www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Epiphone


LucianLCN
 Share

Recommended Posts

Dacă o iei nouă, să îți aleagă cineva priceput una ok. Se găsesc și second bune dar e nasol dacă nu știi la ce să te uiți. Îți trebuie și ceva amplificator sau interfață audio ca să ieși in calculator dacă îți convine. Mergi la magazin cu cineva ok și vezi care îți place cum se simte și cum sună.

Eu zic că les paul fiind de regulă grele nu sunt tocmai comode la început, dar poate îți convine. Să îți fie comodă și să îți placă cum arată și sună, aia contează.

Un amplificator mic gen blackstar fly sau katana mini ar fi ok. Plus ce chitară vrei.

Din nou, nu lua pe neve, dacă nu cânți pui pe careva să cânte ca să o auzi.

Sincer? Mai bine incepi pe o acustică, pentru chestii de bază nu ai ce face cu electrica, numai te complici.

Acustică și prof e recomandarea mea :)

Link to comment
Share on other sites

Și aia, dacă nu o schimbă pe tele.

Dar: "Vreau să învăț să pescuiesc. Ce undiță să îmi iau?" Nu, îți iei ceva simplu și prof., scutești niște luni de frecat ridichea aiurea. Nu chitara te învață.

Un bullet Hard tail hss decent și o katana mini deja sunt complicație dacă nu tragi trei acorduri. De aia zic, prof și clasică/acustică. Ulterior începi și singur să evaluezi care îți e bună.

Sincer, blackstar fly sau katana mini și un squier bullet telecaster fsr sau bullet strat ht hss ar fi arhisuficiente. sau ibanez gio/grg.

 

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Cred ca cel mai important lucru la chitara - mai ales daca e prima si esti la inceput - este sa te "inspire" sa petreci cat mai mult timp cu ea. M-am apucat in liceu cu acustica si cu prof - dupa 6 luni m-am lasat, mi s-a parut o porcarie. Eu voiam ceva sa sune ca o drujba, el imi baga pe gat portative. Fuck that shit! Pe la sfarsitul facultatii am reusit sa-mi iau un squier bullet si un amp mic si m-am apucat din nou. Am progresat cu ceva internet - d-abea aparusera retele de cartier & justinguitar avea doar cateva tutoriale - muuuuult mai mult decat cu ceva care nu m-a atras si n-avea nici o legatura cu ce-mi doream eu. In rest sunt perfect de acord cu partea cu cumparatul cu cineva care se pricepe. Acum vreo 2 saptamani am avut o tentativa sa-mi iau un fender nou, din magazin, undeva la ~4000 de lei si dupa mai mult de o ora de ajustari de catre lutier am descoperit ca avea o tasta mai joasa si zbarnaia, defect ce nu a putut fi remediat (pana la urma cred ca au returnat-o producatorului, pentru ca nu aveau tasta compatibila de shimb) Am 3 chitari care impreuna nu costa cat acel fender si niciuna n-are nici o problema de genul ala. Orice cumperi poate avea defecte de fabricatie, mai ales un lucru confectionat in mare parte manual. In alta ordine de idei - am un vintage les paul, ar fi trebuit sa coste cam cat bugetul tau, am fost foarte mult in cumpana daca sa mi-o iau sau sa-mi iau epiphone les paul standard - pana la urma am prins oferta de black friday :) la vintage si mi-am luat-o la un pret f bun. Dar regret putin ca nu mi-am luat epiphone-ul. As schimba-o acum cu un epiphone standard plus pro - e ceva mai scumpa, dar are optiunea de coil split (humbucker-ele pot fi facute sa functioneze cam ca niste doze single coil).

Mai jos sunt date niste explicatii mai elaborate despre cateva mituri

 

Edited by IorgaAndreiDan
Link to comment
Share on other sites

Epiphone are lățimea de tastieră corectă de les paul. vintage v100 are gâtul mai îngust și spatierea coardelor mai strânsă. nu pare important sau mare diferența, dar contează, ajută. na, e o copie mai fidelă, de buget dar fidelă. coil split bagi și pe vintage dacă permit dozele, aia chiar e foarte puțin relevant la început.

Normal că dacă vrei drujbeli neapărat mergi la ceva prof de electrică. Dar cam toți care au început le clasică sau acustică mai așezat sunt foarte buni și la electrică. Invers, noroc bun.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

O chitara  Epiphone   este foarte OK , cum zic colegi de forum ..trebuie un cunoscator  sa aleaga chitara  sa o verifice  indiferent de ce marca este .

Pe de alta parte pana inveti tu sa canti   " consumi " chitara  ajungi la doua ori refrett  etc .

Pentru invatat este OK  ORICE CHITARA ! In prezent mai toate copiile si si cele noname sunt la nivel decent  , cu alegerea atenta pot fi mai OK decat una de o firma scumpa  dar cam rebut .Cel mai important esta gatul chitarei  nu "shaspe"-ul  ci faptul ca  sa fie din lemn bun si  "quarter  sawn " ) cu planul fibrelor cat mai catre perpendicular pe fretboard ( tastiera ) ca sa fii sigur ca nu se flambeaza gatul  prea usor de la orice adiere .schimbare de tempratura  ca in concert sa ajungi acordat doar la ultima piesa cand lemnul s-a  stabilizat cu schimbarea de temperatura .

In cazul gaturilor din paltin  estre OK sa fie " U" shape  mai ales daca nu este " quarter sawn " ."U" shape este " cea mai plina adica material mult in gat deci rezistenta mai mare la flambare ./ incovoiere .

Cu tastele este un LOZ in PLIC ..greu le poti deosebi care sunt din material  mai rezistent la " frecare " de catre  corzi  . Si aici ar trebui un " metalurgist " care se pricepe la aliaje (?).

Asadar ai nevoie de cineva bun cunoscator  ale acestor probleme .

Am vazut in magazine zeci de chitare pana in 1000 RON foarte bune .

Trebuie o chitara ieftina dar   reusita  atat pentru a invata dar si mai tarziu pentru exerasre .

Nu cumperi chitara la 4000 sau 10000 Ron sa o freci cu invatatul si pt exersare .

Diferenta intre o chitara pro si una ieftina este foarte mica !! pana in cativa ani nici nu observi diferentele doar cand stii deja sa canti profi incepi sa  observi diferente si in ton si in alte calitati ..

O chitara de concert este pentru concert , o pastrezi in stare cat mai OK si canti  la ea numai cand este nevoie de acele calitati super profesaionale .( in studio sau concert ).

Ptr exersare , invatare , mai tarziu poate in turneu  duci o chitara buna de trambalat si nu chitara super pro de maestru ,.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.