www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pareri PRS Mark Tremonti Custom


mo_hate
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

Mă interesează achiziționarea unui PRS Mark Tremonti Custom și acum sunt în perioada aia de research.

Aș fi foarte recunoscător dacă mă ajută cineva cu niște recenzii, sfaturi, pareri despre instrument.

Mă interesează și instrumentul în general, dar în special cât este de pretențioasă chitara la cântat: se cântă ușor/greu pe ea, sancționează orice mică greșeală la apăsare? Întreb mai ales acest lucru întrucât am, spre exemplu, o acustică Fender T-Bucket 300 CE care, cu toate că are un sunet foarte bun, sesizează orice mică apăsare greșită/imperfectă de taste și nu mai doresc să mă orientez spre așa ceva.. Așadar, PRS-ul Tremonti ori PRS-ul în general, cât este de "permisiv" și facil de cântat?

 

Vă mulțumesc frumos!

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, mo_hate said:

o acustică Fender T-Bucket 300 CE care, cu toate că are un sunet foarte bun, sesizează orice mică apăsare greșită/imperfectă de taste

Vorbesti de fret buzz? Ori faci ceva gresit ori e vorba de un setup gresit la chitara. Mai ai acces si la alte chitare sa iti dai seama daca fac la fel?

In alta ordine de idei, eu am un PRS Mark Tremonti Custom de vreo 2 ani si se tine foarte bine din punct de vedere al calitatii constructiei.
Mie unu imi place foarte mult, dozele sunt foarte potente, versatile. Se simte foarte bine si la mana, pentru mine e destul de comfortabila, dar treaba asta e foarte subiectiva.
Singura chestie e ca mi-as fi dorit sa aiba fixed bridge, nu folosesc tremolo bar, pana una alta l-am blocat.

Eu iti sugerez asa, mergi la MC Music in Cluj, vezi daca au chitara, daca nu o au, roaga-i sa o aduca in shop si testeaz-o un pic, vezi daca iti place.
Ca fapt divers eu cam asa am facut, baietii la Iasi au fost super de treaba au adus chitara am testat-o si mi-a placut asa mult ca am luat-o.

Daca te mai pot ajuta cu ceva, daca ai intrebari specifice despre chitara, nu ezita sa intrebi.
Overall, chitara e mare bine!

 

Cheers!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Treaba asta e atat de relativa, ca nu prea exista un raspuns. Cel mai probabil vorbim de o nepotrivire intre dotarea si setup-ul chitarii si tehnica ta. Cu accent pe ultima parte. Instrumentul care te iarta daca apesti prea tare/incet sau imperfect pe tasta se numeste sintetizator, nu chitara :)

In general electricele sunt mai comode decat acusticele. Insa se canta altfel, si daca o s-o strangi de gat ca pe acustica, o sa falseze. Inaltimea si uzura tastelor, calibrul corzilor, actiunea, atacul cu pana, toate o sa influenteze modul in care chitara te iarta sau nu. Daca ai probleme semnificative, o iei de mana si o duci la un chitarist/lutier, care probabil o sa va puna in armonie.

Oricum, chitara O PROBEZI inainte s-o iei, nu pe recomandari.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sau iei un de la Mc un GIO mai răsărit și ceva conservă care-ți scoate modele high gain și înveți să cânți așa, frumos, numai cu vârfușoarele degețelelor și curățel, efort minim ca să nu sapi în Tremonti tranșee direct - părerea mea :) după care altfel te bucuri și de Tremonti și de cam orice chitară în general. Că de-aia ai și 'low end', ca să nu strici chestiile scumpe aiurea.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, leopold said:

Nici o problema nici cu una, nici cu alta. Intai ca pieresu coreean e o chitara dat naibii de buna, si nu doar pentru un incepator. 

Si cu invatatul, fireste. Nu toti au suficient talent nativ sa invete fara ajutor. Mai ales daca nu inregistrezi, n-auzi ce nu auzi, ca sa zic asa :)

Foarte bine spus!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.