www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Metal Head In

vând ROLAND SDE-2500 digital delay (made in Japan) - vintage din anii '80

Recommended Posts

Pret: 700 RON
Localitate: Timişoara
Contact: 0784291402
Stare: Uzura normala
Accept schimburi: Nu accept schimburi
Scot la vânzare un delay de rack . E vorba de ROLAND SDE-2500 digital delay (made in Japan) - vintage din anii '80  . Stare  bună de funcţionare , reţine preseturi şi tot ce trebuie .

Este modelul care a venit după faimosul ROLAND SDE-3000 digital delay , folosit de toţi marii chitarişti ai anilor '80 şi care nu mai are nevoie de vreo prezentare .

Sunet cald , organic , foarte muzical .

Nu are ton metalic ca şi delay-urile de azi , poate reţine preseturi , am postat şi manualul pt. cine vrea să cunoască toate specificaţiile şi ce poate să facă . În opinia mea unul din cele mai bune sound-uri de delay existente pt. stilurile muzicale ale anilor '80 

Să ne înţelegem de la început , e delay-ul meu preferat , motiv pt. care mai dețin încă un Boss DD3 vintage (made in Japan) din anii '80  Din lipsă de spaţiu dar şi din cauză că nu prea apuc să-l folosesc avându-l pe celălalt care e cam acelaşi lucru ca şi sound  , vreau să-l vând , fiindcă e păcat aşa o sculă să stea în sertar . Plus că am nevoie de bani pentru alte scule .

Dau şi traf de 110v - 120v ,  scula fiind japoneză funcționează la 120v . Traf-ul l-am luat special pt. el , dar dacă îl vând atunci nu am ce să fac cu traf-ul . 

Mai jos aveți poze , delay-ul este în stare foarte bună și estetic și funcțional . 

Cine vrea eighties delay sound / vibe , live or in studio , this is the perfect unit for it . 

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

ROLAND SDE-2500 manual.pdf

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt. cine are nevoie de un delay cu o calitate a tonului deosebită , de mai multe opțiuni , poate memora până la 64 de preseturi , adică reglezi ce setări vrei pe preset-ul 1 de exemplu , îl memorezi așa , iar după aia nu mai îți bați capul , tot așa se merge în continuare până la 64 .

Are filtru care dacă e activat emulează sound-ul de old tape echo

Are modulație ,  dacă se vrea folosită în conjunctură cu delay .

Are tap tempo .

Toate funcțiile se pot schimba și de la picior folosind switch-ul de la Boss ca cel din link-ul atașat mai jos , sau un midi controller .

https://m.thomann.de/ro/boss_fs5l.htm?o=0&search=1549290746 

Plus că acceptă level de semnal mult mai mare decât orice delay tip pedală , deci va funcționa bine în orice fx-loop fără prea multe bătăi de cap .

Dacă vreți să luați azi un delay de producție recentă care să aibă aceste specificații și aceeași calitate a sunetului gândiți-vă undeva la 1.500 ron în sus , și tot nu sunt sigur că ar avea aceeași calitate a sunetului ca acesta .

Scula e foarte bine întreținută , deși e din anii '80 încă mai are folia pe plăcuţa cu serial number . ;)

La prețul care îl dau eu îl puteți considera pomană , la banii ăștia nu cumperi nici măcar o praștie de pedală de delay , dacă vrei ceva cât de cât calitativ .

În afară se vând la 230 US fără să mai pun shipping-ul .

https://www.ebay.com/itm/Roland-SDE-2500-MDI-Digital-Delay/264124667271?hash=item3d7f0e9587:g:JZkAAOSwpz5bSTcl:rk:1:pf:1&frcectupt=true

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adaug pe lângă delay și foot switch-ul Boss FS-5U din link-ul de mai jos :

Acest switch se poate folosi fie pt. :

1. a regla direct de la picior funcția tap tempo sau după caz

2. pt. a schimba direct de la picior preset-urile de la 1 la 8  

Eu  îl folosesc în varianta a doua dar în alt scop , am setat pe preset-ul 1 delay-ul în configurația dorită pe care îl folosesc la solo-uri , iar pe preset-ul 2 am pus fără delay (adică totul la 0 / off) . Am mers așa în continuare până la preset-ul 8 .  Adică pe preset-ul 3 delay-ul în configurația dorită pe care îl folosesc la solo-uri identic cu preset-ul 1 preset-ul 4 am pus fără delay (adică totul la 0 / off) identic cu preset-ul 2 , și tot așa până la preset-ul 8 .

În acest mod defapt folosesc acest foot switch pt. delay on / off , direct de la picior , în timpul pieselor pe care le cânt , switch-ul fiind varianta momentary la fel ca toate pedalele Boss . Este ultra silențios și e nou , merge fără baterie . Se poate conecta la unitatea de delay cu orice cablu obișnuit pentru chitară electrică

Funcția on / off este accesibilă și direct dar vă trebuie celălalt switch de la Boss , varianta Boss FS-5L  (cel negru) , care are și led și are nevoie de baterie .

Dar acesta al meu este foarte bun și poți controla totul de la picior în acest mod în care l-am prezentat mai sus .

Cu setările nu trebuie să vă bateți capul , delay-ul are funcția COPY , descrisă  la pg. 12 - 13 din manualul pdf. ce l-am atașat mai sus . Această funcție COPY îți permite ca după ce ai făcut o setare ce îți place foarte mult și vrei să o ai în mai multe locuri din memorie ,  o poți efectiv foarte simplu copia folosind funcția COPY în oricare din cele 64 de locuri (preset-uri) disponibile .

Nu trebuie să te chinui să nimerești aceeași parametrii care i-ai setat prima oară . Pur și simplu copiezi primul preset care deja l-ai stabilit , în orice locație din memorie de la 2 la 64 și de câte ori vrei .

Poți de ex. dacă vrei , să-l copiezi și să-l ai în același timp în 8 locații din memorie diferite și să-l accesezi de la picior în oricare din acele 8 locații .

Delay-ul mai are și opțiunea FILTER  care dacă e activat emulează sound-ul de old tape echo . 

PREȚUL NOU CU TOT CU FOOT SWITCH este de 670 ron

FĂRĂ FOOT SWITCH rămâne 600 ron .

E păcat să pierdeți această sculă , dacă nu aș avea alte delay-uri (un Boss DD2 și un Boss DD3 , ambele vintage blue label anii '80 , made in Japan) şi dacă nu aş avea  nevoie de bani pt. alte scule , nu l-aș vinde vreodată . 

Delay-ul de rack Roland SDE 2500 (MIJ)  are  în plus pe lângă toate extra opţiunile existente şi calitatea de  a accepta semnal foarte puternic în fx loop . Indiferent ce fx loop ai la amplif. acest delay de rack va duce semnalul fără nici o problemă .

Pedalele însă nu , au o toleranță mai mică , iar dacă semnalul din fx loop e prea puternic , se vor auzi tot felul de distorsiuni / sunete ciudate după repetări , claritate mai slabă și volum mai slab

Delay-ul de rack Roland SDE 2500 (MIJ) e ultra calitativ și e o sculă profesională atât pt. studio cât și pt. scenă , cu mult mai multe opțiuni ca și pedalele .

Cu toată tehnologia existentă azi pe piață , acest delay , folosit de mai marii anilor '80 e de departe unul din cele mai best-sounding delay-uri de pe piaţă

Nu mai daţi bani aiurea pe pedale sau alte scule după felul cum arată sau culoarea  în care sunt vopsite , dacă strălucesc sau nu la soare . :)

Toate sculele noi de azi nu ajung nici la degetul mic ca și calitate a construcției , calitatea pieselor din ele și cel mai important calitatea / muzicalitatea sunetului raportat la cele vechi originale  , cele din urmă fiind net superioare din toate punctele de vedere

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.