www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce procesor sa-mi iau ?


daniloi08
 Share

Recommended Posts

gt1 dacă îți place gt100 și vrei o variantă mai mică a lui. mooer are ir și sună poate mai bine dar dacă îți place mult gt100 nu știu dacă are rost să te complici. g3x e o generație în spatele lui g3xn dar dacă nu ți-a plăcut deloc g3x sau nu ai avut răbdare să îl faci să sune nu te complica.

sună bine -> depinde cine ascultă, ce îi place să audă și cât te pricepi la făcut procu să sune. bune sunt toate astea.

plus, pentru boss găsești presetări de-a gata cu vagonul. dacă e important.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

păi poți fi tu deschis, dar ce îmi place mie poate ție nu, poate nu îți vine comod să folosești etc. - trebuie să auzi tu, să pui mâna să vezi cum te aranjează.

Mooer e mișto fiindcă e mic și are de toate, impulse response ajută când ieși pe căști sau în ceva monitoare/boxe și nu în cabinet sau power amp și cab, dar clar nu găsești atâtea preseturi dacă vrei să suni spre x y z ca la boss sau zoom. Sunt și la mooer, dar cam pe bani. cele mai bune costă și la boss.

să le faci tu durează la toate și trebuie să știi cam ce vrei și la ce să umbli.

Mie boss mi se pare cel mai prietenos și bine dotat ca soft, zoom cel mai gâdilabil (adică multe chestii de reglat în detaliu ca să scoți ce vrei), mooeru e fain și nunai bătaie de cap dar nici nu intră în super multe detalii. eu mă descurc cu el și sunt teribil de mulțumit de cum sună și cum se reglează. la folosire "live" sunt cam aproape butoanele mici de footswitch și am pățit des să apăs din greșeală cu piciorul și pe unul mic, ieșind practic din modul în care eram, ceea ce live e nasol.l, că trebuie să te apleci sau să intri în tuner și să ieși ca să revii... pentru mine nu e o problemă.

De sunat, sună toate dacă știi ce faci.

Eu am mers pe Mooer fiindcă s-a ivit ocazia să îl iau mai ieftin și eram oricum curios, cu boss m-am jucat în soft și efecte pe ampurile katana și am fost mulțumit, zoom de la g3x încolo am auzit și suna bine dar nu am umblat eu.

ZOOM g2.1Nu am avut și era decent, chiar fain tare, dar dura mult să tot reglezi și eu nu am tinp și chef de stat cu orele pe proc la setat.

Dacă zici ce ai tu de gând să faci cu procu și unde și la ce îl vei folosi, nu așa în general, poate ți se va răspunde punctual. Dar cum ai zis că vrei unul ca gt100 dar mic, păi, no, e simplu, gt1.

Sau lasă frica alegerii soluției "greșite", care sigur e "inferioară" celeilalte, ia ce îți face cu ochiul (sau urechea), păcătuiește, live a little :rocker:

 

PS - Sunt momente când ampu meu mic sună bestial, altele când îmi vine să îl arunc. Ghici ce? E de la mine, că setările sunt tot alea :)

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si mie mi se intampla sa am zile cand imi place foarte tare cum suna si zile in care mi se pare ca suna aiurea , cu aceleasi setari la mine in casa .

Da , asta este , mi-e frica sa nu dau gres ca m-am saturat sa le tot schimb si recunosc , sunt destul de pretentios.

Eu cant doar la mine in casa, extrem de rar mai merg in alte locuri, dar mi-am propus ca de acum inainte sa incerc sa mai ies din casa cu chitara.

Nu sunt  deloc vreun mare chitarist , dar imi place sa cant de toate , atat cat pot eu , pink floyd , stevie ray vaughan, satriani, eagles, mai incerc si un pic de fusion , mai usurel asa. Eu am o vorba , daca eu cant prost macar sunetul sa fie bun.

Nu am posibilitatea sa probez eu personal diverse procesoare, nu am unde .

Eclar ca din ce am vazut pe youtube si mie imi place mai mult mooerul, dar in magazin e destul de scump , iar sh nu se gaseste, asa ca pana la urma am toate sansele sa raman tot la boss, exista insa teama ca gt1 nu suna destul de bine , cam asta e , de aceea am vrut sa aud ce mai spun si altii care le-au auzit pe viu.

Link to comment
Share on other sites

Așteaptă reducere la Mooer sau să pice second. Da, sună foarte bine, e utilizabil de hobby, dacă aș fi pro/cu treabă aș ține mai degrabă ceva de tip gt100.

Poți fi bandit, iei mooer când pică și un amp katana 100 când ai chef/cash și ai toate efectele de pe mooer și gt100 și ir-uri și tot :))) Sau boss gt1 și  unitate ir separat și e bine.

Na, eu nu aș refuza ever un gt100  dar acu ar fi overkill și prea mare :)

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Multumesc , dar nu am loc in casa pentru gt100, iarna in special , trebuie sa-l strang si iar sa-l instalez de cate ori am chef sa zdranganesc , am 56 de ani si nu ma mai aplec cu atata usurinta asa ca de cand a venit frigul nu l-am mai folosit decat intr-o singura zi , cand i-am facut poze pentru vanzare. Suprinzator , dar cred ca m-am hotarat in proportie de 90% , imi iau Boss gp10s, daca il mai prind , este unul sh chiar acum la vanzare in germania.

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, daniloi08 said:

Da, probabil ca asa este , dar e prea scump pentru mine si are un mare minus, nu are pedala de expresie.:)

Inca sunt deschis la pareri, pentru ca asta cu Boss gp10s il are in austria si il aduce peste o luna.

Multumesc !

Are totusi 2 intrari pentru pedale de expresie :P Dar da e scump

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daca ati sti voi cat ma enerveaza astia pe mine , constructorii , oricine foloseste asa ceva pana la urma tot are nevoie de o pedala de expresie , de ce naiba n-au pus-o ei de la inceput , ca sa faca un lucru bun pana la capat. Bine chiar si asa tot nu aveam bani sa-l cumpar , dar macar visam la el.:)

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, daniloi08 said:

Probabil ca gt1 face ce face gp10s(adica cel fara doza speciala) , dar nu face niciodata ce face gp10gk(cel cu doza speciala)

Ar fi bine daca face macar ce face gp10s, n-ar mai trebui sa dau 1100 lei, as da 650 pe gt1

Gp10s e la fel ca gp10gk. Doar ca gk vine la pachet cu doza.

cand il primesti sa ne zici si noua cum e. Is curios cum se descurca cu acorduri complexe, benduri, slideuri atunci cand il folosesti ca synth

Edited by SKU
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Mr Vintage  Din câte văd, pare să meargă și fără, are guitar in normal. Doar că e probabil păcat să nu ai doză midi fiindcă nu îl poți exploata ca lumea fără, iar în ce face cu input obișnuit de chitară probabil că nu are nimic în plus față de GT-1.

Din specificații citire:

Cu un pickup GK-compatibil Roland pe chitară, GP-10 vă permite să transformați sunetul in numeroase tipuri clasice de chitară electrică și acustică, bass și chiar synth-uri analogice-modelate, inclusiv legendarul Roland GR -300. Ne oprindu-se aici, aveți acces instant la acordaje modificate, inclusiv popularele tonuri deschise, tonuri 12-corzi și acorduri "joase", care sunt esențiale pentru stilul de rock ultra-greu de astăzi.

De asemenea, versatilul GP-10 funcționează ca un procesor multi-efecte cu multe funcții, atât pentru GK și pickup normal, oferindu-vă o mare selecție de amp COSM, efecte de redare live și înregistrare în studio. În plus, conectivitatea USB vă permite să surprindeți tonuri GP-10 direct în DAW-ul dumneavoastră și puteți reda chiar synth-uri moi de pe calculator de la chitară cu convertorul GP-10 chitară-la-MIDI!

 

În altă ordine de idei, mie tot mi se pare foarte mișto, atât ca jucărie, cât și ca stuff pro. Citisem ceva și despre GT-001 care aparent avea și el funcțiile midi în sensul că-ți convertea semnalul și puteai să te joci cu el aproape cum ai fi făcut cu doză midi, dar fără să ai una. Faza cu acordajele câș nu cred că merge totuși, pentru aia cam e nevoie de semnal separat de la fiecare coardă.

@daniloi08 Dacă nu ai de gând să folosești GP10 cu midi (dacă n-ai deja doză midi pe chitară aia mai costă vreo 700 de lei nouă cel puțin), nu prea pare cine știe ce investiție comparativ cu GT1.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Deci, eu m-am uitat la mai multe demouri ,am si citit cate ceva despre gp10 si am inteles asa , fara doza midi GK, pe intrarea normala are exact amplificatoarele si efectele din gt100, cu doza Gk  trece la alt nivel devine sintetizator si poti face cu el alte minuni care sunt interesante, dar la care eu nu tin atat de mult; daca suna ca gt100 e de ajuns.Bineinteles ca se poate adauga oricand la el o doza GK.

Eu am vorbit cu un prieten care lucreaza in germania sa mi-l ia de pe net cu 230 de euro, second hand si fara doza GK, asa l-am gasit acolo. prietenul meu l-a sunat pe vanzator iar acesta ia spus ca are procesorul in austria si il aduce de acolo peste o luna, in acest caz treaba devine de durata si nesigura, iar eu caut in continuare varianta cea mai buna .

Dca as sti ca GT1 suna ca gt100 nu m-as mai complica si n-as mai astepta boss gp10, as lua gt1 si gata , dar nu am citit niciunde ca gt1 ar avea tonurile lui gt 100. Dca altcineva stie mai bine , astept informatii.

Multumesc !

 

Link to comment
Share on other sites

Mulți preferă sunetul GT1, pe care îl descriu ca fiind mai "natural" și mai "cald". Nu uita că poți returna GT1 în termen de x zile de la primire dacă nu te coafează. Nici nu se pune problema să fie mai prost sunetul pe GT1, sincer, în cel mai rău caz e pe-acolo :)

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Depinde ce doresti .

Ptr chitara ce se utilizeaza 97% ar fi :

Compresor ; EQ ;distors ;EQ , tremolo 

in anumite cazuri ( mai ales acasa sau in studio )   combinat  cu  efect ambiental Reverb , Delay . ..eventual cateodata un usor chorus .

Ce se utilizeaza doar  ici colo aprox 3% sunt restul de efecte " speciale "

 phaser , flanger   , wah , voice , pitch shift   ..si ce mai gasesti ...aceste efecte le utlizezi doar  pentru a schimba cateodata " soundul "  la un intro de piesa sau la un " bridge "  ca sa incerci sa diversiifici  sonoritatea .Deci nu prea  poti folosi  un efect din acestea ( mai ales cu acelasi reglaj  ) una dupa alta intr-un program  deoarece in loc de diversificare va suna totu la fel .

Efecte de synth ..sunt OK ici colo ptr diversificare dar pe scena nu le poti utiliza la maxim daca si canti la chitara solo eventual doar ca si dublare a tonului de chitara ..sau un " slow string " ce suna in spatele sunetului de chitara , si asta la fel doar la o piesa maxim doua intr-un concert ..

Sunete interesante sunt OK ..ce faci ?  stai acasa si asculti /canti cu sunete interesante le cauti locul intr-o piesa  dupa car  nu mai poti folosi acel sunet interesant  utilizat  intr-o piesa compusa  ca sa nu sune a doua compozitie la fel ..adica nu mai este interesant ci  devine " monoton " .La fel ca si pedala Wah -Wah nu poti sa "macani " un concert intreg , folosesti  ca si efect intr-o piesa apoi uiti de efect ptr restul pieselor . 

Ptr  studiat si inregistrat acasa  ar fi OK un BOSS BR-80 sau  un Zoom R8 , au de toate ptr toti..efecte chitara are multe " simulatoare de amplifuri / distors cu multiple reglaje   , efecte microfoane , si efecte  algoritm de masterizare  etc .. ( obosesti sa citesti cartea tehnica  cu cate efecte si reglaje are  Zoom R8 )..mini studio de teren si homerecording  cu  ritmuri de  tobe , Zoom R8 are drummachine  si sequencer ptr loop-uri de tobe cat si ptr canalele audio  .

Ptr cantat de fapt ai nevoie de aprox 4 sounduri " principale " de chitara  , una ptr chit ritm , solo doua tipuri , acustic ..ce cu EQ si cu gain plus cu schimbarea dozelor volum /ton de pe chitara  le poti profila dupa necesitati chiar pe scena in timp ce interpretezi . 

Pentru sintetizatoare apar tot mai multe scule cu sistem " grain shynt"  ce te scapa de MIDI  , introduci semnal audio si se face  " convolution "  cu un semnal " model " ,instantaneu .cu latentza  foarte foarte mica . vor fi din ce in ce mai performante  odata cu cresterea vitezei de prelucrare plus ar trebui sa apara cele la care userul sa poata  introduce orice sunet " model ".Deocamdata firmele  vand aceiasi pedala cu alte sunete " model " preset fara posibilitatea de a le schimba.Deci cumperi mai multe pedale similare cu alte sunete " model " .( hehe ..buna smecherie ) .Vezi cea mai performanta pana acum de la EHX ..Synth 9 .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.