www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Preamp Shadow - Potentiometre si montaj


kriss
 Share

Recommended Posts

Vă salut! 

Am cumpărat un Epiphone AJ-220SCE de aproximativ un an. Fostul proprietar mi-a spus ca avea problema cu un potentiometru si ca desi a dus-o la un electronist acela i-a recomandat sa pastreze preamplificatorul pentru ca este OK. Preamplificator Shadow

Ieri am citit mai multe pe forum, am cumpărat un spray contact pentru potentiometre si am trecut la treaba.

La proba de dupa spray am fost foarte încântat de rezultate, nu mai făcea nicio figură, doar se simte diferit actiunea mecanica a potențiometrului de bas (nu am sprayat decat la bass si la volum). După ce am strâns suruburile care prind preamplificatorul de chitara problema a reapărut. Deci tind sa cred ca electronistul a avut dreptate - electronica e bună - si mi-ar fi placut să fi sesizat chestia aia înainte sa dau cu spray, care se pare ca este ceva gen gaz lampant, nu se evapora de acolo desi asa scrie pe ambalaj :))) Dar măcar e gras, unge un pic, nu lasă contactul uscat.

Am slăbit iar suruburile, preamp-ul s-a ridicat un pic de pe poziție si problema a dispărut. O sa incerc sa vad daca decupajul e un pic strâmt si incomodează/afectează carcasa preamp.

Altă chestie care mi s-a părut interesantă și pentru care vreau să vă cer o părere este faptul că toate cele 3 potențiometre au doar unul dintre cele doua picioruse de sustinere cositorit pe placă (se văd încercuite cu  verde și cu galben). Să le cositoresc pe toate?

În plus, ca să schimb vreunul dintre potențiometre se pare ca trebuie dezlipite si apoi relipite contactele la 90 de grade între cele 2 placi (incercuite cu roșu).  Asta cred că este cam de nivel mediu electronică, trebuie și scule potrivite...pas.

Shadow_Epiphone2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.