www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Metal Head In

vând ROLAND SDE-2500 digital delay (made in Japan) - vintage din anii '80

Recommended Posts

Pret: 700 RON
Localitate: Timişoara
Contact: 0784291402
Stare: Uzura normala
Accept schimburi: Nu accept schimburi
Scot la vânzare un delay de rack . E vorba de ROLAND SDE-2500 digital delay (made in Japan) - vintage din anii '80  . Stare  bună de funcţionare , reţine preseturi şi tot ce trebuie .

Este modelul care a venit după faimosul ROLAND SDE-3000 digital delay , folosit de toţi marii chitarişti ai anilor '80 şi care nu mai are nevoie de vreo prezentare .

Sunet cald , organic , foarte muzical .

Nu are ton metalic ca şi delay-urile de azi , poate reţine preseturi , am postat şi manualul pt. cine vrea să cunoască toate specificaţiile şi ce poate să facă . În opinia mea unul din cele mai bune sound-uri de delay existente pt. stilurile muzicale ale anilor '80 

Să ne înţelegem de la început , e delay-ul meu preferat , motiv pt. care mai dețin încă un Boss DD3 vintage (made in Japan) din anii '80  Din lipsă de spaţiu dar şi din cauză că nu prea apuc să-l folosesc avându-l pe celălalt care e cam acelaşi lucru ca şi sound  , vreau să-l vând , fiindcă e păcat aşa o sculă să stea în sertar . Plus că am nevoie de bani pentru alte scule .

Dau şi traf de 110v - 120v ,  scula fiind japoneză funcționează la 120v . Traf-ul l-am luat special pt. el , dar dacă îl vând atunci nu am ce să fac cu traf-ul . 

Mai jos aveți poze , delay-ul este în stare foarte bună și estetic și funcțional . 

Cine vrea eighties delay sound / vibe , live or in studio , this is the perfect unit for it . 

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

ROLAND SDE-2500 manual.pdf

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt. cine are nevoie de un delay cu o calitate a tonului deosebită , de mai multe opțiuni , poate memora până la 64 de preseturi , adică reglezi ce setări vrei pe preset-ul 1 de exemplu , îl memorezi așa , iar după aia nu mai îți bați capul , tot așa se merge în continuare până la 64 .

Are filtru care dacă e activat emulează sound-ul de old tape echo

Are modulație ,  dacă se vrea folosită în conjunctură cu delay .

Are tap tempo .

Toate funcțiile se pot schimba și de la picior folosind switch-ul de la Boss ca cel din link-ul atașat mai jos , sau un midi controller .

https://m.thomann.de/ro/boss_fs5l.htm?o=0&search=1549290746 

Plus că acceptă level de semnal mult mai mare decât orice delay tip pedală , deci va funcționa bine în orice fx-loop fără prea multe bătăi de cap .

Dacă vreți să luați azi un delay de producție recentă care să aibă aceste specificații și aceeași calitate a sunetului gândiți-vă undeva la 1.500 ron în sus , și tot nu sunt sigur că ar avea aceeași calitate a sunetului ca acesta .

Scula e foarte bine întreținută , deși e din anii '80 încă mai are folia pe plăcuţa cu serial number . ;)

La prețul care îl dau eu îl puteți considera pomană , la banii ăștia nu cumperi nici măcar o praștie de pedală de delay , dacă vrei ceva cât de cât calitativ .

În afară se vând la 230 US fără să mai pun shipping-ul .

https://www.ebay.com/itm/Roland-SDE-2500-MDI-Digital-Delay/264124667271?hash=item3d7f0e9587:g:JZkAAOSwpz5bSTcl:rk:1:pf:1&frcectupt=true

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adaug pe lângă delay și foot switch-ul Boss FS-5U din link-ul de mai jos :

Acest switch se poate folosi fie pt. :

1. a regla direct de la picior funcția tap tempo sau după caz

2. pt. a schimba direct de la picior preset-urile de la 1 la 8  

Eu  îl folosesc în varianta a doua dar în alt scop , am setat pe preset-ul 1 delay-ul în configurația dorită pe care îl folosesc la solo-uri , iar pe preset-ul 2 am pus fără delay (adică totul la 0 / off) . Am mers așa în continuare până la preset-ul 8 .  Adică pe preset-ul 3 delay-ul în configurația dorită pe care îl folosesc la solo-uri identic cu preset-ul 1 preset-ul 4 am pus fără delay (adică totul la 0 / off) identic cu preset-ul 2 , și tot așa până la preset-ul 8 .

În acest mod defapt folosesc acest foot switch pt. delay on / off , direct de la picior , în timpul pieselor pe care le cânt , switch-ul fiind varianta momentary la fel ca toate pedalele Boss . Este ultra silențios și e nou , merge fără baterie . Se poate conecta la unitatea de delay cu orice cablu obișnuit pentru chitară electrică

Funcția on / off este accesibilă și direct dar vă trebuie celălalt switch de la Boss , varianta Boss FS-5L  (cel negru) , care are și led și are nevoie de baterie .

Dar acesta al meu este foarte bun și poți controla totul de la picior în acest mod în care l-am prezentat mai sus .

Cu setările nu trebuie să vă bateți capul , delay-ul are funcția COPY , descrisă  la pg. 12 - 13 din manualul pdf. ce l-am atașat mai sus . Această funcție COPY îți permite ca după ce ai făcut o setare ce îți place foarte mult și vrei să o ai în mai multe locuri din memorie ,  o poți efectiv foarte simplu copia folosind funcția COPY în oricare din cele 64 de locuri (preset-uri) disponibile .

Nu trebuie să te chinui să nimerești aceeași parametrii care i-ai setat prima oară . Pur și simplu copiezi primul preset care deja l-ai stabilit , în orice locație din memorie de la 2 la 64 și de câte ori vrei .

Poți de ex. dacă vrei , să-l copiezi și să-l ai în același timp în 8 locații din memorie diferite și să-l accesezi de la picior în oricare din acele 8 locații .

Delay-ul mai are și opțiunea FILTER  care dacă e activat emulează sound-ul de old tape echo . 

PREȚUL NOU CU TOT CU FOOT SWITCH este de 670 ron

FĂRĂ FOOT SWITCH rămâne 600 ron .

E păcat să pierdeți această sculă , dacă nu aș avea alte delay-uri (un Boss DD2 și un Boss DD3 , ambele vintage blue label anii '80 , made in Japan) şi dacă nu aş avea  nevoie de bani pt. alte scule , nu l-aș vinde vreodată . 

Delay-ul de rack Roland SDE 2500 (MIJ)  are  în plus pe lângă toate extra opţiunile existente şi calitatea de  a accepta semnal foarte puternic în fx loop . Indiferent ce fx loop ai la amplif. acest delay de rack va duce semnalul fără nici o problemă .

Pedalele însă nu , au o toleranță mai mică , iar dacă semnalul din fx loop e prea puternic , se vor auzi tot felul de distorsiuni / sunete ciudate după repetări , claritate mai slabă și volum mai slab

Delay-ul de rack Roland SDE 2500 (MIJ) e ultra calitativ și e o sculă profesională atât pt. studio cât și pt. scenă , cu mult mai multe opțiuni ca și pedalele .

Cu toată tehnologia existentă azi pe piață , acest delay , folosit de mai marii anilor '80 e de departe unul din cele mai best-sounding delay-uri de pe piaţă

Nu mai daţi bani aiurea pe pedale sau alte scule după felul cum arată sau culoarea  în care sunt vopsite , dacă strălucesc sau nu la soare . :)

Toate sculele noi de azi nu ajung nici la degetul mic ca și calitate a construcției , calitatea pieselor din ele și cel mai important calitatea / muzicalitatea sunetului raportat la cele vechi originale  , cele din urmă fiind net superioare din toate punctele de vedere

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.