www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Guitar impedance matching


Crypto
 Share

Recommended Posts

Tot am gasit informatii pe diverse forumuri in legatura cu importanta setarii impedantei pe jucariile digitale. Imi aduc aminte ca pe 11Rack puteai selecta impedanta de la 100 ohmi la 1M la guitar input care schimba destul de mult "prezenta" si "reactia" chitarei, la fel si la Helix Rack pe care il am pe birou. 

 

In ultimul timp incep din ce in ce mai mult sa renunt la procesoare/ampuri etc si sa descoper tot felul de VST-uri. Acum ma joc cu pluginurile de la Neural (Nameless etc) si Helix Native. In scurta vreme cred ca raman doar pe VST-uri si tube amp in rest. 

Interfata mea e un 6i6 mk2. Nu vad cum as putea seta impedanta instrumentului, nu imi dau seama daca ar suna mai bine cu un DI sau adaptor tip Motu ZBOX http://motu.com/products/guitar/zbox sau devin paranoic ?

 

Ce-i drept din Helix Rack -> Line input pe 6i6 mk2 parca suna mai fain decat acelasi patch in Helix Native, nu imi dau seama daca chiar asa e sau m-am molipsit de la parerile altora.. 

 

 

Edited by Crypto
dislexie
Link to comment
Share on other sites

Ce i-ti lipseste , ce timbru /ton simti ca nu-l mai poti realiza ?

Personal la interfata ( Zoom R8 ) prefer  joasa impedanta , cu 1Mohm apar niste " inalte tzaraite " de care de fapt vreau sa scap 

asa ca nu are rost acea versiune caci suna mai bine pe mai joasa impedanta .Mai alers la Strat si Tele , iar la humbucker nu prea ajuta deoarece  cine are nevoie de ton tzarait ce dupa trebuie cu trei EQ sa-l fac  sa sune cumva .

Nici la chitara acustica nu este necesar , adaptorul de impedanta ptr piezo este in chitara  si oricum foarte rar este nevoie de un sound tzarait  la foarte putine piese " mai exotice "  cu o setare de tonuri neobisnuita .

Ce poate sa faca o problema ce o simti ar fi un compresor mai slabutz    care are doar  setari fixe , unul OK are toate reglajel si " enchanse " ptr eventualele pierdere in  inalte  este mai bun , dar de obicei nici acele inalte nu sunt necesare la chitara .

Eu ma tot " disciplinez " sa mai tai din inalte si in backtrack si in solo , de fapt mai toti au sounduri " brown "  departe de acele inalte  ce le-ar " favoriza " o intrare de 1M .Recunosc ca mi-e greu  ..avand banda larga / prea larga la disapozitie ( nefiind amplif +boxa+dif ) setez sounduri " ireale " apoi in mix incep sa tai la inalte si joase ..ca sa fac sa sune unde trebuuie .

Inaltele suna bine doar daca se aude doar acea una singura chitara , cum pornesc alte instrumente sau deranjeaza sau se pierd  si degeaba am filtrat ridicat inalte suna si mai prost , ce a ajutat au fost mixajul perste chitara acustica a unui  " maracas"  sau " tamburina "  mixate atent ai impresia ca soundul este al chitarei acustice ...Se folosesc  multe astfel de  smecherii acustice  pe care nici nu le observi  in mix .

..    

O alta rezolvare ar fi  " reamp" -ul ce cu VST este OK si usor .canti cu care sound vrei car suna ptr tine OK  la playabilitate si dinamica  apoi in mix .fixezi /selectezi soundurile tipuri de amplif /distors  ce se potrivesc cel mai bine ptr produsul final si la nevoie  mai selectezi si " simulatoare de boxa "' sau amplfuri  cu IF .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.