z ..etc etc 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Nu ca să resurrect threads, dsr am luat și eu un Audient ID4, că nu am nevoie de mai mult - prima impresie e că sună excelent și latența e neglijabilă. A doua e că amplitube e shit out of the box (varianta moca). A treia e că încerc și BIAS :). Dacă nu, o să fie modeling în interfață, că nu am cum să mă întind la microfon pus la cab frumos deocamdată.

Link to comment
Share on other sites

EDIT: Holly f*cking sh*t. Thread-ul era din 2019. My bad ._.

 

Hai sa ma bag si eu daca tot...

Eu folosesc de vreo 8 ani (sau mai mult) un Line 6 POD Studio GX :) Really old shit. Dar nu am avut probleme cu interfata niciodata. (also, o folosesc doar cu casti, chiar si pentru mixing si da, stiu ca nu e ok).

Nici nu stiu sincer daca se mai gaseste de cumparat, but still. E cam cea mai simpla interfata vazuta de mine; un line in pentru chitara si un out pentru casti :) Cu o rotita, care e output-ul volumului in casti.

Nu are importanta ce doze folosesti, output-ul in DAW ti-l reglezi tu. Iar dupa la pluginuri, gasesti de toate pentru toti. Doar sa ne spui ce vrei sa canti si daca esti dispus sa investesti in pluginuri, sau daca vrei doar mocangeala. 

Uite chitara + bass trasa prin POD GX:

 

Spre rusinea mea, nu am avut rabdare sa citesc tot thread-ul; poate iti doresti alte lucruri mai complicate. Dar daca doar vrei sa tragi o chitara, nu iti bate capul prea tare cu interfata. (acusi sar baietii pe mine, ca conteaza DI-ul, sa aiba interfata multe butoane, sa fie de la firma X, etc).

Pentru inceput ia ceva cheap, care sa nu aiba latency si ai tu timp sa faci upgrade dupa :) 

PS: Misha din Periphery trage chitari cu Focusrite Scarlett. Pentru albume folosesc oricum chestii mai bengoase de studio, dar pentru home use, it should be just fine. Asa ca, sfatul meu, go Scarlett. Sau cauta o magarie din asta de la Line 6 :)

Edited by sleepblackheart
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.