www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
mmihai3

expirat vând [EXPIRAT] Fender Modern Player Telecaster Plus - honey burst

Recommended Posts

Pret: 1700 RON
Localitate: BUCUREȘTI
Contact: 0746 020 113
Link producator: https://shop.fender.com/en-US/electric-guitars/telecaster/modern-player-telecaster-plus/0241102569.html
Stare: Uzura normala
Accept schimburi: Nu accept schimburi

Cumpărată acum 2 ani de pe Thomann. Folosită doar în casă pt repetat și lucrul la pedale. Are câteva zgârieturi pe corp, arătate în poze.

Modificări pe care i le-am făcut:
- schimbat switch-ul cu un Fender made in USA
- prevăzut doza de neck cu două mici arcuri pe a fi reglabilă
- schimbat capacul de plastic cichios al dozei bridge cu un Goldo metalic crom solid
- schimbat butoanele de la potențiometri cu Goldo dome chrome, cu indicator
- întors doza bridge, pentru ca split-ul să fie activ pe jumătatea dinspre neck. Astfel, cu split, sună mult mai twangy, necompresat, și nici nu pierde atât de mult volum.

În afară de modificările menționate, chitara am reglat-o, are action mic și nu are fret buzz. Vine cu corzi stainless steel 9-42. Se vinde cu cheițele ei și cutia Fender în care a venit.

Păreri: chitara are un sunet tipic de *caster, dar excepțional de plin și "colorat", probabil datorită corpului de pin. Asta o spun din comparația cu un Schecter PT (telecaster cu corp din "alder"). Versatilă: se poate cânta orice pe ea în afară de ceva cu humbucker neck (woman tone, Slash), asta dacă nu i se schimbă doza neck cu ceva humbucking în format Tele.

Are suficient treble încât, cu volumul la maxim, țin tonul la vreun 70-80%, maximizându-l doar când reduc volumul, pt a compensa pierderile de înalte. În combinație cu range-ul foarte mare al volumului și dinamica dozelor, acest fapt îi oferă utilizatorului capacitatea de a putea obține sunete de la clean cristalin până la distortion, pe un drive / amp reglat cum trebuie, doar folosind potențiometrii chitarei.

Singurul lucru care nu îmi place la ea este gâtul: radiusul tipic de Fender, de 9.5 inches o face greu de folosit pentru power chords high gain / metal, deși doza humbucker este perfect capabilă de așa ceva. Există gât de 12 inches de la Fender (cu 250€ din Germania, pe EBay), dar tot nu am avut bani să îl schimb.

Dozele sunt stock: am încercat pe ea și un SD Custom-5 și un DiMarzio Tone Zone, dar tot humbuckerul lui original mi-a plăcut cel mai mult: clar, definit, twangy la split și foarte potrivit, per ansamblu, cu chitara și cu celelalte doze.

Rob Robinette are o pagină cu modări pt această chitară, bună pt inspirație: https://robrobinette.com/TelecasterMod.htm

IMG_20190225_012241.jpg

IMG_20190225_012440.jpg

IMG_20190225_012323.jpg

IMG_20190225_012601.jpg

IMG_20190225_012507.jpg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.